چطور سوسیس خانگی درست کنیم؟
سوسیس و کالباس از قدیمی ترین و محبوب ترین فست فودهای دست ساز بشر هستند. غذاهای سوسیس و کالباس مخصوصاً برای کودکان خوشمزه است. اگر دوست ندارید به کودکان سوسیس های کارخانه ای بدهید، بهتر است به سادگی در خانه سوسیس خانگی با مرغ یا گوشت درست کنید. ترفندهای سوسیس و کالباس و آموزش گام به گام طرز تهیه سوسیس خانگی با مرغ یا گوشت را در مجله سُنت بخوانید.
فهرست موضوعات این صفحه
مواد لازم برای تهیهی سوسیس گوشت خانگی :
گوشت گوساله یا مخلوط گوسفند و گوساله یک بار چرخ شده | 400 گرم |
رزماری پودر شده | 1/2 ق چ خوری |
سیر | 4 حبه متوسط |
سرکه قرمز | 2 ق غ خوری |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
نمک | 1/2 ق چ خوری |
پودر جوز هندی | 1/3 قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | 1/3 ق چ خوری |
آویشن | 1/2 قاشق مرباخوری |
کاور سوسیس یا سلفون یا فویل |
*توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشدبرای مقدار بیشتر مواد اولیه را به نسبت تغییر دهید*
طرز تهیهی سوسیس گوشت خانگی:
ابتدا گوشت چرخ کرده را در کاسه ای بریزید و رزماری ، پودر پاپریکا ، سیر ، پودر جوز هندی ، آویشن ، نمک ، فلفل سیاه و مقدار لازم فلفل قرمز را اضافه کنید و در آخر سرکه قرمز را اضافه کرده و با دست مقداری با هم مخلوط کنید.
بعد از خوب مخلوط شدن مجدد مواد دوباره از چرخ گوشت عبور دهید تا مواد سوسیس در آخر قرمز شود.
سپس سری چرخ گوشت را که مخصوص سوسیس است به چرخ گوشت وصل کرده و روکش سوسیس را به سر آن وصل کنید.
خرید ترشی خانگی با تخفیف ویژه در سُنَّت کالا
دستگاه را روشن کنید تا سوسیس وارد روکش شود. اندازه سوسیس به دلخواه شماست و انتهای هر سوسیس را می بندید. اگر روکش سوسیس ندارید ، می توانید از سلفون یا فویل آلومینیومی نیز استفاده کنید و مواد را در آن بپیچید.
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و یک آبکش فلزی که اندازه دهانه قابلمه باشد (نه کوچیکتر نه بزرگتر)روی قابلمه قرار دهید و سوسیس ها را داخل آن قرار دهید درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید سوسیس به مدت 45 دقیقه بخار پز شوند .
بعد از ۴۵ دقیقه سوسیسها را ازقابلمه بیرون بیاورید و بلافاصله داخل آب سرد بگذارید تا به سرعت خنک شوند و خودشان را بگیرند.
پس از این مدت میتوانید سوسیسها را سرخ یا باربیکیو کنید.
نکات مهم:
برای انتخاب گوشت مناسب برای سوسیس ، بهتر است از گوشت گوسفند کامل استفاده نکنید زیرا خیلی سریع آب میشود و چربی زیادی دارد.
بهتر است از مخلوط گوشت گاو و گوسفند استفاده کنید یا از گوشت گاو به تنهایی استفاده کنید. ران گوسفند و سر دست گوشت گاو بسیار مناسب هستند.
اگر متوجه شدید که سوسیس خوب پخته نمی شود ، مشکل این است که شما فقط یک بار گوشت خود را چرخ کرده اید. باید گوشت خود را 2 تا 3 بار چرخ کنید و از دهانه سوزنی چرخ گوشت استفاده کنید.
برای سفارش آنلاین ، زیتون شور با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
کاور سوسیس نمک سوز شده است و شما قبل از استفاده حتما آن را یک دفعه بشورید.
هم اینکه وقتی داخل کاور خیس باشد مواد سوسیس راحت تر داخل آن حرکت میکند.
چطور سوسیس خانگی درست کنیم؟
مواد لازم برای تهیه سوسیس مرغ خانگی:
مرغ بدون استخوان: ۶۰۰ گرم
سیر: 4 حبه ریز رنده شده
پودر نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
تخممرغ: ۱ عدد
آب یخ: 3/4 لیوان
روغن مایع: ۱/۳ لیوان
کاور سوسیس: ۲ متر
ادویهجات و پودر های لازم برای تهیه سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ
- فلفل پاپریکا: ۲ قاشق مرباخوری
- نمک: ۱ قاشق مرباخوری
- پیاز: ۱ قاشق مرباخوری
- سیر: ۱ قاشق مرباخوری
- زنجبیل: 1/2 قاشق مرباخوری
- دارچین: 1/2قاشق مرباخوری
- آویشن: 1/2 قاشق مرباخوری
- جوز هندی: 1/3قاشق چایخوری
- هل: 1/3 قاشق چایخوری
- تخم گشنیز: 1/2قاشق چایخوری
- میخک: نوک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
- فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
طرز تهیه سوسیس مرغ خانگی:
مرحله اول
برای درست کردن سوسیس خانگی با مرغ ابتدا باید گوشت ران مرغ بدون استخوان را دو یا سه بار با درجه ریز چرخ گوشت چرخ کنید. گوشت مرغ چرخکرده را در یک ظرف بگذارید، درب ظرف را ببندید و به مدت ۴ ساعت در یخچال نگهدارید.
مرحله دوم
بعد از ۴ ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید.
تخم مرغی که استفاده میکنید باید بلافاصله از یخچال بیرون بیاورید و هم دمای گوشت مرغ باشد.
آرد سفید، شیر خشک ،پودر نشاسته ذرت و تمام ادویهها را با هم مخلوط کنید. سپس مرغ چرخکرده، تخم مرغ سرد و هم دما با گوشت مرغ، سیر و روغن مایع را در دستگاه غذاساز یا میکسر بریزید و خوب با هم میکس کنید.
شما میتوانید خیارشور سُنَّت را از سُنَّت کالا با تخفیفات فوق العاده خرید کنید .
مرحله سوم
وقتی که مرغ و تخممرغ و سایر موادی که در غذاساز ریخته بودید خوب با هم مخلوط شدند، نصف آب یخ و مخلوط آرد و ادویهجات را اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه دیگر تمام مواد را میکس کنید.
مایه به دست آمده برای درست کردن سوسیس خانگی با مرغ باید صاف و یکدست و البته نه سفت و نه شل باشد.
اگر مایه به دست آمده سفت بود باقی مانده آب یخ را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه دیگر میکس کنید. علت وا رفتن سوسیس خانگی یا سفتی بیش از حد آن رعایت نکردن مرحله اضافه کردن آب یخ است.
مرحله چهارم
مایه به دست آمده را در قیف ماسوره بریزید و داخل کاور مخصوص سوسیس خانگی تزریق کنید.
سپس دو سر کاور سوسیس خانگی را با نخ محکم ببندید و از طول به قسمتهای مساوی تقسیم کنید، کمی بپیچید و با نخ کوک محکم ببندید.
علت چروک شدن کاور سوسیس محکم نبستن و فشرده نکردن کافی مایه سوسیس در کاور است.
یک فوت و فن سوسیس خانگی را به یاد داشته باشید، برای اینکه سوسیس روغن نیندازد و کاور سوسیس چروک نشود باید مایه سوسیس را در کاور به خوبی فشرده و هواگیری کنید و سپس کاور را محکم با نخ ببندید.
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و یک آبکش فلزی که اندازه دهانه قابلمه باشد (نه کوچیکتر نه بزرگتر)روی قابلمه قرار دهید و سوسیس ها را داخل آن قرار دهید درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید سوسیس به مدت 45 دقیقه بخار پز شوند .
مرحله پنجم
بعد از ۴۵ دقیقه سوسیسها را ازقابلمه بیرون بیاورید و بلافاصله داخل آب سرد بگذارید تا به سرعت خنک شوند و خودشان را بگیرند.
یک علت دیگر وا رفتن و خرد شدن سوسیس خانگی قرار گرفتن روی حرارت بیش از حد است. همین ۴۵ دقیقه زمان کافی است، نه بیشتر.
مرحله ششم
سوسیس های آماده شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا تمام مواد، خوب به خورد هم بروند و طعم سوسیس خوشمزه تر شود.
سوسیس را به مدت یک ماه میتوانید فریز و به تدریج مصرف کنید. از این سوسیس خانگی در طرز تهیه سوسیس بندری یا هندی، غذای محبوب سوسیس تخم مرغ و اسنک سوسیس و … استفاده کنید و لذت ببرید.