طرز تهیه باقلوا گردویی ترکی :باقلوای ترکیه دسری است که باید برای یکبار هم شده، طعم آن را چشید.
با اولین گاز احتمالا عاشق این دسر خواهید شد و در ابتدا صدای تند و تیزی از لایههای خشک این دسر را میشنوید و سپس شیره خوشمزه آن جاری میشود.
فهرست موضوعات این صفحه
باقلوا گردویی با خمیر خانگی و دست ساز
مواد لازم :
کره نرم شده | 50 گرم |
ماست | نصف پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
سرکه | 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1 بسته (2قاشق چایخوری) |
آرد | حدود 4 پیمانه |
روغن مایع | یک چهارم پیمانه |
برای بازکردن خمیر:
2 و نیم پیمانه نشاسته
برای داخل باقلوا:
2و نیم پیمانه گردو ریز شده
برای روی باقلوا:
300 گرم کره
نصف پیمانه روغن مایع
برای شربت:
3 پیمانه شکر
3 پیمانه آب
1 برش لیمو
طرز تهیه باقلوا گردویی ترکی:
تمام مواد لازم برای خمیر را مخلوط کرده و خوب ورز داده می شوند.(ارد را کم کم اضافه کنید شاید همه آرد استفاده نشود)
سپس به 50 چانه تقسیم کنید.
روی چانه ها را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.تا خمیر استراحت میکنه شربت را آماده کنید.
شکر و آب و یک برش لیمو را روی حرارت بذارید و وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد 20 دقیقه جوشانده و سپس آن را خاموش کرده و می گذاریم تا خنک شود.
سپس همه چانه ها را به کمک نشاسته به اندازه یک بشقاب کوچک باز میکنیم.
پس از باز کردن همه آنها ، 10تا از خمیرهای باز شده را با نشاسته زیاد روی هم قرار بدین و مجدد با وردنه باز کنید و سینی مورد نظرتونو روی خمیر بذارید و دورشو برش بدین و کف قالب پهن کنید .
اضافه های دور خمیر هم روی خمیر ها بذارید مجدد 10تا دیگه از خمیرهای باز شده را با نشاسته زیاد روی هم قرار بدین و با وردنه باز کنید و به اندازه قالب برش بزنید و داخل قالب روی لایه اول پهن کنید وگردو بریزید .
بعد دوباره یک خمیر ده لایه سپس گردو و به همین ترتیب ادامه بدین تا آخر سپس باقلوا را به دلخواه برش بدین.
روغن و کره را روی حرارت ملایم بذارید تا ذوب بشه و بعد کف روی اونو بردارید و در آخر از صافی عبور بدین و آب و جرم زیرشو جدا کنید و روی باقلوا بریزید.
و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه حدود 1 ساعت و نیم بپزید.
بعد از پخت اجازه بدین باقلوا از داغی بیفته و وقتی اولین حرارت باقلوا خارج شد ( حدود 10 دقیقه طول میکشه تا از داغی بیفته ) سپس شربت سرد را روی آن بریزید.
در آخر روی باقلوا را با پودر پسته یا گردو و بادام تزئین کنید .
نکته:
1 ساعت اول پخت را با 180 درجه بپزید، سپس دمارو روی170 بذارید و به مدت نیم ساعت دیگه بپزید.
به جای گردو میتوانید از پسته یا هردو استفاده کنید .
6-7ساعت طول میکشه تا باقلوا شربت را جذب کند.
بعد از ریختن شربت ، روی باقلوا را نپوشانید چون نرم میشود.
دانستنی های جالب تاریخی باقلوا
میتوان گفت که گسترش امپراتوری عثمانی در سرتاسر خاورمیانه، مدیترانه شرقی، بالکان و قفقاز، میتواند دلیل چند ملیتی باقلوا باشد و این باعث شده تا فرهنگهای مختلف، باقلوا را دسر ملی خود بدانند.
با این حال، اینکه این دسر از امپراطوری یونان باستانی یا بیزانس یا اعراب و ترکها آمده یا نه، هنوز مشخص نیست.
آنچه ما میتوانیم به صدق درباره اولین شیرینی باقلوا بگوییم این است که این دسر در طول دوره عثمانی، با شواهد کتبی در کتابچه آشپزخانه کاخ توپکاپی ، در سال 1473 درست شده است.
در آن دوران، باقلوا به عنوان دسر جشن، به عنوان مثال، در مراسم ختنه سنتی، مهمانیها و یا آمدن مهمانان ارائه میشده است.
همچنین آمادهسازی باقلوا به یک مهارت سطح بالا تبدیل گردید و به منظور خوشایند مقامهای عالی و جامعه، تکامل یافت.
جالب است بدانید که اوستای (استاد) باقلوا بودن توسط کارفرمایان ثروتمند ترجیح داده میشد، چون که میخواستند آشپزان آنها قادر به تهیه باقلوای با نازکترین لایههای خمیر باشند.
داشتن چنین مهارتی، گاهی اوقات به یک عمر یادگیری نیاز داشت.
در کناکهای قدیمی (املاک متعلق به طبقه اشراف)، از آشپزهای ماهر انتظار میرفت که در هنگام تهیه باقلوای کامل خود، ۱۰۰ قطعه نازک را در سینی قرار دهند.
اگر روزی به یک کشور ترک زبان سفر کردید، باقلوا، این سوغات خوشمزه ترکیه را فراموش نکنید و حتما از بهترین باقلوا فروشیهای استانبول یا ترکیه طعم واقعی باقلوا را مزه کنید .