شما عادت به خوردن کدام یک از این خوراکیها با غذاهای اصلیتان دارید ؟؟؟
انواع ترشی ها ، ماست ، سالاد یا سبزی ؟
با غذا چی بخوریم؟انواع شور و ترشی جزو خوراکیهای طعمدهنده و اشتهاآور محسوب میشوند.
با این حساب، افراد سالمی که کمی بدغذا هستند و اشتهای چندانی به خوردن ندارند،
میتوانند با همراه کردن انواع ترشیها و شورها با غذاهای اصلی خود، اشتهایشان را تحریک کنند و غذای بیشتری بخورند.
البته، این توصیه بیشتر برای افراد لاغر و کمغذا مطرح میشود و بهطور حتم، افراد چاق با قرار دادن شور و ترشی در کنار بشقاب اصلی غذای خود، پرخوری بیشتری خواهند کرد
و بهطور حتم، مشکل چاقی و اضافهوزنشان هم تشدید خواهد شد.
با غذا چی بخوریم؟
فهرست موضوعات این صفحه
ترشی
طبق تحقیقات انجام شده توسط USDA ،
ترشی های مبتنی بر خیار و سبزیجات حاوی آب ، پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات ، فیبر غذایی ، قندهای محلول در آب و مواد معدنی مانند آهن ، منیزیم و فسفر است.
ترشی حاوی مقداری ویتامین ها مانند ویتامین C ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، ویتامین B-6 ، فولات ، ویتامین B-12 ، ویتامین A ، ویتامین E ، ویتامین D و همچنین ویتامین K است.
ترشیجات به عنوان یکی از منابع تامین ویتامینهای بدن شناخته میشوند. همچنین ترشی سرشار از انواع ویتامینهای گروه B و ویتامینهای محلول در چربی موجود در سبزیجات مانند ویتامین A موجود در هویج است.
و منبع غنی فیبر است که به حفظ سلامتی بدن بسیار کمک میکند.
ترشی که از فرآیند تخمیر سبزیجات با آب ، نمک و سرکه تهیه می شود ،
و این عمل علاوه بر جلوگیری از فساد مواد غذایی و سبزیجات ، ترکیبی عالی از باکتری های پروبیوتیک خواهد بود که به صورت جانبی تهیه و مصرف می شود.
مصرف این پروبیوتیک ها به شفافیت پوست ، عملکرد بهتر سیستم ایمنی ، سلامت دستگاه گوارش و حتی کاهش افسردگی کمک می کند.
دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است.
آنتی اکسیدان های طبیعی سبزیجات و میوه ها در ترشیجات حفظ می شود ، در حالی که مصرف این مواد باعث از بین رفتن برخی ویتامین ها و خواص آنتی اکسیدانی آنها می شود.
اما در طول فرآیند تخمیر در ترشی ، این خواص به همان شیوه حفظ می شود.
البته باید بدانید ترشی حتی باعث افزایش میزان آنتی اکسیدان ها و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. محتوای آنتی اکسیدانی بالای ترشی و ادویه جات ترشی جات نیز می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.
بر اساس گزارش مراکز تحقیقاتی مختلف ،
خوردن غذاهای تخمیر شده مانند ترشی (انبه، بادمجان ، مخلوط ، سیر ، خیارشور) می تواند سطح قند خون را پایین نگه دارد. بنابراین ، افزودن غذاهای تخمیر شده و ترشی به وعده های غذایی می تواند برای بیماران دیابتی بسیار مفید باشد.
اما در مصرف آن باید حد تعادل را رعایت کنید و بیشک ترشی را از برندهای مرغوب و با کیفیت مثل سُنَّت کالا خریداری کرده و مصرف کنید.
فلفل سبز کم کالری ، بدون چربی و غنی از مواد مغذی است که برای لاغری مفید بوده و ویتامین های A، C و K موجود در آن برای درمان آسم، لثه های ملتهب ، روماتیسم و زخم مفید می باشند.
زیتون
زیتون را فقط همراه غذا بخورید.
ناصر رضاییپور, متخصص طب سنتی درباره خواص زیتون گفت: ماده مؤثره زیتون، از ترکیبات فنلی است(ترکیبات فنلی یکی از مهم ترین دسته ترکیباتی هستند که اثرات محرک سیـستم ایمنـی آنهـا اثبات شده است) که در زیتون سبز فراوان است.
فواید زیتون :
ضددیابت
ضد سرطان
کاهش فشار خون
محافظت از قلب و عروق
ضدمیکروب
فعالیت آنتیاکسیدانی
دارد.
زیتون و سبزیخوردن، تنها مواردی هستند که مصرف آنها در کنار غذا، عموماً منعی ندارد.
با غذا چی بخوریم؟
سیر
برجستهترین و اصلیترین خاصیتی که از مواد غذایی تهیه شده با سیر میتوان عنوان کرد،
خاصیت آنتی اکسیدانی است.
بسیاری از بیماریهایی که فرد به آنها مبتلا میشود، به دلیل سیستم ایمنی ضعیف بدن است.
سیرحاوی ویتامین A، B1، B2 و C است و آنتی بیوتیک قوی می باشد بنابراین به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند.
بسیاری از پزشکان بر این عقیدهاند که به دلیل وجود خاصیت آنتیاکسیدانی در سیر ترشی بهترین گزینه برای در امان ماندن از بیماریها استفاده متعادل از خواص سیر ترشی و سیر محسوب میشود.
شور گل کلم
شور گل کلم مقوی و سرشار از مواد معدنی ، پتاسیم و ویتامین های A ، B6 و C است که به هضم غذا کمک می کند.
ماست
انواع مختلف ماست وجود دارد.
از ماست های ساده گرفته تا انواع طعم دار،
ماست و موسیر ، ماست و خیار که در بین ما ایرانی ها طرفداران زیادی دارد.
ماست منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است و خیار نیز جزو سبزیجات کم کالری و پرآب است.
به این ترتیب ، یک کاسه کوچک ماست و خیار همراه با غذاهای اصلی مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
افراد چاق و دارای اضافه وزن می توانند سالاد یا ماست و خیار خود را قبل از غذا میل کنند.
این امر باعث پر شدن معده می شود و چون یکی از واکنش های سیری پر شدن معده است ، اشتهای آنها برای غذای اصلی کاهش می یابد و کمتر غذا می خورند.
البته این مهم است که بدانید ماست مانند سایر محصولات لبنی حاوی پروتئین های خاصی است که بر جذب آهن در گوشت تأثیر منفی می گذارد.
با غذا چی بخوریم؟
سبزی و سالاد
یکی دیگر از کنار غذاهای محبوب در ایران سالاد شیرازی است.
می توانید مقداری آب لیمو تازه ، آب یا آب پرتقال به این سالاد سنتی اضافه کنید تا ارزش غذایی سالاد شیرازی و غذای اصلی شما افزایش یابد.
ویتامین C فراوان در لیمو و پرتقال به جذب بهتر عناصر دو بعدی در غذا مانند آهن کمک می کند.
با این حساب ، افراد سالم می توانند غذاهای حاوی گوشت را با سالاد شیرازی میل کنند.
نکته مهم در مورد این سالاد طعم دار شدن آن با ادویه ترش است و مصرف آن می تواند برای افرادی که مشکلات گوارشی مانند زخم معده یا ورم معده دارند مشکل ساز شود.
از طرفی به افراد مبتلا به اختلالات گوارشی توصیه می شود رژیم غذایی کم فیبر داشته باشند.
با این حساب ، مصرف سالاد (سالاد کاهو یا سالاد تابستانی) ،
ماست و خیار و حتی خوردن سبزیجات باید برای آنها محدود شود.
نکته :
تداخل غذاها با یکدیگر باعث هضم ناقص، ایجاد اختلال در هضم و در نهایت اثرهای سوء بر دستگاه گوارش میشود.
از اینرو، باید با مدیریت در مصرف غذا، شرایط ابتلا به ناراحتیهای گوارشی و عوارض ناشی از آن را برای خودمان ایجاد نکنیم.