دونات خانگی:دونات یکی از پیراشکی های خوشمزه و پر طرفدار در جهان است .که به عنوان یک میان وعده هم در سراسر دنیا به حساب می آید .
دونات یک شیرینی امریکایی شناخته شده است که به دلیل محبوبیت بسیار زیادی که دارد در انواع بسیار متنوعی پخته می شود،
اگر شما هم از طرفداران دونات هستید پس با ما همراه باشید با روش تهیه دونات به ساده ترین و خوشمزه ترین روش …
مواد لازم دونات خانگی :
پودر مایه خمیر ۷ گرم
شکر ۴۰ گرم
آب ولرم ۱/۴ پیمانه
آرد نان ۵۰۰ گرم
نمک ۱/۲ ق چ
شیر ۱ پیمانه
کره نرم ۶۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
شکلات برای تزیین به میزان لازم
طرز تهیه دونات خانگی:
مرحله اول
مخمر را به همراه یک قاشق چایخوری شکر به آب ولرم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا کاملا مایه خمیر حل شود. سپس ۱۰ دقیقه به مایه خمیر استراحت میدهیم تا به عمل بیاید.
مرحله دوم
آرد را الک کرده شکر و نمک را به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. مایه خمیر را که پف کرده و به عمل آمده است را نیز به آرد اضافه میکنیم.
مرحله سوم
دو عدد تخم مرغ را با چنگال کمی میزنیم و اضافه میکنیم .کره را که از قبل داخل دمای محیط گذاشته و کمی نرم شده است به همراه شیر نیزِ اضافه میکنیم و با قاشق یا با لیسک مخلوط میکنیم . سپس کمی آرد به خمیر میپاشیم و با دست شروع به ورز دادن به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میکنیم .
نکته (اگر خمیر چسبناک بود کم کم آرد اضافه میکنیم و ورز میدهیم .)
به اندازه ای ورز میدهیم که سطح خمیر کاملا صاف و یکدست شود .و به دست نچسبد .
مرحله چهارم
کف ظرف نسبتا بزرگی را با قلم کمی چرب میکنیم و خمیر را داخل ظرف گذاشته روی آن را میپوشانیم .روی ظرف را یک دستمال ضخیم قرار می دهیم، سپس خمیر را در محیط آشپزخانه به مدت یک ساعت کنار می گذاریم تا به خوبی استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه خمیر استراحت کرد، بافت خمیر نرم و پوک می شود و مقداری چسبنده می شود و نیاز است که شما آن را از ظرف خارج کنید و روی میز کار که مقداری آرد روی آن است دوباره ورز دهید و توجه کنید که آرد زیاد استفاده نکنید تا بافت آن را سفت نکند. سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را با وردنه به قطر حدودا یک سانتی متر باز می کنیم.
مرحله ششم
در ادامه خمیر ها را با کاتر مخصوص دونات قالب می زنیم .اگر قالب مخصوص دونات در دسترس نداشتیم از درب یک دبه بزرگ و درب نوشابه استفاده می کنیم.به همین ترتیب برای کل خمیر ادامه میدهیم .
مرحله هفتم
دونات ها را روی کاغذ روغنی چرب شده با فاصله از هم قرار میدهیم سطح آن را با پارچه تمیز یا پلاستیک تمیز میپوشانیم و دوباره 2۵ دقیقه استراحت میدهیم .تا حجم خمیرها دو برابر شود.
مرحله هشتم
روغن را داخل ماهیتابه گودی ریخته روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا داغ شود .توجه داشته باشید که روغن باید کاملا داغ باشد، ولی حرارت زیر آن باید ملایم باشد.
مرحله نهم
دونات ها را ابتدا از سطح رویی خمیر، داخل روغن داغ قرار میدهیم.بعد از اینکه یک سمت دونات سرخ شد سمت دیگر را نیز سرخ میکنیم .به همین ترتیب همه ی دونات ها را سرخ میکنیم .
مرحله دهم
بعد از اینکه دونات ها سرخ شدندروی دستمال تمیز یا در توری فلزی قرار میدهیم تا روغن اضافی آن گرفته شود .
بعد از سرد شدن دونات ها نوبت به تزیین است . میتوانید با استفاده از قیف کاغذی و شکلات آب شده دونات ها را به دلخواه تزیین کنید .و روی آن را ترافل های رنگی بپاشید .
امیدوارم این دستور برای شما مفید باشد .نوش جان