روش پخت ته چین گوشت رستورانی :یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی که خیلی هم خوشمزه و خوش قیافه اس ته چین هست. غذایی باب دندان افراد خوش اشتها که هر کسی با توجه به طبع و سلیقه خودش می تونه ساختار جدیدی ازش بسازه و ازش لذت ببره. خیلی از ما حتماً ته چین گوشت رو امتحان کردیم.
برای درست کردن هر نوع ته چین باید یک سری اصول و نکات رعایت شود تا این غذای خوشمزه به بهترین شکل سرو شود.پس با ما همراه شوید که ما در آشپزخانه مجله غذایی سنت همه این موارد ریز و مهم در پخت ته چین گوشت را برای شما یکجا جمعآوری کرده ایم.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
زعفران دم کرده | ½ استکان |
ماست | ½ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
روش پخت ته چین گوشت رستورانی
مرحله اول
برای تهیه ته چین گوشت ساده، ابتدا برنج را درون ظرفی می ریزیم، سپس به آن آب و نمک اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج به خوبی خیس بخورد. در ادامه پوست پیاز را جدا می کنیم، سپس می شوییم.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب رو حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس به قابلمه روغن اضافه می کنیم، بلافاصله پیاز خلالی را به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود.
مرحله سوم
حالا زردچوبه را به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا خامی زردچوبه گرفته شود. در ادامه گوشت را به قابلمه اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی کشور کلیک کنید
مرحله چهارم
در این مرحله ۲ لیوان آب به قابلمه حاوی گوشت اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت به طور کامل بپزد. در ادامه اواسط پخت گوشت، به مقدار دلخواه نمک اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله وقتی آب گوشت به طور کامل جمع شد، مجددا آنرا کمی تفت میدهیم، سپس پودر دارچین، فلفل سیاه، زعفران دم کرده و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شود.
مرحله ششم
حالا مواد گوشتی را از روی حرارت بر می داریم. در ادامه برای درست کردن برنج، ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب می کنیم. در ادامه زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم، سپس با همزن دستی هم می زنیم تا بافت تخم مرغ باز شود.
مرحله هفتم
در این مرحله ماست چکیده را به همراه زعفران دم کرده غلیظ به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم، سپس خوب با همزن دستی هم می زنیم تا مواد مخلوط و یکدست شود. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت می گذاریم.
مرحله هشتم
در این مرحله اجازه می دهیم آب جوش بیاید. در ادامه برنج خیس خورده را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک به قابلمه اضافه می کنیم، سپس پس از گذشت ۸ تا ۱۲ دقیقه که برنج نرم شد و مغز آن کمی گیر داشت، برنج را آبکشی می کنیم.
مرحله نهم
حالا برنج را به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم، سپس خوب مخلوط می کنیم، تا مواد تخم مرغی کامل برنج را پوشش دهد. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم، سپس به آن مقداری روغن اضافه می کنیم.
مرحله دهم
حالا یک قاشق غذا خوری زعفران به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه از برنج ته چین، کف قابلمه می ریزیم، سپس به خوبی فشرده می کنیم تا برنج منسجم شود. در ادامه از مواد میانی به صورت پخش روی برنج ته چین می ریزیم.
مرحله یازدهم
حالا روی مواد میانی برنج می ریزیم، به همین ترتیب مواد میانی و برنج ته چین را لایه لایه اضافه می کنیم، سپس فشرده می کنیم تا ته چین صاف و یکدست شود. در ادامه روی حرارت ملایم، شعله پخش قرار می دهیم.
مرحله دوازدهم
در نهایت روی درب قابلمه دم کنی قرار داده و آن را روی شعله پخش کن قرار می دهیم تا ته چین به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در ادامه ته چین را درون ظرف مورد نظر بکشید و به همراه زرشک و خلال پسته سرو کنید. نوش جان.