غذا چی بپزم؟با این سوال خداحافظی کنید! یکی از موضوعاتی که همه خانمها روزانه با آن سروکار دارند این است که چه چیزی بپزند(غذا چی بپزم). (لیست غذاها را در انتهای مقاله بارگیری کنید)
یا این سوال که ناهار چی درست کنم؟
به همین دلیل ما تصمیم گرفتم به شما خانم ها راه حل هایی را به همراه لیست غذایی برای حل این مشکل ارائه کنم.
البته همه ما یکبار یک لیست غذایی تهیه کردیم ، اما به دلایلی ، پس از مدتی ، این لیست را ترک کردیم و وارد زندگی روزمره شدیم.
پیشنهاد می کنم این بار لیستی متفاوت تهیه کنید و به آن پایبند باشید.
به عنوان مثال ، یک روز غذاهایی را که با نان سرو می شود و یک روز غذاهایی را که نیاز به برنج دارند ، لیست کنید.
برای هر روز و هر غذای جایگزین بنویسید که اگر یکی از مواد لازم برای تهیه غذای مورد نظر را نداشتید ، از برنامه خود دست نکشید.
اگر به غذایی علاقه بیشتری دارید ، می توانید از آنها در لیست خود بیشتر استفاده کنید.
سعی کنید یک سری مواد غذایی جدید را به طور خلاقانه ای به غذاهایی که همیشه به یک شکل تهیه می کردید اضافه کنید.
به عنوان مثال ، هر از گاهی خورش قیمه را با قارچ یا گوشت چرخ کرده یا با مرغ بپزید.
حتما فست فود را در لیست خود قرار دهید زیرا هم بچه ها و هم بزرگسالان آن را دوست دارند.
اگر فقط یک روز در هفته غذا از رستوران تهیه کنید ، حال و هوای تهیه غذای تکراری و خسته کننده را تغییر می دهد.
در ترکیب مواد غذایی وسواس نداشته باشید. شما می توانید غذاهای خوشمزه را با هر چیزی که در اختیار دارید بپزید.
فقط باید از خود بپرسید که چگونه می توانم با موادی که در حال حاضر دارم غذای خوشمزه ای بپزم و سپس دست به کار شوید.
من لیستی از غذاها دارم که می توانید از آنها کمک بگیرید و بر اساس سلیقه خود فهرستی تهیه کنید.
فهرست موضوعات این صفحه
لیست انواع غذا:
کباب ها :
کباب برگ
کباب بختیاری
کباب وزیری
کباب سلطانی
کباب ترش
کباب چنجه
کباب قفقازی
کباب شیشلیک
جوجه کباب
کباب کوبیده مرغ
کباب ماهی تابه ای
کباب ماهی صبور
کباب فیله کبابی ماهی
میگو کبابی
کباب ماهی قزل آلا
کباب ماهی اوزون برون
کباب حسینی اصفهانی
کباب جگرورز لری
کباب دل و قلوه کبابی
کوفته:
کوفته سبزی شیرازی
کوفته بلغور شهرکردی
کوفته برنجی
کوفته ماهی
کوفته هویج
کوفته ریزه یا قلقلی
کوکو:
کوکو سبزی
کوکو مرغ و قارچ
کوکو سیب زمینی
کوکو کدو سبز
کوکو گوشت
کوکو دو رنگ
کوکو سه رنگ
کوکو تره فرنگی
کوکو لوبیا سبز
کوکو نخود فرنگی
کوکو زردک
کوکو باقالا
کوکو مرغ و فلفل دلمه ای
کوکو اسفناج
کوکو مرغ و نخود فرنگی
کوکو عدس
کوکو گردو
کوکو کدو و ریحان
مافین و فلفل دلمه ای
کوکو نخود فرنگی و کالباس
خورشت :
کدو تنبل با ماش شیرازی
خورشت کاری با مرغ
خورشت مسما بادمجان
خورشت قارچ
خورشت قیمه ریزه با رب انار
قیمه سیب زمینی
خورشت قرمه سبزی
خورشت بادمجان
خورشت فسنجان
خورشت کرفس
ناهار چی بپزم؟
خورشت قیمه بادمجان .خورشت قرمه سبزی .پلو آلبالو.ماکارونی.استانبولی.لازانیا.پلو باقالی و کوکو
خورشت آلو
خورشت کنگر
خورشت به
خورشت سیب ترش شیرازی
خورشت بامیه
خورشت اسفناج
خورشت ریواس
خورشت گیلانی
خورشت قیمه آذربایجانی
خورشت کدو
میرزا قاسمی
خورشت چاقالا بادام شمالی
خورشت دال عدس
رامیشکا
خوراک ماهیچه
خورشت عدس و بادمجان
خورشت بادمجان و قارچ
خورشت شکم پاره
خورشت جگر
خورشت دل
خورشت گوشت
خورشت لوبیا
خورشت باقالا
سیرابی با کشک لرستانی
گی پای اصفهانی
پنکیک قارچ
کرفس
باقالاقاتوق گیلانی
خوراک لقمه ای
همیس خوزستانی
برانی کرفس
اسفناج و قارا خوزستانی
نرگسی بادمجان
نرگسی لوبیا سبز
میگو و گوجه فرنگی
دوپیازه
گوشت و فلفل دلمه ای
گوشت و خامه
دوپیازه گوشت شیرازی
ماهی:
ماهی کیلکا
ماهی سوخاری
ماهی شکم پر
ماهی صُبور
ماهی دودی
ماهی بخارپز
مرغ:
خوراک مرغ و قارچ
خوراک مرغ شکم پاره شیرازی
خوراک مرغ شکم پاره با سبزیجات
خوراک مرغ سوخاری
خوراک سوفله بال مرغ
خوراک قطاب مرغ
خوراک فیله مرغ پفکی
خوراک مرغ آب پز
خوراک مرغ سرخ کرده
خوراک مرغ
پلو:
زرشک پلو
آلبالو پلو
پلو کنگر
پلو گوشت ترکی
رشته پلو
پلو لوبیا چشم بلبلی
عدس پلو
خرما پلو
هویج پلو
سبزی پلو
شوید پلو
کلم پلو
ته چین مرغ
شیرین پلو
میگو پلو
لوبیا پلو
ماش پلو
باقالی پلو
پلو استانبولی
پلو همدانی
سیب زمینی پلو شیرازی
ته چین اسفناج
دمپختک شیراز
مرصع پلو
دمپختک ماهی کازرونی
خلال پلو کرمانشاهی
قمری پلوی شیرازی
پلو بندری
قیسی پلو
و همچنان همراه ما باشید
دسته بندی غذا های ایرانی
به طور کلی می توانیم غذا های سنتی ایرانی را به شکل زیر، دسته بندی کنیم:
- آش
- آبگوشت
- اشکنه
- کباب
- کوفته
- دلمه
- کتلت و شامی
- کوکو
- خوراک
- چلو و پلو
- خورش
در ادامه، به خوشمزه ترین لیست غذاهای ایرانی که در هر کدام از دسته های طبقه بندی شده بالا قرار می گیرند، اشاره می کنیم.
انواع آش ها
خانواده های ایرانی در مناسبت های مختلف از جمله دورهمی یا نذری، آش می پزند. هر منطقه در کشور ما، نوع خاصی از آش ها را طبخ می کنند. 20 آش محبوبی که بیشترین طرفدار را دارند، شامل موارد زیر می شود.
- آش رشته
- آش کشک ( و آش کشک خوزستانی)
- آش ماست
- آش غوره
- آش گندم
- آش بلغور
- آش قلمکار ( و قلمکار شیرازی)
- آش گوجه
- آش آلوچه
- آش انار
- آش اسفناج
- آش ترشی شمالی
- آش بادمجان
- آش اماج
- آش دندونی
- آش کارده شیرازی
- آش ترخینه یا سیرابی
- آش دوغ آذربایجانی ( و آش دوغ لری)
- آش مصفی شهرکردی
- آش آخورک کازرونی
آبگوشت
یکی از اصیل ترین گزینه ها در لیست غذاهای ایرانی ، آبگوشت است. در سال های گذشته معمولا برای مهمانی های خانوادگی دیگ آبگوشت بار می گذاشتند. خوش طعم ترین آبگوشت های ایرانی را با هم مرور می کنیم.
- آبگوشت رسمی
- آبگوشت باغی
- آبگوشت بزقرمه
- آبگوشت قنبید
- آبگوشت بزباش
- آبگوشت غوره
- آبگوشت کرمانی
- آبگوشت دیزی
- آبگوشت ماش و قمری
- آبگوشت گوشت و نخود اصفهانی
اشکنه ها
اشکنه یکی از غذا های ساده ای هست که خیلی زود آماده می شود. علیرغم پخت ساده ای که اشکنه دارد، غذایی مقوی است. سرعت بالای طبخ اشکنه، آن را به غذای مناسب مواقع ضرورت تبدیل می کند.
اشکنه هایی که در لیست غذاهای ایرانی قرار می گیرند، شامل گروه زیر می شود:
- اشکنه با دانه انار خشک یا ترشی انار
- اشکنه با ماست
- اشکنه باقالا عربی
- اشکنه قارچ شهرکردی
- اشکنه با آرد شهرکردی
- گوجه
- گردو
- آلبالو
- زرشک
- کاله جوش
انواع کباب ها
کباب ها جز پر طرفدار ترین غذای شرکتی و ایرانی هستند. افرادی که گیاهخوار هستند می توانند با کباب کردن پنیر، پروتئین های مشابه کباب گوشت را دریافت کنند. در ادامه، خوش طعم ترین کباب های ایرانی را معرفی می کنیم.
- کباب کوبیده
- کباب برگ
- کباب بختیاری
- کباب وزیری
- کباب سلطانی
- کباب ترش
- کباب چنجه
- کباب قفقازی
- کباب شیشلیک
- جوجه کباب
- کباب کوبیده مرغ
- کباب ماهی تابه ای
- کباب ماهی صبور
- کباب فیله کبابی ماهی
- میگو کبابی
- کباب ماهی قزل آلا
- کباب ماهی اوزون برون
- کباب حسینی اصفهانی
- کباب جگروز لری
- کباب دل و قلوه کبابی
کوفته های ایرانی
اگرچه پختن کوفته تبحر خاص خود را می طلبد اما باز هم افراد زیادی می خواهند توپک های این غذا را با دستان خودشان درست کنند. لیست کوفته های ایرانی را با هم می خوانیم.
- کوفته تبریزی
- کوفته سبزی شیرازی
- کوفته کپه عربی
- کوفته حشینه کنگانی
- کوفته بلغور شهرکردی
- کوفته برنجی
- کوفته ماهی
- کوفته هویج
- کوفته ریزه یا قلقلی
- کوفته شیرین کرمانشاهی
دلمه
دلمه نیز یکی از خوشمزه ترین گزینه های لیست غذا های ایرانی به شمار می رود. دلمه ها انواع متنوعی دارند که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.
- دلمه برگ مو
- کلم پیچ
- مرغ
- بادمجان
- پیاز
- سویا
- سیب زمینی
- گوجه
- کدو سبز
- بادمجان و کشمش
- حصیری
- فلفل دلمه شکم پر
- بادمجان بقچه ای
- قارچ و مرغ
- نخود و سبزیجات
کتلت و شامی
انواع کتلت و شامی، غذای مناسبی برای وعده شام یا مهمانی های عصرانه هستند. در لیست غذا های ایرانی، کتلت و شامی هایی را می بینیم که در طبخ آن ها از حبوبات استفاده می شود.
ترکیب حبوبات و گوشت در این غذا ها منبع بسیار خوبی از فیبر و پروتئین را فراهم می کند. در ادامه، کتلت و شامی های ایرانی را معرفی می کنیم.
انواع کتلت ها
- کتلت گوشت
- کتلت مرغ
- کتلت گوشت و جعفری
- کتلت گوشت و آرد سوخاری
- کتلت ماهی با جعفری
- کتلت ماهی سالمون و سیب زمینی
- کتلت قارچ و اسفناج
- کتلت عدس
- کتلت نخود
- کتلت ذرت و گشنیز
انواع شامی ها
- پوک
- سبزی
- مربا
- ماهی کیلکا
- آرد نخودچی
- مرغ
- سویا
- ترشه شامی گیلانی
- بادمجان
- بابلی
انواع کوکو
در لیست غذا های ایرانی، کوکو یکی از متنوع ترین گزینه ها به شمار می رود. می توان انواع کوکو را با ساده ترین مواد اولیه تهیه کرد.
علی رغم سادگی کوکو ها، طعم بی نظیر آن آن ها را به یکی از محبوب ترین غذا های ایرانی تبدیل کرده است.
- کوکو بادمجان
- کوکو سبزی
- کوکو مرغ و قارچ
- کوکو سیب زمینی
- کوکو کدو سبز
- کوکو گوشت
- کوکو دو رنگ
- کوکو سه رنگ
- کوکو تره فرنگی
- کوکو لوبیا سبز
- کوکو نخود فرنگی
- کوکو زردک
- کوکو باقالا
- کوکو مرغ و فلفل دلمه ای
- کوکو اسفناج
- کوکو مرغ و نخود فرنگی
- کوکو عدس
- کوکو گردو
- کوکو کدو و ریحان
- مافین و فلفل دلمه ای
- کوکو نخود فرنگی و کالباس
خوراک های ایرانی
خوراک های خوش طعم و اصیل، بخش مهمی از سفره های ایرانی را در بر می گیرد. خوراک ها را می توان در طبقه بندی های مختلفی قرار داد.
از خوراک هایی بسیار ساده و در دسترس گرفته تا خوراک های مجلسی، همگی در لیست غذا های ایرانی دیده می شوند. این غذا ها منبع فوق العاده ای از انواع ویتامین ها، پروتئین و کلسیم هستند.خوراک ها را می توان با سبزیجات یا گوشت، مرغ و ماهی طبخ کرد. تعدادی از خوش طعم ترین خوراک ها را معرفی می کنیم.
- دال عدس
- رامیشکا
- خوراک ماهیچه
- عدس و بادمجان
- بادمجان و قارچ
- شکم پاره
- جگر
- دل
- گوشت
- لوبیا
- باقالا
- سیرابی با کشک لرستانی
- گی پای اصفهانی
- پنکیک قارچ
- کرفس
- باقالاقاتوق گیلانی
- سویا
- لقمه ای
- حمیس خوزستانی
- برانی کرفس
- توله با قارا خوزستانی
- اسفناج و قارا خوزستانی
- شیله تبریزی
- نرگسی بادمجان
- نرگسی لوبیا سبز
- میگو و گوجه فرنگی
- دوپیازه
- گوشت و فلفل دلمه ای
- گوشت و خامه
- دوپیازه گوشت شیرازی
انواع خوراک ماهی
- ماهی شکم پر
- ماهی کیلکا
- سور با هر نوع ماهی شهر کنگان
- ماهی سوخاری
- ماهی شکم پر کنگانی
- ودام ماهی کنگانی
- ماهی صُبور شکم پاره
- ماهی خار و حشو خوزستانی
- ماهی دودی
- ماهی بخارپز
انواع خوراک مرغ
- خوراک مرغ و قارچ
- خوراک مرغ شکم پاره شیرازی
- خوراک مرغ شکم پاره با سبزیجات
- خوراک مرغ سوخاری
- خوراک سوفله بال مرغ
- خوراک قطاب مرغ
- خوراک فیله مرغ پفکی
- خوراک مرغ آب پز
- خوراک مرغ سرخ کرده
- خوراک مرغ
چلو و پلو
از آنجا که کشور ما خاک حاصلخیز فراوانی دارد، شالیکاران در مناطق مختلف به کشت برنج می پردازند. به همین دلیل نان و برنج، بیشترین بخش خوراک ایرانی ها را تشکیل می دهند.
از طرفی دیگر، ذوق و سلیقه آشپزان ایرانی باعث شد که از برنج سفید ساده، ده ها پلو و چلوی رنگین پخته شود. تنوع چلو و پلو ها در لیست غذا های ایرانی، ورای تصور است. در ادامه، بخشی از لیست غذا های ایرانی که با برنج پخته می شوند را می آوریم.
- زرشک پلو
- آلبالو پلو
- پلو کنگر
- پلو گوشت ترکی
- رشته پلو
- پلو لوبیا چشم بلبلی
- عدس پلو
- خرما پلو
- هویج پلو
- سبزی پلو
- شوید پلو
- کلم پلو و کلم پلوی شیرازی
- ته چین مرغ
- شیرین پلو
- میگو پلو
- لوبیا پلو
- ماش پلو نورآبادی
- باقالی پلو
- پلو استانبولی
- پلو همدانی
- سیب زمینی پلو شیرازی
- ته چین اسفناج
- دمپختک شیراز
- مرصع پلو
- دمپخت ماهی کازرونی
- خلال پلو کرمانشاهی
- قمری پلوی شیرازی
- هشوش عربی
- پلو بندری
- قیسی پلو
خورشت های ایرانی
علاوه بر لیست بلند بالای غذا هایی که از ترکیب برنج با سایر مواد غذایی به وجود آمدند، خورش ها نیز از این تنوع، بی نصیب نماندند.هریک از خورش هایی که در لیست غذا های ایرانی می بینیم، فواید منحصر به فردی دارند. ترکیب مواد اولیه خورش ها به گونه ای انتخاب شده اند که اعتدال غذا حفظ شود.
- قیمه سیب زمینی
- خورشت قورمه سبزی
- خورشت بادمجان
- خورشت فسنجان با گوشت یا مرغ
- خورشت کرفس
- خورشت آلو
- خورشت کنگر
- خورشت به
- خورش سیب ترش شیرازی
- خورشت بامیه
- خورشت اسفناج
- خورشت ریواس
- خورش گیلانی
- خورشت قیمه آذربایجانی
- خورشت کدو
- میرزا قاسمی
- خورشت آجیلی عشایر بختیاری
- خورشت بریان بِهی کُردی
- جغول بغول شمالی
- خورشت چاقاله بادام شمالی
- کدو تنبل با ماش شیرازی
- خورشت کاری با مرغ
- خورشت مسما بادمجان
- خورشت قارچ
- خورشت قیمه ریزه با رب انار
419 غذای دیگه دانلود لیست غذاهای کشور
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای ارومیه آذربایجان شرقی
- آبگوشت دیزی سنگی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش اوماج/آش اماج (آذربایجان شرقی) (تبریز) و (کردستان)
- آش دندونی تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش شیله عدس (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش ماست تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش کلم برگ (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش گوشواره (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش گوجهفرنگی (آذربایجان شرقی) و (همدان)
- آش گیلدیک (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
- آش یخ (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- بادمجان شکم پر تبریز/قارنی یاریخ (آذربایجان شرقی)
- برنج کاسهای آذری (آذربایجان شرقی)
- بورانی کدو سبز قلمی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- آش قوروت قیله (آذربایجان شرقی)
- دویماج (آذربایجان شرقی)
- خورش هویج (آذربایجان شرقی)
- رشته پلو قیسی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- ریزه کوفته (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- دلمه بادمجان (آذربایجان شرقی)
- دلمه برگ مو (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- دلمه کلم پیچ/کلم برگ (آذربایجان شرقی)
- ساج کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
- سوغان سو (آذربایجان شرقی) (اهر)
- شوربای تره تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- شیر پلوی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- قورما شورباسی (آذربایجان شرقی)
- قویماق (آذربایجان شرقی)
- کلا جوش (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- کوفته تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- کوکوی لوبیا سبز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- گشنیز کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) (ماکو)
- لوبیا پلوی تبریزی (آذربایجان شرقی)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای ارومیه آذربایجان غربی
- آبگوشت کشک (آذربایجان غربی) و (مرکزی) و (لرستان)
- آبگوشت ماست /گاتخ شورباسی (آذربایجان غربی)
- آش برگ مو/یارپاخ یرتخله (آذربایجان غربی)
- آش بلغور ارومیه/یارما آشی/شوربای بلغور (آذربایجان غربی)
- آش یرتخلی (آذربایجان غربی)
- شورجه ارومیه (آذربایجان غربی)
- چهمجه (آذربایجان غربی) (نقده)
- خورش ارومیه (آذربایجان غربی)
- قورمه آذری (آذربایجان غربی)(مهاباد) و (کردستان)
- کله جوش/کاله جوش (آذربایجان غربی) و (زنجان)
- گوزلمه (آذربایجان غربی) (ارومیه)
- گیزاتما (آذربایجان غربی)
- آش دوغ (اردبیل) و (قزوین) و (همدان) و (کردستان) و (مازندران) و (شیراز) و (ارومیه) و (کرمانشاه)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان اردبیل
- تاس کباب (اردبیل)
- ترشی گرما (اردبیل)
- چیغریتمای مرغ (اردبیل)
- خورش پیچاق قیمه (اردبیل)
- خورش ترشی قیمه (اردبیل)
- دمی یارما (اردبیل)
- سوتی پلو (اردبیل)
- قیساوا (اردبیل)
- قیسی پلو (اردبیل)
- کشمش پلو (اردبیل)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان اصفهان
- آبگوشت لوبیا سفید کاشان (اصفهان) (کاشان)
- آش سماق (اصفهان)
- بریانی/بریونی (اصفهان)
- جوجویی تاس کباب (اصفهان) (کاشان)
- چلو دیزی (اصفهان) (کاشان)
- حلیم بادمجان (اصفهان) و (شیراز) و (کرمان)
- خورش ماست (اصفهان)
- قیمه ریزه اصفهانی (اصفهان)
- خورش نخود آله (اصفهان) (کاشان)
- قرمزه نخودچی (اصفهان)
- کباب زردک (اصفهان)
- کوفته (اصفهان) (کاشان)
- گوشت و لوبیا (اصفهان)
- نخودآب (اصفهان) (گلپایگان)
- یخمه ترش (اصفهان)
شام چی بپزم؟
کوکو سبزی .الویه.خوراک مرغ.دمپختک ماش.سوپ سبزیجات.خوراک دال عدس .اسنک مرغ
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان البرز یا همون کرج
- مرجو خورش/خورش مرجو عدس (البرز) (طالقان)
- حلیم (البرز) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- دیزی (البرز)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان ایلام
- آبگوشت بامیه (ایلام)
- بابایاری (ایلام)
- پرشگه (ایلام)
- ترخینه (ایلام)
- جگروز (ایلام) و (لرستان)
- دنده پلو (ایلام)
- سختی (ایلام)
- شله امیری (ایلام)
- کوفته سیرابی (ایلام)
- گمگه (ایلام)
- گوجه پونه (ایلام)
- قله ماسوا (ایلام)
- ماسوا (ایلام)
- مکش (ایلام)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان بوشهر
- پلو میگو بوشهری (بوشهر)
- دال عدس (بوشهر)
- دوپیازه میگو (بوشهر)
- دوقوس ماهی (بوشهر) (بندر دیلم)
- سبزی پلو ماهی (بوشهر)
- قلیه ماهی (بوشهر)
- قلیه میگو (بوشهر) و (خوزستان)
- قیمه بوشهری (بوشهر)
- کپه (بوشهر)
- گمنه (بوشهر)
- لخ لخ (بوشهر)
- یتیمک (بوشهر)
- ماهی شکم پر (بوشهر)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان تهران
- اشکنه اسفناج (تهران)
- تهچین فیروزکوهی (تهران) (فیروزکوه)
- دمپختک (تهران)
- والک پلو (تهران) و (کرمانشاه)
- دمی بلغور جو (تهران) (لواسان)
- سر گنجشکی تهرانی- کله گنجشکی هم میگن بهش (تهران)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان چهارمحال و بختیاری
- آبگوشت بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
- آش بلگ (چهارمحال و بختیاری)
- آوریز (چهارمحال و بختیاری)
- کاردین (چهارمحال و بختیاری)
- کباب بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
- هره (چهارمحال و بختیاری)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان های خراسان شمالی ، رضوی و جنوبی
- آش شلغم (خراسان جنوبی)
- اشکنه بلغور شیر (خراسان جنوبی)
- اشکنه قند (خراسان جنوبی) (بیرجند)
- بلغور پلو (خراسان جنوبی)
- حلیم عدس خراسانی (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
- دمی بلغور (خراسان جنوبی)
- ساطری پلو (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
- شله ماش (خراسان جنوبی) (بجنورد) و (استان لرستان) (درود)
- قوروت/قروتو/قروت (خراسان جنوبی) (بجنورد) (بیرجند) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- قوروت بادمجان (خراسان جنوبی)
- کشک سالاری (خراسان جنوبی) (بیرجند)
- آش آبکش (خراسان رضوی)/آش سوزمه (قوچان)
- آش بلغور گندم نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش حلبه و زیره نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش ماستی (خراسان رضوی) (سبزوار)
- اشکنه (خراسان رضوی)
- اشکنه گوجه فرنگی (خراسان رضوی) (نیشابور)
- توگی سرداغی (خراسان رضوی)
- دیگچه مشهدی (خراسان رضوی)
- شله مشهدی/شله (خراسان رضوی)
- کباب شیشلیک شاندیز (خراسان رضوی)
- کمه جوش/ماست جوش (خراسان رضوی) (سبزوار) و (استان سمنان) (دامغان)
- یتیمچه (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش جوشواره (خراسان شمالی)
- آش زرشک (خراسان شمالی)
- قاتقلی آش (خراسان شمالی)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان خوزستان
- آش غلغل (خوزستان) (شوشتر)
- آش ماسووا (خوزستان)
- امگشت (خوزستان)
- بورانی باقلا سبز تازه (خوزستان) (شوشتر)
- پاکوره (خوزستان)
- پلو شوشتری (خوزستان) (شوشتر)
- پوکورا (خوزستان)
- سمبوسه (خوزستان)
- قلیه تخم مرغ (خوزستان)
- ماسووا (خوزستان) (دزفول)
- ماهی تنوری صبور (خوزستان)
- نافله (خوزستان)
- آش ماسوا (خوزستان) (دزفول) و (لرستان) (بروجرد)
- شعله نوروزانی (خوزستان) (آبادان)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان زنجان
- آش ترش (زنجان) و (همدان) و (مازندران) و (لرستان)
- آش گندم (زنجان)
- آش ماست (زنجان)
- پیازو (زنجان)
- جغور بغور (زنجان)
- خورش آلوچه با مرغ (زنجان)
- شش انداز (زنجان)
- علم سلات (زنجان) (شناط ابهر)
- مسما بادمجان (زنجان) و (گیلان) و (مازندران)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان سمنان
- تاک پلو (سمنان) (شاهرود)
- ته چین شاهرودی (سمنان) (شاهرود)
- ته چین شهمیرزادی (سمنان) (شهمیرزاد)
- تهچین کشمش و لپه (سمنان)
- ته چین گرمساری (سمنان) (گرمسار)
- چرتمه پلو (سمنان)
- خلال پلو (سمنان) (دامغان)
- خورش سیب آلبالو (سمنان) (دامغان)
- خورش کدو و گردو (سمنان) (دامغان)
- خورش هویج و پسته (سمنان) (دامغان)
- سبزی پلو دامغانی (سمنان) (دامغان)
- شله دلمه (سمنان) (شاهرود)
- قلیله بادمجان (سمنان) (گرمسار)
- مانی پلو (سمنان) (دامغان)
- نثار پلو (سمنان) (شاهرود)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان سیستان و بلوچستان
- پلو زعفرانی (سیستان و بلوچستان)
- تباهگ (سیستان و بلوچستان)
- تجکی (سیستان و بلوچستان)
- ستو (سیستان و بلوچستان)
- دوغ برک (سیستان و بلوچستان)
- دوغ پای (سیستان و بلوچستان) (زاهدان)
- سوزی (سیستان و بلوچستان)
- چنگالی (سیستان و بلوچستان) و (خراسان رضوی) (مشهد)
- لنجو (سیستان و بلوچستان)
غذا چی بپزم؟
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان فارس (شیراز)
- آب پیازک (فارس) (شیراز)
- آش انار (فارس) و (مرکزی) و (یزد)
- آش سبزی (فارس) (شیراز)
- آش کوفته سبزی (فارس) (شیراز)
- پاچه پلو (فارس) (شیراز)
- پلو اسفندی (فارس) (آباده)
- ته چین مرغ و بادمجان (فارس) (شیراز)
- جلاب (فارس)
- دمپخت شیرازی (فارس) (شیراز)
- رب پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- دوپیازه آلو (فارس) (شیراز)
- شکر پلو شیرازی/شیرین پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- قنبر پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- قورمه به (فارس) (شیراز)
- کوفته هلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- کلم پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- لوبیا پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- هویج پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- یخنی عدس کلم (فارس) (شیراز)
- یخنی نخود (فارس) (شیراز)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان قزوین
- بادمجان پلو (قزوین)
- قیمه نثار (قزوین)
- کوکوی شیرین (قزوین) و (خراسان رضوی) (مشهد)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان قم
- آبگوشت قنبید/آبگوشت قنبید (قم)
- آبگوشت مزوره (قم)
- آش آلو و عدس (قم)
- آش قنبید/آش قنبید (قم)
- ماشاب (قم)
غذا چی بپزم؟
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان کردستان
- آبگوشت غوره (کردستان) و (همدان)
- آش پرپوله (کردستان)
- آش دانه کولانه (کردستان)
- آش عدس بلغور (کردستان) (سنندج)
- آش هالاو (کردستان) (سنندج)
- آش کشک (کردستان) (سنندج)
- آش سه نگه سیر (کردستان)
- برویشین/برویشین تورش (کردستان)
- خورش تره (کردستان)
- خورش ریواس (کردستان) و (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- دنده کباب (کردستان) و (کرمانشاه)
- شلکینه (کردستان) و (ایلام)
- عدسی با رشته (کردستان) (سقز)
- قاورمه (کردستان)
- که لانه (کردستان)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان کرمان
- آبگوشت بادمجان و کشک (کرمان)
- آبگوشت زیره (کرمان)
- آش گندم شیر (کرمان)
- اوماج آش (کرمان)
- بز قورمه (غذای کرمان)
- خورش آلوچه (کرمان)
- خورش بزقرمه (کرمان)
- خورش به آلو (کرمان)
- زیره پلو (کرمان)
- کشک کدو (کرمان)
- لپه پلو با زیره (کرمان)
- مجور کدو (کرمان)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان کرمانشاه
- آبگوشت غوره و گوجه فرنگی (کرمانشاه)
- آش عباسعلی (کرمانشاه)
- آش کشک بادمجان (کرمانشاه)
- بورانی پاغازه (کرمانشاه)
- چلو گوشت (کرمانشاه) (سمنان)
- خوراک کدو حلوایی (کرمانشاه)
- خورش خلال بادام/قیمه خلال بادام (کرمانشاه)
- خورش کنگر (کرمانشاه)
- خورش ونوشک (کرمانشاه)
- دست پیچ کرمانشاهی (کرمانشاه)
- رشته پلو (کرمانشاه) و (اردبیل) (هشجین) و (خراسان رضوی) (مشهد)
- سورانه (کرمانشاه)
- سیب پلوی کرمانشاهی/سیب پلو (کرمانشاه)
- کشک بادمجان (کرمانشاه) (کرمان)
- کوفته ریزه (کرمانشاه)
- کوفته شیرین (کرمانشاه)
- کوفته عربی (کرمانشاه)
- کوفته کرمانشاهی (کرمانشاه)
- کوفته هویج (کرمانشاه)
- کوکوی پاغازه (کرمانشاه)
- نخود پلو (کرمانشاه) و (مرکزی) (اراک)
- ونوشک پلو (کرمانشاه)
- هلو کباب (کرمانشاه)
بهترین غذا ایرانی و غذاهای استان کهگیلویه و بویراحمد
- آش دنگو (کهگیلویه و بویراحمد)
- آش کارده (کهگیلویه و بویراحمد) و (فارس) (اقلید)
- شله ماشکی (کهگیلویه و بویراحمد) (گچساران)
- کله جوش (کهگیلویه و بویراحمد)
غذا چی بپزم؟
بهترین غذا ایرانی و غذاهای استان گلستان
- آش اسپه شله (گلستان)
- باسترمه (گلستان) (ترکمن)
- چکدرمه (گلستان) (ترکمن)
- خورش اسفناج و ماش (گلستان)
- خورش ساک (گلستان) (گرگان)
- کدو ترشک (گلستان) (گرگان)
- کوکوی اسفناج گرگانی (گلستان) (گرگان)
- کی آش (گلستان)
- گوجه آش (گلستان)
- ماش آش (گلستان)
- ماش پلو (گلستان)
- هلی آش (گلستان)
لیست غذا ایرانی و غذاهای استان گیلان
- آش قلیه (گیلان)
- انارآویج/اناربیج/خورش فسنجان گیلانی (گیلان)
- باقلای بهاره (گیلان)
- باقلاقاتق (گیلان)
- پلا سر تره (گیلان)
- ترشه آش (گیلان)
- ترش شامی/ترشه شامی (گیلان)
- ترش کباب (گیلان) و (مازندران)
- ترش تره/ترشه تره (گیلان) و (مازندران)
- جعفری قورمه (گیلان)
- چغرتمه مرغ (گیلان)
- خورش انار مسما (گیلان)
- خورش غورابه (گیلان)
- خورش گل در چمن (گیلان)
- خورش موتن جن (گیلان)
- خورش چغرتمه (گیلان)
- خورش مرغ ترش (گیلان) و (مازندران)
- سیرابیج (گیلان)
- گمج کباب (گیلان)
- سیر قلیه گیلانی (گیلان)
- سیرقلیه (گیلان)
- شامی (گیلان) (رودبار)
- شوید خولی (گیلان)
- شیرین تره (گیلان)
- شش انداز گیلانی/شیش انداز بادمجان (گیلان)
- شیرین قورمه (گیلان)
- فندققاتق (گیلان)
- فیبیج (گیلان)
- کوکوی اشپل (گیلان)
- کال کباب/کل کباب (گیلان) و (مازندران)
- لونگی (گیلان)
- کویی خورش (گیلان)
- کولی غورابیج (گیلان)
- کویی تره (گیلان)
- گیجاواش تره (گیلان)
- ماهی فویج شکم پر (گیلان)
- ماهی گردبیج (گیلان)
- ماهی مالاتا (گیلان)
- مرغ شکم پر گیلانی (گیلان)
- مجی خورش (گیلان) و (مازندران)
- مطنجن مرغابی (گیلان)
- میرزا قاسمی (گیلان) و (مازندران)
- نازخاتون (گیلان) و (مازندران)
- نرگسی اسفناج (گیلان) و (مازندران)
- ورقه (گیلان)
- وینگوم ماست (گیلان) و (مازندران) و (گلستان)
غذا چی بپزم؟
لیست غذا ایرانی و غذاهای استان لرستان
- خورش سیب درختی (لرستان)
- آبگوشت دوگوله دودار (لرستان)
- آش ترخینه/سوپ ترخینه (لرستان) و (همدان) و (کرمانشاه)
- آش دندونی (لرستان)
- آش کشگینه/ترخینه (لرستان)
- پرتله (لرستان)
- خاگینه (لرستان) (بروجرد)
- خورش قلیه ترش (لرستان)
- دلمه برگ مو بروجردی (لرستان) (بروجرد)
- دلمه سیراب شیردان/سغدو (لرستان) (بروجرد)
- زیر برنجی/آش گوشت (بروجرد)
- سمنو (لرستان) و (مازندران)
- شامی کباب شومی کوکو (لرستان)
- کوفته نخودچی (لرستان)
- گوله ریزه (لرستان)
- گیپه خرمآباد (لرستان)
غذا چی بپزم؟
لیست غذا ایرانی و غذاهای استان مازندران
- آش گزنه/آش ترش (مازندران)
- آغوز مسما (مازندران)
- اردک شکم پر (مازندران)
- اسپناساک (مازندران)
- اکبر جوجه (مازندران)
- باقلا وابیج (مازندران)
- برنج کدو حلوایی (مازندران)
- بورانی کدو حلوایی (مازندران)
- بورانی بادمجان کبابی (مازندران)
- پلو مرغ بهشهری (مازندران)
- ته چین گوشت (مازندران)
- خورش ناردون (مازندران)
- سرانار (مازندران)
- کئی انار (مازندران)
- کدوبره (مازندران)
- فسنجان با گوشت مرغابی (مازندران)
- مالابیج/مالاتا (گیلان) و (مازندران)
- مرغ شکم پر مازندرانی (مازندران)
لیست غذا ایرانی و غذاهای استان مرکزی
- آبگوشت دوغدار (مرکزی) (اراک)
- آش آلو (مرکزی) (ساوه)
- آش بیبی سهشنبه/آش اَماج (مرکزی) (اراک) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش ترخینه دوغ (مرکزی) (اراک)
- آش حلیم (مرکزی) (دلیجان)
- آش جو/ترخینه جو (مرکزی) و (البرز)
- آش جودوغ (مرکزی) (اراک)
- آش شیر/ترخینه شیر (مرکزی) و (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش مصطفی (مرکزی) (اراک)
- تهتالی (مرکزی) (اراک)
- شفته (مرکزی) (اراک)
- خورش فسنجان و کشک (مرکزی) (تفرش)
لیست غذا ایرانی و غذاهای استان هرمزگان
- برنج دیشو (هرمزگان)
- بره پلو عربی (هرمزگان)
- بلالیت (هرمزگان) (بندرعباس)
- پودینی کوسه (هرمزگان)
- زیبون (هرمزگان)
- عنکاس (هرمزگان)
- کلمبا (هرمزگان)
- ماهی میدم/دمپخت ماهی/دمی لخلاخ (هرمزگان) و (بوشهر)
- ماهی شیر سرخ (هرمزگان)
- متبک (هرمزگان)
- موفلک (هرمزگان)
- مهیاوه (هرمزگان)
- هزاری (هرمزگان) (بندرعباس)
- هواری (هرمزگان) (بندرعباس)
لیست غذا ایرانی و غذاهای استان همدان
- آبگوشت بزباش (همدان) و (خراسان)
- فلفل همدانی (همدان)
- آبگوشت قورمه سبزی همدان (همدان)
- آبگوشت کلم قمری (همدان)
- آبگوشت یخنی (همدان)
- آش آبغوره (همدان)
- آش اماج/آش اوماج (همدان)
- آش بادمجان (همدان) (ملایر) و (لرستان)
- آش برنج (همدان)
- بلغور (همدان)
- آش ترش با میوه (همدان)
- آش خیار چنبر (همدان)
- رشته دوغ (همدان) (تویسرکان)
- آش غوره وا (همدان) (تویسرکان)
- آش کشکک (همدان) (تویسرکان)
- خشکبار (همدان)
- آش سماق (همدان)
- آش شل پتله/آش شله پتله (همدان)
- غورابه (همدان)
- آش کاچی (همدان)
- آش میوه (اردبیل) و (همدان)
- آش هویج و جو (همدان)
- پتله پلو/پتله پلو (همدان) (تویسرکان)
- خورش غوره بادمجان (همدان)
- سرداشی (همدان)
- قوت (همدان)
- کوفته نخودی (همدان) (تویسرکان)
- کوفته همدانی (همدان)
غذا چی بپزم؟
لیست غذا ایرانی و غذاهای استان یزد
- آش شولی (یزد)
- توکی (یزد)
- آش کدو (یزد) (تفت)
- کلم (یزد) (تفت)
- آش جوگاو (یزد) (اردکان)
- آش ماش (یزد) (مهریز)
- خورش قیمه یزدی (یزد)
- قیمه نخود (یزد)
در نهایت
در این لیست غذا های ایرانی بیش از 800 نوع غذای اصیل و سنتی را معرفی کردیم. بعضی از آن ها عام تر بوده و هر ایرانی، دست کم یک بار آن ها را نوش جان کرده است.
بعضی از غذا ها نیز محلی هستند و ساکنان سایر مناطق، حتی اسم آن ها را هم نشنیده اند. سعی کردیم در معرفی این لیست غذا های ایرانی، به نکات بالا توجه کرده و به گزینه های متنوعی اشاره کنیم.
۴ دیدگاه
🙂 🙂 🙂
خیلی مفید بود ممنون
خوشحالم که مفید بوده
کامل ترین لیست هست