فهرست موضوعات این صفحه
دستور پخت فلافل خانگی
فلافل یکی از انواع غذاهای بسیار محبوب و خوشمزه در سراسر جهان است که به عنوان یک غذای ارزان بین المللی شناخته می شود. طرز تهیه فلافل خانگی در شهر های مختلف متفاوت است، اما ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا نخود می باشد و به همین دلیل فلافل یکی از ارزان ترین غذاهایی است که می توانید در بیرون از منزل نوش جان کنید.
دلیل خوشمزه بودن فلافل های حاضری که در فست فود و ساندویچی ها می خوریم این است که در تهیه آنها از ادویه ها و چاشنی های مختلف استفاده میشود که بو و مزه ویژه ای به این غذا میدهد.
اما خیلی از افراد برای اینکه از سالم بودن روغنی که مغازه ها ، فلافل را در آن سرخ میکنند اطمینان ندارند ترجیح میدهند در خانه سالم تر درست کنند .
این غذا اصالت عربی دارد که در ایران هم پر طرفدار است.
این غذا به دلیل استفاده از نخود در تهیه آن ارزش غذایی بالایی نسبت سایر ساندویچ هایی که از بیرون تهیه میکنیم دارد و پر فایده تر است.
استفاده زیاد فلفل در نوع اصلی این غذا آنرا به این نام معروف کرده است ، یعنی جمع مکسر واژه فلفل همان فلافل است.
البته در برخی کشورها این غذای خوشمزه را با ترکیب نخود با مواد متنوع دیگری مثل ترشیجات تند و سیب زمینی صرف میکنند. و اما دستور پخت فلافل اصیل
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود | ۳۰۰ گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زیره سبز یا سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
سیر | 3 قرص |
جعفری | ۵۰ گرم |
سیب زمینی | ۱ عدد کوچک |
لیمو ترش | 1 عدد متوسط |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
ادویه فلافل | ۱ قاشق چایخوری |
دستور پخت فلافل خانگی
مرحله اول
اولین مرحله برای تهیه فلافل خیساندن نخودهاست. هر چقدر این زمان بیشتر باشد ، در پایان پخت فلافل بهتری خواهید داشت. حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهید ۶ ساعت میباشد. این کار باعث میشود نخودها نرم شوند و نفخ شان نیز برطرف شود.
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی سُنَّت کالا
مرحله دوم
پس از اینکه نخودها به خوبی خیسانده شد آنرا به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشنیز ، سیب زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید.و مایه فلافل را به صورت یکدست میکس کنید. با اضافه کردن جعفری به موادتون فلافل خوشمزه تری خواهید داشت.
دستور پخت فلافل مرحله سوم
برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده شود زیرا مخلوط کن مواد را کاملا پوره می کند. همین امر باعث می شود فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز شود ولی زمانی که مایه فلافل چرخ شود به صورت کامل له نمی شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه مایه فلافل را میکس کردید آب لیمو ترش را بگیرید و به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه ، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله میتوانید پس از اضافه کردن طعم دهنده ها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را میکس کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه مانند مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود. ( مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد)
طرز تهیه فلافل خانگی مرحله ششم
پس از اینکه مایه فلافل آماده شد ، بهتر است آنرا حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم تر شود. البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید می توانید مستقیما در همن مرحله فلافل ها را سرخ کنید.
مرحله هفتم
یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. به حدی روغن داخل آن بریزید که فلافل ها در روغن شناور باشند. یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آنرا در روغن کم سرخ کنید.
خرید ترشی تک نفره با بهترین قیمت مخصوص مهمانی ها و مجالس کلیک کنید .
مرحله هشتم
در این مرحله قالب فلافل زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نشود. به اندازه ای که جا می شود فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها به آرامی مغز پخت شوند.
دستور پخت فلافل خانگی مرحله نهم
یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است. اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل ها سریعتر بپزند ، روغن خیلی سریع می سوزد و سیاه می شود. ضمن اینکه اطراف فلافل های شما سرخ می شود و داخل شان خام خواهد ماند. پس در سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکنید.
مرحله دهم
پس از اینکه فلافل ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود. پس از اینکه فلافل ها اماده شدند آنها را به همراه نان ساندویچی ، گوجه فرنگی ، خیارشور ، ترشی تند وکاهوی خرد شده به همراه سس دلخواه خود سرو کنید.
نکات کامل پخت فلافل خانگی
فلافل توپکی سرخ شده از نخود و ادویه جات خوش طعم است.
در خاور میانه و به خصوص در دمشق و بیروت و بغداد این غذا بیشتر مصرف میشود.
فلافل یکی از معدود ساندویچهایی است که به جای سرو با گوجه و خیارشور اکثرا با ترشی سرو میشود .
چرا که لذت خوردن آن با ترشی دو چندان می شود. ترشی طعم فلافل را فوق العاده میکند پس حتما پیشنهاد میکنم که این غذا را همراه با ترشیجات سُنَّت امتحان کنید.
نکات تکمیلی درست کردن فلافل
کدبانوهای با سلیقه با ما همراه باشید تا نکات مهم که باعث می شود فلافل خانگی شما به لذیذی و خوشمزگی فلافل های بیرون شود را در ادامه این مطلب بخوانید:
در تهیه وپخت فلافل بیرون بر حسب معمول از ماش،نخود،بادمجان،عدس و سیب زمینی بکار می رود.
در تهیه و پخت فلافل می توانید زیره سیاه و سبز بکار ببرید،این ادویه بهترین ادویه این غذا به شمار میرود.
اگر دوست داشتید میتوانید کمی نعناع خشک هم استفاده کنید.
برای سفارش آنلاین ، زیتون شور با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
جلوگیری از باز شدن فلافل در هنگام سرخ کردن
هنگام درست کردن مایع فلافل سعی کنید آن را شل درست نکنید
چون باعث می شود فلافل باز شود باید بدانید اندازه دانه های نخودهای چرخ شده بایستی قدری بزرگتر از دانه های شکر باشد.
همچنین موقع سرخ کردن فلافل سعی کنید کمی با قاشق آنها را فشرده کرده و بعد در ماهیتابه قرار دهید .
جلوگیری از شکسته شدن فلافل
اگر اطمینان ندارید که فلافلی که میپزید از هم می پاشد یا نه، به مایه فلافلتان یک عدد تخم مرغ بیفزاید.
پفکی و ترد شدن فلافل
برای ترد شدن فلافل میتوانید از بکینگ پودر به میزان کمی در مایه فلافل استفاده کنید .
گرفتن نفخ نخود
وقتی می خواهید فلافل ها را سرخ کنید از داغ بودن روغن اطمینان حاصل کنید .
برای اینکه نخود باعت نفاخی نشود پیشنهاد می کنیم آن را چند روز پیش از تهیه بخیسانید و هر بار که خیس کردید آب آن را عوض کنید.
حتی اینکار را هم می توانید انجام دهید اینکه چندین بار آن را جوشانده و آب آن را دور بریزید و پس از آن چرخ کنید،با این ترفندها دیگر نفخ نمی کنید.
ترشی های مناسب برای فلافل
ترشی انبه یا بادمجان چاشنی مناسبی برای این غذاست.
۱ دیدگاه
سلام،وقت بخیر،کاملا مفیدوکامل توضییح دادید،تشکر از شمه