طرز تهیه سوپ شلغم برای فصل سرد:شلغم یکی از مواد غذایی فوق العاده مغذیه که برای سرماخوردگی هم خیلی مفیده. پاییز و زمستون هم که میاد سرماخوردگی فراوونه.
برای همین در این مطلب طرز تهیه یه سوپ سبک و خوشمزه با شلغم برو براتون میذاریم تا اگه خدایی نکرده سرما خوردین نوش جونش کنین تا زودتر بهتر بشین. امیدوارم از طعم و مزه این سوپ لذت ببرین
مواد لازم برای ۴ نفر | |
پیاز | ۲ عدد |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۵ عدد |
هویج | ۳ عدد |
شلغم | ۱ کیلو گرم |
آب قلم | ۱ لیوان |
پرک جو | ¾ لیوان |
آب | ۷ لیوان |
قرص سبزیجات | ۱ عدد |
دال عدس | ۴ قاشق غذاخوری |
گشنیز خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
فهرست موضوعات این صفحه
طرز تهیه سوپ شلغم برای فصل سرد
مرحله اول
برای تهیه سوپ شلغم خوشمزه و مقوی ابتدا پوره گوجه فرنگی را درست می کنیم، به این صورت که گوجه فرنگی را می شوییم، سپس پوست آن را جدا می کنیم و به ۴ قسمت تقسیم می کنیم و درون بلندر می ریزیم.
مرحله دوم
حالا گوجه فرنگی را با دور تند بلندر مخلوط می کنیم تا به حالت پوره در آید. در ادامه پوست پیاز را جدا می کنیم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه پوست سیب زمینی را جدا می کنیم و می شوییم.
مرحله سوم
در این مرحله سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم و بلافاصله پیاز را به همراه زردچوبه درون قابلمه می ریزیم.
مرحله چهارم
حالا پیاز را کمی تفت می دهیم، سپس سیب زمینی خرد شده را اضافه می کنیم و رب گوجه فرنگی را درون قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا رب رنگ باز کند. در ادامه پوره گوجه فرنگی را درون قابلمه می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله هویج را می شوییم و پوست آن را جدا می کنیم و به صورت ریز رنده می کنیم، سپس درون مخلوط پوره گوجه فرنگی اضافه کرده و مخلوط می کنیم. در ادامه شلغم را به خوبی می شوییم.
مرحله ششم
حالا پوست شلغم را جدا می کنیم و به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس درون قابلمه حاوی مخلوط پوره گوجه فرنگی اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. در ادامه آب قلم را به همراه پرک جو به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله نمک و فلفل سیاه را به سوپ شلغم اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم. در ادامه ۴ لیوان آب درون سوپ می ریزیم، سپس قرص سبزیجات را درون سوپ شلغم اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم.
مرحله هشتم
حالا دال عدس را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و به خوبی می شوییم تا گرد غبار آن شسته شود، سپس درون سوپ شلغم می ریزیم.در ادامه گشنیز خشک را به سوپ اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله مابقی آب را درون سوپ شلغم می ریزیم، سپس خوب مخلوط می کنیم و درب قابلمه را می بندیم. در ادامه اجازه می دهیم سوپ شلغم به مدت ۲ ساعت روی حرارت ملایم جوش بزند تا به طور کامل جا بیوفتد.
مواد مغذی موجود در شلغم
شلغم سرشار از مواد مغذی و ضروری برای سلامت بدن است. بیشتر سبزیجات شبیه شلغم، کالری کم و در عین حال مواد مغذی فراوانی دارند. شلغم هم سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است.
یک فنجان شلغم یعنی ۱۳۰ گرم از شلغم خام، مواد مغذی زیر را دارد؛
- کالری: ۳۶
- کربوهیدرات: ۸ گرم
- فیبر: ۲ گرم
- پروتئین: ۱ گرم
- وتیامین ث: ۳۰ درصد از نیاز روزانه
- فولات: ۵ درصد از نیاز روزانه
- فسفر: ۳ درصد از نیاز روزانه
- کلسیم: ۳ درصد از نیاز روزانه
جالب است بدانید که برگهای شلغم از نظر مواد مغذی بسیار غنیتر هستند. یک فنجان یا ۵۵ گرم از برگ شلغم خرد شده مواد مغذی زیر را دارد؛
- کالری: ۱۸
- کربوهیدرات: ۴ گرم
- فیبر: ۲ گرم
- ویتامین K : ۱۱۵ درصد از نیاز روزانه
- ویتامین ث: ۳۷ درصد از نیاز روزانه
- پروویتامین آ: ۳۵ درصد از نیاز روزانه
- فولات: ۲۷ درصد از نیاز روزانه
- کلسیم: ۸ درصد از نیاز روزانه
هم برگها و هم ریشهی شلغم منابع بسیار غنی از ویتامین C هستند که از بدن در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکند. وقتی سطح این مولکولها در بدن بالا میرود، باید با مصرف ویتامین C یا سایر مواد مغذی مبارزهکننده با رادیکالهای آزاد، آنها را از بین ببرید.
این ویتامین، جذب آهن در بدن را افزایش میدهد و کمک میکند تا کلسترول خون، تنظیم شود. این دو نمونه تنها گوشهای از خواص بینظیر شلغم برای سلامت بدن است.
علاوه بر این، برگ شلغم سرشار از ویتامین K و A است که ویتامینهای محلول در چربی هستند. این ویتامینها وقتی در بدن بهتر جذب میشوند که همراه با چربی مصرف شوند.
ویتامین K بهعنوان یک عامل لختهکنندهی خون، نقش مهمی در بدن دارد و به جلوگیری از خونریزی بیش از حد کمک میکند. به علاوه، ویتامین A برای سلامت چشم، پوست و ریه، حیاتی است.
علاوه بر این، برگ شلغم حاوی مقادیر زیادی فولات است که به تولید گلبولهای قرمز خون و به جلوگیری از بینظمی رشد در جنین کمک میکند.