چطور آبغوره خانگی درست کنیم ؟آبغوره یکی از انواع چاشنی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در غذاهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرد،
غوره، انگور کال و نرسیده ای است که ویتامین ث فراوان دارد و برای سلامتی مفید است. ایرانیان از دیرباز این چاشنی محبوب را در خانه درست می کرده اند اما امروزه آبغوره را به صورت آماده تهیه می کنند.
فهرست موضوعات این صفحه
چه نوع غوره ای برای آبگیری مناسب است ؟
برای تهیه ی آب غوره، می توانید از انواع غوره استفاده کنید، فقط کافی است غوره انتخابی شما کاملا ترش و نارس باشد تا آبغوره ترشی داشته باشید. نوع غوره مورد استفاده برای تهیه آبغوره با کیفیت، بهتر است از نوع عسگری باشد که هسته ندارد، اما غوره های دانه درشت آب بیشتری دارند.
آبغوره خانگی چطور آبغوره خانگی درست کنیم ؟
مواد لازم برای تهیه آبغوره
- غوره عسکری یا شیرازی به میزان دلخواه
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه آبغوره خانگی:
غوره ها را پاک کنید و دم آنها را بگیرید.
در یک ظرف بزرگ آب غوره ها را شسته و آبکشی کنید.
روی یک دستمال تمیز و نخی غوره ها را پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
بعد از، آنها را در آبمیوه گیری ریخته و آب آنها را بگیرید.
یا می توانید غوره ها را در مخلوط کن بریزید و غوره های له شده را از یک صافی عبور داده و آب غوره را بگیرید.
آبغوره را در یک پارچ شیشه ای بریزید و بعد از ساعتی که املاح و پوسته های رد شده از صافی ته نشین شد ، آبغوره را در بطری شیشه ای مورد نظر ریخته و درب آن را محکم ببندید.
نگهداری و ماندگاری آبغوره:
آبغوره امکان دارد که کپک بزند و یا به خاطر نفوذ هوا به آن خراب شود که شما می توانید با روش های زیر از این اتفاق جلوگیری کنید.
برای اینکه آب غوره کپک نزده و ماندگاری آن بالاتر رود، درب بطری را به طور کامل ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. برای اینکه هوا به داخل بطری نفوذ نکند، از ترکیب آب و آرد، خمیری تهیه کنید و دور درب را با خمیر بپوشانید. همچنین می توانید با نوار چسب های بسیار محکم درب بطری را محکم کنید.
بر روی آبغوره یک قاشق روغن زیتون بریزید تا هوا به داخل آبغوره نفوذ نکند ، سپس یک تکه پلاستیک روی درب بطری قرار داده و محکم ببندید.
برای نگهداری طولانی مدت آبغوره و خوشرنگ تر شدن آن، آبغوره را با کمی نمک به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شود. پس از خنک شدن و ته نشین شدن املاح آن آبغوره را صاف کرده و در بطری شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید.