خواص جادویی انواع لوبیا :لوبیا منبع غنی پروتئین است ،
بنابراین یکی از غذاهای مورد علاقه ورزشکاران و گیاهخواران میباشد .
لوبیا همچنین سرشار از فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B ، ویتامین C و ویتامین D است.
برای سفارش آنلاین ترشی تک نفره از سُنَّت کالا، بزرگترین فروشگاه ترشی کلیک کنید .
لوبیا با آنتی اکسیدان بالا نیز برای پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
در این مقاله در مورد خواص لوبیا ، ویژگی های مشترک لوبیاها صحبت خواهیم کرد.
انواع مختلفی از لوبیا وجود دارد و بیشتر آنها حتما باید قبل از مصرف پخته شوند.
بعضی از محبوبترین انواع لوبیا عبارت است از:
۱- نخود
۲- لوبیا چشمبلبلی
۳- لوبیا قرمز
۴- لوبیا سیاه
۵- لوبیا سفید
۶- لوبیای سویا
۷- لوبیاچیتی
فهرست موضوعات این صفحه
ویژگیهای مشترک انواع مختلف لوبیا
لوبیا بذر گیاه گلدار خانواده حبوبات است و در دسته حبوبات قرار می گیرد.
لوبیا معمولاً در غلاف رشد می کند.
غلاف ها حاوی کپسول هایی هستند که هر کدام حاوی یک دانه لوبیا هستند.
غلاف یا کپسول از قسمت گل گیاه رشد می کند. سایر حبوبات شامل نخود، بادامزمینی و عدس هستند.
لوبیا حاوی اسیدهای آمینه است.
خرید زیتون تک نفره سُنَّت مناسب مهمانی ها و مجالس شما
اسیدهای آمینه به عنوان مواد شیمیایی با هم کار می کنند تا پروتئین بسازند و پروتئین ها عضله می سازند.
پروتئین یک ماده مغذی مهم و ضروری برای بدن است.
لوبیا غذایی فوق العاده سالم ، فوق العاده متنوع و فوق العاده مقرون به صرفه است.
لوبیا سرشار از آنتی اکسیدان ، فیبر ، پروتئین ، ویتامین های گروه B ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، مس و روی است.
خوردن منظم لوبیا ممکن است خطر ابتلا به دیابت ، بیماری های قلبی ، سرطان روده بزرگ را کاهش دهد و به مدیریت وزن کمک می کند.
۱. منبع خوبی برای پروتئین
خواص جادویی انواع لوبیا :
پروتئین یک ماده مغذی مهم است که تقریباً در همه فعالیت های بدن نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
لوبیا سرشار از اسیدهای آمینه است و اسیدهای آمینه بلوک های سازنده پروتئین ها هستند.
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی سُنَّت کالا
منابع پروتئینی به دو دسته تقسیم می شوند:
منابع پروتئینی کامل و ناقص. محصولات حیوانی ، سویا و کینوا (گیاهی که به دلیل دانه های خوراکی آن رشد می کند و غلات محسوب نمی شود و شبیه خانواده اسفناج است)
همه در گروه پروتئین های کامل قرار می گیرند ، به این معنی که هر 9 اسید آمینه را دارند.
لوبیاها منبع عالی پروتئین برای گیاهخواران هستند. انواع لوبیا در مقایسه با سایر منابع پروتئینی مانند محصولات لبنی، کالری و چربی اشباع پایینتری دارند
۲. مادهی غذایی متراکم و مغذی
لوبیا حاوی مواد مغذی مهمی مانند اسید فولیک (فولات یا ویتامین B9) است.
اسید فولیک از نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری جلوگیری می کند.
میزان اسید فولیک موجود در لوبیا خشک تقریباً دو برابر کنسرو لوبیا است.
بنابراین ، بهتر است از لوبیای خشک استفاده کنید. البته کنسرو لوبیا نسبت به بسیاری از غذاهای دیگر حاوی اسید فولیک است.
خواص جادویی انواع لوبیا
نرسیدن اسید فولیک کافی به بدن مشکلات سلامتی زیر را ایجاد میکند:
- ضعف
- خستگی
- تپش قلب
- از دست دادن اشتها
- تحریکپذیری
سایر مواد مغذی مهم موجود در لوبیاها عبارت است از:
- روی
- آهن
- منیزیم
- فیبر
۳. خواص آنتی اکسیدانی
لوبیا سرشار از آنتی اکسیدانی به نام پلی فنول است.
آنتی اکسیدان ها اثرات مخرب رادیکال های آزاد را از بین می برند.
رادیکال های آزاد مواد شیمیایی هستند که طیف وسیعی از فرایندهای بدن از جمله پیری ، سرطان و التهاب را تحت تأثیر قرار می دهند.
4. کاهش خطر ابتلا به سرطان
بعضی از مطالعات نشان داده است که لوبیاها بهعنوان آنتی اکسیدان و ضدالتهاب عمل میکنند. این اثرات موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود.
5. بهبود سلامت قلب
افرادی که لوبیا مصرف می کنند کمتر در معرض حمله قلبی ، سکته مغزی یا سایر مشکلات قلبی عروقی قرار دارند.
مطالعه ای که در سال 2013 انجام شد ، ارتباط روشنی بین مصرف لوبیا و کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب پیدا شد.
6. پیشگیری از ابتلا به کبد چرب
کبد چرب یک اختلال متابولیکی است که در اثر تجمع چربی در کبد ایجاد می شود.
مطالعه ای که در سال 2016 منتشر شد نشان داد که لوبیا تجمع چربی در کبد موش را کاهش می دهد.
این نتیجه نشان می دهد که این نوع لوبیا به حفظ سلامت کبد کمک می کند و خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می دهد.
البته برای تأیید این نتیجه باید مطالعات بیشتری روی انسان انجام شود.
7. دیابت و متابولیسم گلوکز
لوبیا به ثابت کردن سطح قند خون کمک میکند و حتی از دیابت پیشگیری میکند.
انواع مختلف لوبیا فیبر بالایی دارند که در پایین آوردن سطح قند خون مؤثر است.
در سال ۲۰۱۵ مطالعهای روی موشها نشان داد که مادهای شیمیایی در برگ سویا به حفظ سطح سالم گلوکز در بدن کمک میکند.
خرید زیتون تک نفره سُنَّت مناسب مهمانی ها و مجالس شما
بهعلاوه دانههای سویا به عملکرد سلولهای پانکراس کمک میکنند.
پانکراس غدهای است که انسولین تولید میکند و انسولین نیز هورمونی است که قند خون را تنظیم میکند.
۸. کنترل اشتها
فیبر و نشاسته سالم موجود در لوبیا باعث کاهش اشتها می شود.
از آنجا که افراد بعد از خوردن حبوبات احساس سیری می کنند ، این امر از پرخوری جلوگیری می کند و حتی می تواند در کاهش وزن موثر باشد.
اهلی کردن دانه های سرسخت!
درست است که گاهی خوردن لوبیا می تواند دردناک باشد ،
اما در طبیعت نیز مصلحاتی برای این ماده مفید وجود دارد که اثرات منفی آن را کاهش می دهد.
برای بهبود ماهیت لوبیا ، غذاهای مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها برای خلاص شدن از خواص ناخوشایند استفاده کنید.
برخی از طعم ها را می توان با لوبیا پخت و برخی دیگر را می توان به عنوان شربت یا چاشنی استفاده کرد.
زنجبیل ، خردل ، زیره ، نمک ، آویشن ، فلفل و دارچین از ادویه هایی هستند که هنگام پخت لوبیا برای بهبود غذا و هضم غذا استفاده می شوند. می توانید از یک ادویه یا ترکیبی از چند ادویه استفاده کنید.
خوردن حبوبات با روغن زیتون نیز طبیعت آن را بهبود می بخشد.
می توانید در کنار حبوبات شربت نعنا فلفلی تهیه کرده و با آن میل کنید.
بهترین مصلح لوبیا این است که با گوشت پخته شود ،
بنابراین خورش هایی مانند قورمهسبزی یا خورش لوبیا مراغه از جمله غذاهایی هستند که دارای لوبیا هستند اما مزاحم نیستند.
افزودن مقداری سرکه به حبوبات نیز تا حدودی رطوبت آن را کاهش می دهد.
۴ دیدگاه
عاالیه!
فوق العاده! 🙂
امتحانش میکنم!
منم همین طور!