فهرست موضوعات این صفحه
کپک رب چیست؟
درمان کپک رب
کپک ها نوعی زایده غذایی هستند که بیشتر با رنگهای سفید و آبی روی انواع مواد خوراکی مانند رب، ترشی و آبغوره دیده میشوند.
اگر کپک ها بیماری خطرناکی ایجاد نمیکند اما گاهی موجب ضعف سیستم ایمنی بدن میشن
عاملی که باعث گسترش افزایش کپک میشه مقدار بیش از حد رطوبت هست
اما شاید خیلی از شما اگر تجربه کرده باشید نمی توانید از شر کپک در محیط خنک مثل یخچال هم در امان ماند
در این مقاله دلایل ایجاد کپک و جلوگیری از آن بر روی مواد غذایی مثل رب ترشی و آبغوره آشنا میشید.
علت کپک زدن رب گوجه
آیا کپک رب با جوشاندن از بین می رود؟
آیا کپک رب گوجه خانگی خطرناکه؟
درمان کپک زدن رب و… چیست؟
خرید ترشی تک نفره با بهترین قیمت مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی کلیک کنید .
زدن کپک بر روی مواد غذایی یکی از مشکلاتی که اغلب خانمهای خانه با آن مواجه هستند،
یکی از مواد غذایی که همه ما به طور رایج با کپک زدگی با اون مواجه هستیم رب گوجه فرنگی میباشد
بسیاری از ما برای ماندگاری بالاتر و جلوگیری از کپک زدگی رب گوجه فرنگی را داخل فریزر نگهداری کنیم که این کار اصلا صحیح نیست
برای پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی لازمه قوطی های کوچک را خریداری کنیم
و قوطی را قبل از باز کردن بجوشانیم تا میزان آلودگی سطح قوطی کمتر بشه
اگر رب گوجه فرنگی را به مقدار زیاد تهیه کردید اون رو داخل ظرف های کوچک بریزید
و سپس پوشش مناسبی روی اون قرار بدید تا قارچ ها نتوانند روی سطح درب اون رشد کنند.
راه کار رب کپک زده چیست؟
در گذشته خانم های خانه دار روی سطح رب روغن میریختند این کار سبب میشد که اکسیژن رسانی به رب متوقف بشه و رب دیگه کپک نزنه
از اصلی ترین عواملی که سبب کپک میشه رطوبته بنابراین برای برداشتن رب از داخل قوطی رب از قاشق خیس استفاده نکنید.
برای سفارش آنلاین ، زیتون شور با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
اگرچه بهترین روش نگهداری رب گذاشتن داخل یخچاله اما گذاشتن رب داخل یخچال موجب کپک نزدن رب نمیشه
بلکه تنها رشد باکتریها و قارچها در دمای یخچال فقط کند میشن
آیا کپک با حرارت از بین می رود؟
بسیاری از خانم ها در صورت کپک زدن رب فقط با قاشق روی رب و قسمت کپک زده را برمیدارند و باقی رب را مصرف میکند اما باید بدانید اگر رب شما کپک زده دیگه اونو مصرف نکنید
زیرا سم هایی که به وسیله کپک زدن در رب تولید میشه در لایه های پایینی نفوذ میکنه
و اسپول یا همون قارچ ها که با چشم قابل دید نیستند
وارد لایههای پایین میشه مصرف این رب ها بسیار برای سلامتی خطرناکه
آیا کپک آبغوره خطرناکه
یکی از مواد غذایی که خیلی زود دچار کپک زدگی میشود آبلیمو و آبغوره است.
اگر آبلیمو و آبغوره کپک بزنه غیر قابل استفاده هست و برای سلامت بدن مضره
برای پیشگیری از کپک زدن آبلیمو آبغوره لازمه نکاتی را رعایت کنیم.
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی کشور کلیک کنید
بهتره برای نگهداری آبلیمو و آبغوره از بطری های شیشه ای با رنگ تیره که نور را از خود رد نمی دهد استفاده کنید
زیرا بطری های پلاستیکی به علت فعل و انفعالات آبلیمو آبغوره با دیوارهای پلاستیکی مواد سمی و سرطانزا تولید می کنند
برای جلوگیری از کپک زدن آبلیمو و آبغوره شیشه حاوی این مواد را بجوشانید
زیرا این کار سبب از بین رفتن آنزیم ها و باکتری های داخل اون میشه و به قارچ ها امکان رشد را نمیده
بهتر آبلیمو یا آبغوره را داخل شیشه تمیز بریزید و به مقدار خیلی کم لبش را خالی نگه دارید
و سپس درپوش اون رو بذارین تا اکسیژن به داخل اون راه پیدا نکنه و کپک ها امکان رشد نداشته باشند.
شما میتوانید خیارشور سُنَّت را از سُنَّت کالا با تخفیفات فوق العاده خرید کنید .
کپک ترشی رو چیکار کنیم؟
ترشی یکی دیگه از مواد غذایی که به سرعت کپک میزنه
و کپک ترشی از میلیونها میلیسیوم کپک تشکیل شده که برخی از آنها بی خطر و برخی دیگر بیماری زا هستند
بنابراین بهتره ترشی های کپک زده را نخوریم
زیرا شما قادر نخواهید بود که کپک های بیماری زا را شناسایی کنید
و با خوردن این کپک ها بیمار میشود همچنین باید بدونید ترشی ها حاوی سرکه مایع هستش
که امکان انتشار کپک های بیماری زا در تمام وجود دارد
آیا قارچ ها میتوانند خطرناک باشند؟
یکی از گونه های کپک ها سم تولید میکنند موجب مسمومیت میشوند
اینگونه کپک ها معمولا پنبه مانند هستند و در گرما و رطوبت به سرعت رشد کرده و سم خطرناکه مایکوتوکسین تولید میکند
این سم مواد غذایی را نرم و طعمشون رو ترش مزه می کنه و رنگش را تغییر میده
این سم به راحتی میتواند موجب بروز مسمومیت های خطرناک و در واقع ضعف سیستم ایمنی بدن و سرطان بشه
معمولا کپک های مولد سم اماتوکسین روی مواد غذایی که دارای ارزش تغذیهای بالایی هستند
نظیر انواع آجیل گوشت رشد میکنند و بسیار خطرناکتر از کپک های میوه هستند
برخی از کپک ها باعث بروز مشکلات تنفسی و واکنشهای انرژی می شوند برخی شبکه ها هم مفید بوده و در صنایع لبنی کاربرد دارند.
مرسی از همراهیتون لطفا با نظراتتون به ما انرژی بدید