کسانی که ترشی انبه را تا حالا امتحان نکردند، احتمالا با شنیدن اسمش میلی به چشیدن آن نداشته باشند.
قبل از این که پرونده آن را نچشیده بپیچید، کافیست امتحانش کنید.
این ترشی اصیل جنوبی با طعم تند و تیزش در سفره جنوبیهای عزیزمان برو بیایی دارد.
قول میدهیم جایش را در دل شما هم باز کند. با طرز تهیه ترشی انبه با همراه ما باشید.
برای طرز تهیه ترشی انبه سبز هندی شما مواد اولیه زیادی لازم ندارید و با مختصری از مواد هم میشه این ترشی را تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه این ترشی انبه عبارتند از:
انبه سفت و سبز | 2 عدد |
| 3 عدد |
عصاره تمرهندی | 1 لیوان |
روغن کنجد یا هسته انگور | 1 لیوان |
سیر | 2 حبه |
سرکه | 1 لیوان |
زردچوبه | به میزان لازم |
تخم گشنیز | به میزان لازم |
سیاهدانه | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
فهرست موضوعات این صفحه
طرز تهیه ترشی انبه سبز هندی:
این ترشی با مواد ساده ای درست میشود و بلافاصله بعد از تهیه قابل استفاده است در ابتدا گوجه ها را از پوست جدا کرده و رنده کرده و داخل قابلمه ریخته و روی حرارت میگذارید.
تا کاملا آب آن کشیده شده و به غلظت کافی برسد ناگفته نماند بجای گوجه از کنسرو گوجه هم می توانید استفاده کنید.
برای سفارش آنلاین ، ترشی انبه با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
سپس مراحل بعدی کار را انجام می دهیم در این بخش انبه ها را حسابی بشویید و با پوست کن پوست آن ها را بکنید. و هسته ان ها را جدا کنید .
بعد در اندازه های کوچک خرد کنید بهتر است انبه ها سبزتر و سفت باشد تا ترشی خوشمزه تری داشته باشیم.
تا این مرحله انبه های خرد شده و گوجه های پخته شده را آماده کرده و کنار گذاشته ایم .
در مرحله بعد تمر هندی را درون قابلمه دیگری ریخته و روی حرارت قرار می دهیم و همزمان تخم گشنیزی که داشتیم و کمی زردچوبه و سیاهدانه و نمک را همچنین به آن اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط می کنیم.
یک لیوان سرکه ای را که از قبل داشتیم روی مواد میریزیم تا حرارت ببینند
و بعد انبه هایی را که در اندازه های کوچک خرد کرده ایم درون قابلمه ی تمر هندی میریزیم تا به مدت پنج دقیقه درون آن حرارت ببیند تا کمی نرم شود.
بلافاصله وقتی که مشاهده کردیم مواد در حال جوشیدن است در مرحله بعد گوجه هایی را که آب آن را گرفته ایم و غلیظ شده است به مواد آماده شده اضافه می کنیم یک تا دو دقیقه بعد از اضافه کردن گوجه حرارت را خاموش می کنیم.
خرید انواع ترشی در بسته بندی تک نفره با طعمی بی نظیر مناسب مهمانی ها و مجالس از بزرگترین فروشگاه ترشی کشور کلیک کنید .
نکته:
دلیل اینکه پس از دو دقیقه شعله گاز را خاموش میکنیم، این است که انبه ها نباید به حالت حلوایی و یا له شوند،سپس سیر های ریز شده را به ترکیب اضافه می کنیم.
در پایان
ترشی ما آماده ریختن در شیشه ها است ولی پیش از آن بهتر است یک استکان یا نصف استکان روغن را به آن افزوده تا از کپک زدن آن جلوگیری کنیم،بهتر است این ترشی به مدت دو هفته تا یک ماه در یخچال بماند تا کاملا رسیده شود و سپس مورد مصرف قرارگیرد.
ترشی انبه هندی با آبلیمو
در این دستور فقط از سرکه، آبلیمو، انبه کال، رب گوجه و دارچین و هل استفاده میکنیم.
از روز قبل سه کیلوگرم انبه را با سه فنجان آبلیمو و نیم کیلو رب گوجه داخل یک ظرف حل کرده و کنار قرار دهید.
دارچین و هل (به مقدار لازم) و سرکه را به مایه اضافه کنید و داخل شیشه بریزید. دو هفته صبر کنید تا ترشی آماده شود.
روشی دیگر طرز تهیه ترشی انبه سبز هندی:
یک روش دیگر که اهل جنوب خیلی از آن استفاده می کنند این است که انبه ها را با پوست چهارقاچ می کنند.
البته به صورتی که تکه های انبه به هم وصل باشد و هسته هم در وسط آن باشد.
روی آن نمک می پاشند و حدود یک روز در آفتاب با حبه های سیر درسته می گذارند بماند.
سپس با سرکه و کمی ادویه ترشی را آماده می کنند. این ترشی به سبزی می زند. تلخی هسته بعد از مدتی از بین می رود و قابل خوردن است.
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی کشور کلیک کنید
تکنیک آخر طرز تهیه ترشی انبه سبز هندی به شیوه جنوبی:
به دلیل اینکه انبه زرد شیرین است برای متعادل کردن طعم آن از سرکه و فلفل استفاده میکنیم.
اگر با تندی این ترشی مشکلی ندارید چند عدد فلفل همدانی را له کرده و به موادتان اضافه کنید.
اگر تمایل دارید طعم شیرین انبه به طور کامل از بین برود با پشت چنگال انبهها را له کنید. با له کردن انبه طعم سایر مواد و فلفل ها بیشتر به خوردش میروند و شیرینی آن را متعادلتر میکنند.
خواص انبه
در طب سنتی انبه دارای طبع خشک است. انبه رسیده دارای طبع گرم و خشک و انبه کال و نارس دارای طبع سرو خشک است. از آنجایی که انبه نارس سرد و خشک است پس از نظر طب سنتی بلغم زا و سودا زا است و برای اینکه بتوان این اثر را از بین برد از مصلح (تعدیل گر) استفاده و از آن ترشی تهیه می کنند.