دستور پخت آش رشته سنتی :از جمله آش های معروف و اصیل ایرانی ، آش رشته سنتی است .
آش رشته در فصلهای سرد سال طرفداران بیشتری دارد، همچنین در مناسبتهای خاص مانند شب یلدا، چهارشنبه سوری و سیزده به در نیز این آش خوشمزه را طبخ میکنند
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی
این آش خوشمزه را می توانید در روزهای سرد پاییز و زمستان برای خانواده تهیه کنید، هر چند خوردن آش رشته در تمام روزهای سال لذت بخش است و کمتر کسی را می توانیم بیابیم که عاشق این غذای خوشمزه نباشد
سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است. همچنین حبوبات معمول در این آش خوشمزه نخود، لوبیا و عدس است.
برای مشاهده دستور پخت آش رشته سنتی با مجله غذایی سُنَّت همراه باشید .
مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
نخود | یک پیمانه |
عدس | یک پیمانه |
سبزی آشی(جعفری،گشنیز،تره،شوید) | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۸ حبه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
رشته آش | به اندازه کافی |
کشک | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
طرز تهیه آش رشته
مرحله اول :
برای تهیه آش رشته از شب قبل حبوبات آش رشته که شامل نخود و لوبیا و عدس می شود را در ظرف های جداگانه خیس کنید و چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شود و زمان کمتری برای پختن از شما بگیرد.
مرحله دوم:
در مرحله دوم لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و نخود را جداگانه بپزید اما عدس را نیمپز کنید در غیر این صورت در طول پختن آش رشته عدس وا رفته و خراب میشود.
خرید ترشی تک نفره مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی کلیک کنید .
مرحله سوم :
پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم.برای اینکه پیاز های شما مانند پیاز داغ های رستورانی شود قبل از سرخ کردن پیاز ها را به مدت 1 دقیقه داخل آب در حال جوش ریخته سپس خارج کنید و وقتی آب آن خارج شد شروع به سرخ کردن در روغن کنید .
پس از اینکه پیاز ها سرخ شدند فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید.و سپس نعنا خشک و سیر را اضافه کرده مخلوط کنید و پیاز ها را از روی حرارت بردارید چون نعنا ممکن است بسوزد و سیاه شود .
مرحله چهارم:
در قابلمه ای که برای پخت آش تدارک دیده ایم به اندازه ۱/۳ آن آب می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید.
مرحله پنجم:
نخود و لوبیاهای پخته شده را داخل آب در حال جوش می ریزیم.حبوبات را که داخل آّب می ریزیم،آب از جوش می افتد صبر می کنیم تا مجددا آب به جوش بیاید و بعد سبزی آشی را اضافه می کنیم و بلافاصله نصف قاشق مرباخوری نمک به آن اضافه می کنیم (به این دلیل که رنگ سبزی حفظ شود)
درب قابلمه را به هیچ عنوان نمی گذاریم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه سبزی آش با حرارت متوسط بپزد.
مرحله ششم:
پس از پخت سبزی آش ،رشته ها را از وسط نصف می کنیم و داخل آش می ریزیم کمی زردچوبه و نیمی از پیاز داغ هایی که از قبل آماده کردیم را نیز به قابلمه اضافه کرده به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد طعم آش را می چشیم و اگر نیاز بود مجددا نمک به آش اضافه می کنیم و اگر تمایل به آش کشک دارید می توانید کشک را نیز به آش اضافه کنید.
مرحله هفتم:
بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن می باشد چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است.برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.
نکات مهم در پخت آش رشته سنتی
1.یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با درست کردن آش رشته دارند این است که ممکن است آش شان پس از پخت ظاهری له شده و خمیری داشته باشد. دلیل این مشکل استفاده از قابلمه کوچک است. حتما قابلمه ای که برای پخت آش رشته در نظر می گیرید حجم خالی زیادی داشته باشد تا آش پس از جا افتادن رشته ها له نشود.
2.مقدار حبوبات داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.
3.اگر آش شما شل بود و خواستید کمی سفت تر شود داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب به کمک همزن خوب مخلوط کنید تا آرد گلوله گلوله نشودو به آش اضافه کنید.