طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی :شیرینی کشمشی از آن دست شیرینیهاست که وقتی کنار چای مینشیند سخت میشود دست رد به سینهاش زد. هم راحت است هم خوشمزه!
شیرینی کشمشی از شیرینی هایی محسوب می شود که مانند کیک یزدی به عنوان یک شیرینی مناسبتی شناخته می شود و به همین دلیل برای مناسبت های مذهبی برای پذیرایی استفاده می شود.
مواد لازم
تخم مرغ | ۲ عدد |
پودر قند | 1.5 لیوان |
آرد | ۱۵۰ گرم |
کشمش | ۱۵۰ گرم |
پودر هل یا وانیل | نوک قاشق چایخوری |
کره | ۱۵۰ گرم |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی خوشمزه کشمشی ابتدا باید کره و تخم مرغ را از ۳۰ دقیقه قبل تر از یخچال خارج کنیم تا با دمای آشپزخانه یکسان شوند. در ادامه کره را که کاملا نرم شده است در یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم ، سپس پودر قند را به ان اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در ادامه با همزن برقی حدود ۵ دقیقه مخلوط پودر قند و کره را هم می زنیم تا یکدست شوند و به مایعی سفید و کشدار تبدیل شود. در حین هم زدن پودر قند و کره تخم مرغ ها را با فاصله یک دقیقه به کاسه اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
خرید خرمای تازه در بسته بندی مخصوص یک نفر ،مقوی و خوشمزه به صورت آنلاین فقط کلیک کنید
مرحله سوم
در آخر وانیل را اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را هم می زنیم. در این مرحله کشمش ها را تمیز کرده سپس می شوییم و پس از اینکه آب اضافی شان خارج شد به کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد را با بکینگ پودر مخلوط می کنیم سپس دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا نرم شود سپس کم کم به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم و با یک قاشق مواد را هم می زنیم تا خمیر شیرینی شکل بگیرد و آرد نیز گلوله نشود.
مرحله پنجم
حالا فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود سپس کف سینی فر را چرب می کنیم یا اینکه یک ورق روغنی قرار می دهیم. مایه شیرینی را با قاشق برداشته و به شکل گلوله هایی اندازه گردو روی سینی فر می چینیم.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که شیرینی ها باید با فاصله از هم روی سینی فر قرار بگیرند چون بعد از ریختن روی سینی فر باز می شوند و جای بیشتری نیاز دارند. در آخر سینی فر را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا شیرینی ها پخته شوند.
مرحله هفتم
زمانی که اطراف شیرینی ها کمی طلایی شود، یعنی اماده هستند؛ نکته دیگر اینکه اگر می خواهید شیرینی کشمشی شما خشک شود و حالتی ترد و شکننده داشته باشد، باید شیرینی ها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر قرار بگیرند.
خرید خرمای تازه در بسته بندی مخصوص یک نفر ،مقوی و خوشمزه به صورت آنلاین فقط کلیک کنید
شیرینی کشمشی با گردو
یکی از موادی که می تواند باعث خوشمزه تر شدن شیرینی کشمشی شود اضافه کردن مغز گردو به آن می باشد. برای این منظور مقدار ۵۰ گرم مغز گردو را خرد کنید و به مایه شیرینی کشمشی اضافه کنید. این کار علاوه بر اینکه شیرینی کشمشی را خوشمزه تر می کند باعث می شود که شیرینی مجلسی تر نیز داشته باشید.
نکات طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی
- بجای کره می توانید از روغن جامد استفاده کنید ولی طعم و مزه کره در این شیرینی محسوس می باشد.
- این شیرینی را تا ۱۰ روز می توانید در ظرف دربسته نگهداری کنید.
- بسته به سایز که مواد را می ریزید حدود ۳۰ تا شیرینی کشمشی خواهید داشت.
- می توانید شیرینی کشمشی را در تابه دو طرفه و بدون فر تهیه کنید.
- اگر از روغن جامد استفاده کردید حتما باید به صورت صاف تهیه شده باشد و ممکن است با توجه به میزان ریختن آردها کمی بیشتر آرد مصرف شود.
- برای اینکه کشمش ها به ته شیرینی نروند آن ها را با ۱ ق آرد مخلوط کنید و الک کنید تا آرد اضافی آن خارج شود سپس داخل مواد شیرینی بریزید.