شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینی های محبوب می باشد که برای عید نوروز نیز بسیار پرطرفدار است.
شیرینی نخودچی طرز تهیه آسانی دارد و به مواد اولیه زیادی نیز احتیاج ندارد شما می توانید این شیرینی خوشمزه و دلچسب را به راحتی تهیه کنید.
برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی نخودچی در ادامه با مجله غذایی سُنَّت همراه باشید.
مواد لازم
آرد نخودچی | 200 گرم |
پودر قند | 100 گرم |
روغن جامد یا روغن صاف | 100 گرم |
پودر هل | نصف قاشق مرباخوری |
طرز تهیه شیرینی نخودچی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا باید آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه الک کنید.
مرحله دوم
پودر قند را در ظرفی می ریزیم و روغن جامد را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و ورز می دهیم تا ظاهرش شبیه به خامه شود .
مرحله سوم
آرد نخودچی را نیز به مواد شیرینی اضافه میکنیم و دوباره شروع به ورز دادن میکنیم تا شکل انسجامی به خود بگیرد و از شکنندگی در بیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.
مرحله چهارم
همین طور که در حال ورز دادن خمیر هستیم هل را به آن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
خمیر که خوب ورز داده شد داخل یک پلاستیک قرار می دهیم و بین ۶ تا ۲۴ ساعت در یخچال می گذاریم تا خوب استراحت کند.
مرحله ششم
پس از اینکه خمیر کاملا استراحت کرد خمیر را روی سطح صافی پهن می کنیم و با کمک وردنه روی آن را کاملا صاف و یکدست می کنیم .
مرحله هفتم
قالب هایی که می خواهیم با آن ها شیرینی را قالب بزنیم را روی خمیر امتحان می کنیم
به دلیل آنکه ضخامت خمیر باید به اندازه قالب ها باشد و اگر مشاهده کردیم که ضخامت خمیر بیشتر است با وردنه مجددا روی خمیر می کشیم تا بازتر شود و به ضخامت مورد نظرمان برسد.
مرحله هشتم
تمام خمیر را که قالب زدیم
کف سینی فر را کاغذ روغنی قرار می دهیم و شیرینی های قالب زده را در سینی می چینیم و (اگر تمایل داشتید برای زیبایی بیشتر شیرینی ها روی آن ها کمی خلال پسته بگذارید)
مرحله نهم
سینی حاوی شیرینی نخودچی را در طبقه وسط فر که با حرارت 170 درجه سانتی گراد از قبل گرم کرده ایم میگذاریم و اجازه میدهیم تا به مدت 15 الی 20 دقیقه شیرینی ها بپزد.
البته باید دقت کنید که این زمان قطعی نیست و باید مداوم به شیرینی ها سر بزنید تا نسوزند.
خرید ترشی تک نفره یا طعمی بی نظیر مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی کلیک کنید .
مرحله دهم
در آخر زمانیکه شیرینی نخودچی ها آماده شدند سینی را از فر بیرون می آوریم
و صبر می کنیم تا کاملا سرد شوند ، زیرا زمانی که شیرینی ها داغ هستند بسیار شکننده و ترد هستند و با کوچکترین لمسی خرد می شوند و در نتیجه ظاهرشان خراب می شود. پس از سرد شدن شیرینی ها آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و نوش جان کنید.
نکات مهم در طرز تهیه شیرینی نخودچی
آرد برنج کمک می کند تا شیرینی شما تردتر شود. به همین دلیل می توانید صد گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید.
این شیرینی را میتوانید با زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانه های سیاه دانه تزیین کنید.
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی کشور فقط با یک کلیک !
خمیر این شیرینی هر چقدر بیشتر استراحت کند پخت بهتری پیدا می کند.
سه مشخصه اصلی پخت شیرینی نخودچی این می باشد که عطر و بو آن به مشامتون برسد. زیر شیرینی مقدار خیلی کمی قهوه ای شود و چسبنده نباشد. در اواخر پخت یکی از شیرینی ها را با کارد نصف کنید تا از پخت کامل آن اطمینان حاصل کنید.
حتما شیرینی نخودچی باید کاملا سرد و خنک باشد سپس از روی سینی جدا کنید اگر به صورت داغ جدا کنید پودر می شود.