چگونه قرمه سبزی لعاب دار میشود؟قطعا قرمه سبزی جا افتاده یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است
و در این مقاله رازهای ساده ای برای خوشمزه و خوش رنگ تر شدن این خورش خوشمزه برای شما آورده ایم .
فهرست موضوعات این صفحه
نسبت و ترکیب سبزی قورمه سبزی
تره | ۴۰۰ گرم |
شنبلیه | ۵۰ گرم یا حداکثر ۱۰۰ گرم |
گشنیز | ۱۰۰ گرم یا کمتر |
جعفری | ۴۰۰ گرم |
برگ چغندر یا اسفناج | ۱۰۰ گرم (دلخواه) |
کمی برگ سیر (دلخواه) حدود دو عدد برگ سیر برای یک کیلو سبزی
برای لعابدار شدن خورشت قورمه سبزی،اسفناج یا چغندر را اضافه کنید ،
اما اسفناج بهتر از برگ چغندر است و طعم بهتری برای خورش دارد.
خرید ترشی تک نفره مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی کلیک کنید .
برگ چغندر را خیلی کم استفاده کنید، زیرا خورشت را زیادی لعابدار میکند.
شنبلیله نیز از سبزیجاتی است که باعث ایجاد عطر خورش قورمه سبزی می شود
اما اگر شما مقدار زیادی اضافه کنیدخورش تلخ میشود.
سرخ کردن سبزی
یکی از نکات مهم برای خوشمزه شدن قورمه سبزی و خوشرنگ شدن آن این است که
سبزی را تازه تهیه کرده و خوب سرخ کنید.
سبزی قورمه باید در حرارت متوسط و روغن زیاد تا حدی سرخ شود که رنگ سبزِ آن تغییر کند و تیره شود.
اگر سبزیجات را به خوبی سرخ نکنید رنگ خورش تیره نمیشود و ظاهر خوبی نخواهد داشت.
سبزیجات نیز باید بسیار خرد شده باشند.
سبزیجات درشت خرد شده باعث می شوند که خورش آبدار نشودç
در حین سرخ کردن سبزی مدام آن را هم بزنیدو مراقب باشید که بیش از حد سبزی را سرخ نکنید که بوی سوختگی بگیرد.
لوبیا
لوبیای مناسب قورمه سبزی، لوبیا قرمز است، ولی میتوان از لوبیا چیتی نیز استفاده کرد.
لوبیا باید حداقل ۵ ساعت در آب خیس خورده و در این فاصله یک تا ۲ بار آب آن عوض شود.
خیس نخوردن لوبیا علاوه بر ایجاد نفخ، باعث میشود خورشت بو و طعم لوبیا بدهد.
در پخت قورمهسبزی لوبیا را حتما در کنار گوشت و پیاز تفت دهید .
این مورد یک راز برای خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزی است و باعث میشود بوی خاص لوبیا گرفته شود.
همچنین از وارفتن و لعاب دادن لوبیا داخل خورشت جلوگیری شود. درنتیجه خورشت عطر، طعم و شکل بهتری میگیرد.
گوشت
بهتر است گوشت قورمه سبزی از نوع لقمهای باشد نه گوشت چرخ کرده.
این که آیا گوشت در اندازه کوچک یا بزرگ بریده شده است بستگی به سلیقه شما دارد.
اما اندازه بزرگ مجلسیتر است. اگر از گوشت گوسفندی و استخواندار استفاده کنید قورمه سبزی شما خوشمزه تر میشود.
گوشت خورشت باید با حرارت کم و پیاز فراوان و زردچوبه در مدت طولانی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کاملا سرخ شود .
اگر از گوشت بدون چربی مثلا گوشت گوساله استفاده میکنید،
بهتر است یک یا دو تیکه کوچک دنبه گوسفندی داخل خورشت بیندازید تا خورشت خوش طعمتر شود.
زمان اضافه کردن رب و لیمو و نمک
برای ترش کردن قورمه سبزی از آب لیمو استفاده نکنید و حتما لیمو امانی داخل خورشت بیندازید.
اگر میخواهید تلخی لیمو عمانی گرفته شود؛
حداقل دوساعت یا یک شب تا صبح لیمو را در آب قرار دهید.
بهتر است لیمو عمانی را نصف و هستههای آن را جدا کنید تا خورشت قورمه سبزی شما به تلخی نزند.
اضافه کردن زودهنگام رب گوجه و لیمو باعث دیر پز شدن گوشت و لوبیا شده
و باعث میشود خورشت خوب جانیفتد.
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی
وقتی گوشت و لوبیا پخت وقت اضافه کردن رب گوجه و لیمو است.
رب گوجه را به مقدار کم اضافه کنید.
یک قاشق غذاخوری برای ۳۰۰ گرم گوشت کافی است. رب باید ابتدا سرخ شده و بعد به خورشت افزوده شود.
اگر دوست دارید خورشت سیاه رنگ شود.
در حدود ۱۵ دقیقه آخر کمی رب انار به خورشت اضافه کنید.
رب انار باعث خوشمزه تر شدن قورمه سبزی نیز می شود.
نمک را ۵ دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید
تا خورشت زودتر و بهتر جابیفتدو گوشت و لوبیای شما به خوبی پخته شوند .
قرمه سبزی جا افتاده
راز خوشمزه شدن قورمه سبزی در جا افتادن آن است.
بنابراین در پخت آن هیچ وقت عجله نکنید و اگر کمتر از ۵ ساعت وقت دارید؛ بهتر است از پخت آن صرفنظر کنید.
برای پخت قورمه سبزی ار زودپز استفاده نکنید.
اجازه دهید خورش در قابلمه معمولی باحرارت کم جابیفتد و سبزی، گوشت و لوبیای آن به خوبی نرم شوند.
برای اینکه خورشت خوب جابیفتد؛
در همان ابتدا بعد از اینکه مواد قورمه را خوب سرخ کردید؛ آب فراوان داخل خورشت بریزید تا بعدا مجبور نباشید به خورشت آب اضافه کنید.
اگر هم لازم است به خورشت در حین پختن آب اضافه کنید،
حتما آب جوش استفاده کنید. آب سرد خورشت را خراب می کند. دقت کنید قورمهسبزی در انتها نباید آب زیادی داشته باشد.
اضافه کردن آب به خورشت
سعی کنید آبی که قرار است به خورشت اضافه کنید داغ باشد.
اینکار باعث درآمدن بهتر چربی گوشت و روغن انداختن بهتر آن می شود.
البته بهتر است بجای آب معمولی از آب قلم گوسفند یا گاو استفاده کنید. اضافه کردن آب قلم یکی دیگر از راز های خوشمزه شدن قورمه سبزی است.
زمان اضافه کردن سبزی قرمه سبزی جا افتاده
برای اینکه طعم سبزی بهتر حفظ شود، بهتر است بعد از یک ساعت از اضافه کردن گوشت و لوبیا به خورشت سبزی اضافه کنید.
خرید ترشی در انواع وزن ها و انواع دورچین های رستورانی میوه ای
و صیفی گل کلم و بامیه بصورت اسلایس و سورت شده
و سایز بندی شده بصورت فله و عمده ای.
انواع کنار غذا های رستورانی مخصوص
میز غذا و اردور در بسته بندی های ده کیلویی
با صرفه و بهداشتی در بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی خرید ترشی سُنَّت کالا .اینستاگرام سُنَّت فود را دنبال کنید .
چگونه قرمه سبزی روغن میندازه؟
باید سبزی را کامل و خوب بپزید وسپس با روغن فراوان سرخ میکنیم تا قرمه سبزی خوب روغن بیندازد
چگونه قرمه سبزی را سرخ کنیم؟
شعله را روی متوسط رو به بالا قرار دهید و هم بزنید به طوری که کاملا آب سبزی ها بخار شود و باز هم به هم زدن ادامه دهید تا روغن سبز رنگی از مخلوط تراوش کند و پس از آن هم کمی اجازه دهید سبزی ها سرخ شوند.
چگونه قرمه سبزی تیره داشته باشیم؟
لیمو عمانی را اول به قرمه سبزی اضافه میکنیم همین کار باعث میشود رنگ قرمه سبزی تیره شود
چگونه قرمه سبزی رستورانی درست کنیم؟
حتما در پایان پخت اجازه دهید آب اضافی قورمه سبزی تبخیر شود و شروع به روغن انداختن بکند سپس آنرا از روی حرارت بردارید و بکشید.