طرز تهیه ترشی هفت بیجار :ترشی هفت بیجار یکی از خوشمزه ترین و چند رنگ ترین ترشی هاست که با خوردن این ترشی اشتهای شما برای غذا چند برابر خواهد شد.
ترشی هفت بیجار قدمتی بسیار طولانی دارد و ریشه آن به شهر بیجار کردستان برمی گردد. طرز تهیه ترشی هفت بیجار در شهرهای مختلف متفاوت است. مثلا در گیلان تمام مواد ترشی هفت بیجار را مخلوط کرده و از چرخ گوشت رد می کنند.
برای سفارش آنلاین ، ترشی هفت بیجار از بزرگترین فروشگاه ترشی کشور با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
در تهیه این ترشی از انواع سبزیجات و صیفی جات استفاده میشود به همین خاطر عطر و طعم بسیار خوبی دارد البته لازم نیست همه صیفی جات رو استفاده کنید هر کدام در دسترس نبود یا دوست نداشتید را میتوانید حذف کنید.
مواد اولیه لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار
گل کلم | 2 کیلوگرم |
پیاز ترشی (پیاز قرمز ریز ) | نیم کیلو |
کرفس | یک ساقه |
سیب زمینی ترشی | 2 عدد |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
خیار | 1 کیلوگرم |
لوبیا سبز | 1 کیلوگرم |
سیاه دانه | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
هویج | 1 کیلوگرم |
فلفل سبز تند | 250 گرم |
سرکه سفید | به میزان لازم |
ادویه ترشی | به میزان لازم |
ترخون ،مرزه،نعناع،گشنیز،جعفری | به میزان دلخواه |
طرز تهیه ترشی هفت بیجار
مرحله اول
ابتدا گل کلم را به صورت تکه تکه کنید. و با دقت لازم با آب و نمک بشویید.
مرحله دوم
خیار، بادمجانها، هویجها، فلفل دلمهای، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، لوبیا سبز و کرفس به را داخل یک لگن ریخته و تمیز بشویید. سپس روی دستمالی تمیز پهن کنید تا حسابی خشک شوند. (خشک شدن مواد ترشی نکته مهمی است که باید رعایت کنید. در غیر اینصورت ترشی خیلی سریع کپک میزند.)
تمام سبزیجات را به جز فلفل سبز به صورت مکعبی یا حلقهای خرد کنید.
مرحله سوم
سبزیهای ترشی را هم جداگانه بشویید و بعد از این که کاملا خشک شدند، به صورت ساطوری خرد کنید.
مرحله چهارم
سیرها و پیاز ها را کاملا از پوست جدا کنید .
برای سفارش آنلاین ، ترشی هفت بیجار ازبزرگترین فروشگاه ترشی کشور با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
مرحله پنجم
همه ی مواد خرد شده و سبزیجات را در ظرف بزرگی با هم مخلوط کنید و به مقدار لازم نمک اضافه کنید .
مرحله ششم
یک شیشه متناسب با مقدار موادتان انتخاب کنید.شیشه را کاملا بشویید و خشک کنید .
مواد ترشی را لایهلایه داخل شیشه ریخته و روی هر لایه سبزی خشک،سیاه دانه، حبه سیر،پیاز و فلفل سبز بریزید. لایه لایه این کار را تکرار کنید تا مواد ترشی تمام شوند. روی سطح ترشی چند عدد فلفل سبز و حبه سیر و پیاز و سیاه دانه ،سبزی خشک بریزید.
خرید ترشی تک نفره مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی و طعمی بی نظیر کلیک کنید .
مرحله هفتم
داخل شیشه را تا جایی که روی مواد را بگیرد سرکه بریزید. توجه کنید که مقدار سرکه باید به اندازه یک بند انگشت روی مواد قرار یک بگیرد.و همه ی مواد کاملا در سرکه باشند .
مرحله هشتم
درب شیشه را محکم ببندید و در جای خنک و تاریک به مدت ده روز نگهدارید تا حسابی جا بیفتد.
نکات کلیدی در تهیه ترشی هفت بیجار
- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته اید باید کاملاً تمیز و خشک باشد در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد، چون اگر هوا بکشد ترشی خراب میشود.
- اگر دوست ندارید ترشی شما طعم خیلی تند و تیز سرکه داشته باشد میتوانید نصف آب جوشیده و نصف سرکه استفاده کنید .
- می توانید ساقه کرفس و بادمجان و هویج را کمی نیم پز کنید سپس داخل ترشی استفاده کنید.
- خیلی مواقع که شما ترشی درست میکنید بعد از مدتی میبینید که سیرهای داخل ترشی تغییر رنگ دادند و به رنگ سبز آبی شده اند نگران نباشید این فرآیند کاملاً طبیعی است و تغییر رنگ سیر به این معنا نیست که ترشی شما خراب شده است در واقع ترکیبات سیر به گونهای است که وقتی با یک اسید مثل سرکه ترکیب میشود تغییر رنگ میدهد.
- از سرکه سیب و سرکه قرمز هم میتوانید به جای سرکه سفید استفاده کنید.
- برای رنگ ترشی هفت بیجار می توانید کمی زردچوبه به مواد بزنید یا از کلم قرمز استفاده کنید .