طرز تهیه ترشی هلو خانگی : ترشی انداختن یکی از روشهای نگهداری میوهها و سبزیجات به شمار میآید که از قدیم همواره مورد توجه خانمهای کدبانو بوده است.
ترشی آلبالو، ترشی بامیه، ترشی انبه، ترشی لیمو و ترشی هلو از
جمله ترشیهای تابستانه پرطرفدار هستند که با میوههای این فصل درست میشود.
هلو سرشار از فیبر، کربوهیدارت، ویتامین A، برای سلامت قلب و عروق، ضد سرطان، سلامت چشم، کاهش استرس، حاوی آنتی اکسیدان، تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد.
در این مقاله دو روش تهیه ترشی هلو (با سرکه و رب انار )را برای شما آورده ایم .پس با ما همراه باشید .
فهرست موضوعات این صفحه
روش اول طرز تهیه ترشی هلو خانگی:
مواد لازم :
هلو زعفرانی | پنج عدد |
سیاه دانه | یک قاشق غذا خوری |
نمک و دارچین | یک قاشق چایخوری |
میخک | ۲۰عدد |
سرکه | به میزان لازم |
شکر | یک قاشق سوپخوری |
طرز تهیه ترشی هلو خانگی با سرکه :
در ابتدا ی کار هلوها را تمیز شسته و کامل خشک میکنیم .
سپس هلوها را در قابلمه ای ریخته کمی سرکه به آن اضافه میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم .
به مدت 2 دقیقه اجازه میدهیم که قابلمه حاوی هلو و سرکه روی حرارت بماند نه بیشتر و سپس از روی حرارت برمیداریم .
بعد از خنک شدن هلوهای پخته شده به هر کدام، پنج دانه میخک فرو میکنیم ،
سپس هلوها را درون شیشه مخصوص ترشی که از قبل استریل شده است میچینیم.
برای سفارش آنلاین ، زیتون شور تک نفره با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
در ظرف دیگری سیاهدانه، دارچین، شکر و نمک را با هم مخلوط کرده و روی هلو میریزیم.
آنگاه سرکهای که هلو را داخل آن روی حرارت گذاشتیم را به شیشه اضافه کرده تا روی هلو را بپوشاند درب شیشه را محکم بسته در جای خنک قرار میدهیم،
موقع مصرف، میخکها را از هلو درآورده و هلو را به دو قسمت برش داده و هسته آن را جدا میکنیم.
ترشی شما بعد از ۳۰ روز آماده مصرف است.
نکته مهم:
هلو ها را بیش از اندازه روی حرارت قرار ندهید چون شل شده و ترشی شما را خراب میکند.
میتوانید عمل جوشاندن هلوها را انجام ندهید اما باید در نظر داشته باشید که ترشی شما دیرتر آماده مصرف میشود .
روش دوم طرز تهیه ترشی هلو خانگی:
ترشی هلو با رب انار
مواد لازم:
هلو رسیده و سفت | ۱ کیلوگرم |
رب انار | ۵۰۰ گرم |
سرکه | ۷۵۰ میلی لیتر (معادل ۳ پیمانه) |
شکر | ۳۰۰ گرم |
دستور تهیه:
ابتدا سرکه و رب انار را در ظرفی مخلوط کنید .
مخلوط سرکه و رب انار را در یک شیرجوش بریزید،
شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود،
سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سس حاصل، سرد شود.
هلوها را شسته و پس از خشک شدن، پوست آنها را بگیرید.
برای اینکه پوست هلوها به راحتی جدا شود،میتوانید آنها را ابتدا در آب جوش و سپس در آب سرد بریزید.و به راحتی پوست آن ها را جدا کنید .
پس از جدا کردن پوست هلوها، هسته آنها را نیز بگیرید
و گوشت آنها را به قطعات هم اندازه برش بزنید.(نه زیاد بزرگ نه زیاد کوچک)
تکههای هلو را بخارپز کنید یا با مقداری آب بپزید تا نرم شوند(میتوانید عمل پختن را نیز انجام ندهید ،ترشی شما دیرتر آماده مصرف میشود )،
سپس سس رب انار را به آن اضافه کنید.
ترشی هلو را پس از خنک شدن در شیشههای دردار که از قبل تمیز و کامل خشک کرده اید ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
خرید زیتون تک نفره سُنَّت مناسب مهمانی ها و مجالس شما
ترشی هلو از جمله چاشنیهایی است
که میتوان آن را به صورت مخلوط با میوههای دیگری نظیر شلیل، گلابی، انبه و آلبالو درست کرد
و در تهیه آن علاوه بر سرکه و رب انار، انواع لواشک میوه مانند
لواشک انار، لواشک زردآلو و لواشک آلبالو را مورد استفاده قرار داد.