چطور در خانه ماست درست کنیم ؟یکی از پرخاصیت ترین مواد غذایی ماست است که دارای خواص زیادی است و آن را می توان در خانه به راحتی تهیه کرد ،
وجود مواد نگهدارنده در ماست های صنعتی بسیاری از خانم ها را به این فکر می اندازد که در خانه ماست درست کنند. ماست خانگی طعم بسیار خوبی دارد و از مواد شیمیایی و افزودنی ها به دور است.
خرید انواع ترشی تک نفره در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی
اگر تصمیم گرفتید ماست خانگی درست کنید که از کیفیت آن مطمئن باشید، با مجله غذایی سُنَّت همراه شوید تا طرز تهیه ماستی با بافت منسجم و طعمی شیرین را به شما آموزش دهیم.
فهرست موضوعات این صفحه
مواد لازم
شیر محلی پرچرب: 3 لیتر
ماست با کیفیت: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت ماست خانگی
مرحله اول
شیر را بجوشانید (پس از به جوش آمدن شیر حرارت را کم کنید و ۱۵ دقیقه بگذارید شیر بهآرامی بجوشد و آب اضافیاش تبخیر شود). شیر را داخل ظرفی بریزید که برای ماست در نظر گرفتهاید و اجازه دهید شیر کمی خنک شود. (در زمان اضافه کردن ماست، شیر باید به اندازهای گرم باشد که انگشتتان گرما را حس کند اما نسوزد.)
برای تست این موضوع انگشت کوچک خود را درون ظرف ماست ببرید و حدود 10 ثانیه صبر کنید اگر دست شما نسوخت دما مناسب است.
خرید ترشی تک نفره مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی کلیک کنید .
مرحله دوم
مقداری از شیر را داخل کاسهای بریزید و با ماست مخلوط کنید؛ سپس آن را به بقیه شیر اضافه کنید ماست باید قبل از اضافه شدن به دمای محیط رسیده باشد.
مرحله سوم
حالا ظرفی که شیر مایه زده شده در آن قرار دارد را درب دم کنی بگذارید سپس با پتو یا پارچه گرم 4 یا 5 ساعت بپوشانید تا دمای شیر پایین نیاید. ظرف ماست پس از پتو پیچ شدن نباید تکان بخورد پس ،بعد از پتو پیچ کردن آن را تکان ندهید.
بسته به گرمای محیط 4 تا 6 ساعت زمان برای بستن ماست لازم است.
مرحله چهارم
بعد از اینکه ماست بسته شد ظرف ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا ماست هم سرد و هم سفتتر شود.
نکات مهم در طرز تهیه ماست خانگی
1.به ازای هر یک لیتر شیر، یک قاشق غذاخوری مایه ماست به شیر اضافه کنید.
2.اگر ماست آب انداخت و تکهتکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده یا ماست خیلی سرد بوده یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است.
3.برای داشتن یک ماست خانگی سفت و پرچرب باید از شیر پرچرب استفاده کنید.
خرید زیتون تک نفره مناسب مهمانی ها و مجالس شما
4.برای درست کردن یک ماست سفت و خوب بهتر است از مایه ماست سنتی و خانگی باکیفیت استفاده کنید.
5.ظروف سفالی یا لعابی آب ماست را بهتر جذب میکنند؛ بنابراین اگر ظرف سفالی یا لعابی در دسترس دارید از آن استفاده کنید.
6.قبل از این که از مایه ماست استفاده کنید مطمئن شوید که مایه شیرین باشد در غیر این صورت ماستی که به دست میآید زیاد شیرین نخواهد بود.
7.معمولا ماستی که در خانه تهیه میکنید، ماندگاری نسبتا کمتری از ماستهای بازاری دارد.
8. ترش شدن ماست به خاطر دمای بالای شیر، تازه نبودن مایه، زیاد بودن مایه ماست و زمان تخمیز طولانی است؛ و بیمزگی ماست به علت کمتربودن دمای شیر، تازه بودن مایه ماست، شیرین بودن مایه ماست.
9.دمای ظرفی که شیر را برای درست کردن ماست داخل آن میریزید باید هم دمای محیط باشد.
10.ظرف ماست را بعد از ۴ الی ۶ ساعت بدون تکان دادن به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.