طرز تهیه ترشی لیمو ترش با سرکه:ترشی لیمو ترش یکی از خوشمزه ترین و پر فایده ترین ترشی هاست .
ترشی لیمو ترش در اصل برای عربستان سعودی است و بیشتر تند تهیه می شود و با انواع پلو و کباب بسیار خوشمزه خواهد بود.
شاید برای شما هم جالب باشد که با لیمو ترش میتوانید ترشی درست کنید .
اما مطمئن باشید وقتی این ترشی را تهیه کردید طعم آن را فراموش نخواهید کرد.
این ترشی سرشار از ویتامین C است، اضطراب را از بین می برد،تب را پایین می آورد،
برای درمان اگزما،برای آفت دهان بسیار مفید است.
بوی نامطبوع دهن را از بین می برد، معده را نیز تقویت می کند.
لیمو ترش برای بیماران سرطانی و همین طور پیشگیری از سرطان مفید است.
برای آرامش اعصاب و همین طور برای حفاظت از مویرگ ها و کنترل فشار خون نیز مؤثر است . لیمو ترش ضد عفونی کننده فوق العاده ای است و هنگام سرما خوردگی بسیار به کار می آید.
فهرست موضوعات این صفحه
طرز تهیه ترشی لیمو ترش با سرکه
مواد لازم:
لیمو ترش | 1کیلوگرم |
نمک | 3 الی 4 ق غذا خوری |
سیر | 3 حبه |
فلفل قرمز | 1 ق مربا خوری |
زردچوبه | 1 ق مربا خوری |
سیاهدانه و تخم گشنیز | به مقدار لازم |
سرکه | به مقدار لازم |
ابتدا لیموها را بشویید و در صافی بگذارید تا آب آن گرفته شود.سپس روی پارچه ای تمیز در آفتاب بریزید و یک روز صبر کنید تا کاملاً خشک شوند. و پوست آن ها نازک تر شود.
لیموها را به چهار قسمت یا اندازه دلخواه خودتان تقسیم کنید و هسته لیمو ها را جدا کنید (زیرا وجود هسته در لیمو ،ترشی شما را تلخ می کند)
شیشه ها را تمیز بشویید و کاملا خشک کنید ، سپس یک لایه لیمو و مقداری نمک ،زردچوبه ، فلفل قرمز و سیاهدانه و تخم گشنیز و سیر را روی آن بریزید ، همین لایه ها را تکرار کنید تا ظرف پر شود.
سپس سرکه را داخل شیشه روی لیموها ریخته و درب آن را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید ترشی شما بعد از 1 ماه آماده مصرف میباشد .
برای اینکه ترشی شما بهتر جلوه کند ، می توانید فلفل سبز تازه یا فلفل دلمه ای را نیز خرد کرده و به ترشی اضافه کنید که هیچ تاثیری در طعم آن ندارد و فقط برای ظاهر آن است.
طبع لیمو سرد و خشک است اما سیاه دانه طبع گرم خشک دارد.
نکته:
- برای تهیه ترشی لیمو ترش با آبلیمو میتوانید در دستوری که در بالا گفته شد به جای سرکه از آبلمیو نیز به تنهایی یا از ترکیب سرکه و آبلیمو استفاده کنید .
- اگر ترشی تند دوست ندارید می توانید فلفل را حذف کنید ولی طعم و مزه این ترشی با فلفل بسیار خوشمزه است.
- ترشی لیمو ترش با خوراک ماهی، مرغ، لوبیا پلو و غذاهایی که نانی نباشد خیلی لذیذ است.
- می توانید پوست لیمو ها را بگیرید و برش بزنید و این ترشی را بدون پوست تهیه کنید در این صورت نیازی به آبلیمو ندارد.
طرز تهیه ترشی لیمو ترش بدون سرکه بدون آبلیمو :
موادلازم | |
لیمو ترش | 500 گرم |
فلفل قرمز | به دلخواه |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
ابتدا لیموی سالم بدون لک را بشویید و بگذارید یک روز خشک شوند.
بعد از خشک شدن ، لیمو را به صورت دلخواه خرد کنید.
سپس نمک و فلفل قرمز را به لیموها اضافه کنید ، در یک ظرف شیشه ای مناسب قرار دهید و درب ظرف را محکم ببندید.
ظرف حاوی لیمو ترش باید به مدت یک ماه بیرون از یخچال و در جای خنک نگهداری شود.
بعد از این مدت ترشی شما آماده مصرف می شود.
در این مقاله با طرز تهیه ترشی لیمو ترش با سرکه ،طرز تهیه ترشی لیمو ترش با آبلیمو ،طرز تهیه ترشی لیمو ترش بدون سرکه و بدون آبلیمو آشنا شدید .
بنا به ذایقه خودتان میتوانید این ترشی رابه روش های متفاوت آماده کنید و لذت ببرید .