طرز تهیه سس مایونز خوشمزه و سالم:سس مایونز یکی از انواع سس های پر مصرف و بسیار محبوب در سراسر جهان است که می توان آن را یکی از خوشمزه ترین کشف های بشریت دانست که برای طعم دهی به انواع سالادها ، ساندویچ ها و غذاهای فست فودی مورد استفاده قرار می گیرد.
برخی بر این باور هستند که این سس برای اولین بار توسط آشپزهای فرانسوی تهیه شده است اما با این حال عده ای می گویند این سس در جزیره ای کوچکی در اسپانیا تهیه شده است. سس مایونز که به اختصار مایو نیز گفته می شود از ترکیب روغن و تخم مرغ و ادویه ها تهیه می شود.
مواد لازم:
روغن مایع | ۱ لیوان |
سرکه | ۲ قاشق مرباخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق مرباخوری |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ¼ قاشق چایخوری |
پودر خردل | ۱ پنس در صورت تمایل |
طرز تهیه سس مایونز خوشمزه و سالم
مرحله اول
برای تهیه سس مایونز حرفه ای خوشمزه ابتدا زرده تخم مرغ را به همراه شکر و پودر خردل و نمک داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با قاشق یا همزن دستی مواد را مخلوط می کنیم تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله دوم
در این مرحله سرکه را به همراه آبلیمو داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا مخلوط شوند، سپس نصف مخلوط سرکه و آبلیمو را کنار می گذاریم و نصف دیگر آنرا به کاسه حاوی زرده تخم مرغ اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله مواد را مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس روغن مایع را کم کم به صورت قطره قطره به کاسه اضافه می کنیم و با همزن دستی مواد را به صورت متداوم مخلوط می کنیم تا نیمی از روغن به مواد اضافه شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه نصف روغن مایع را به کاسه اضافه کردیم، روغن را کنار می گذاریم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا سس غلیظ شود. در این مرحله باید سس ما منسجم شده باشد و به اصطلا ح عامیانه خودش را گرفته باشد.
مرحله پنجم
در این مرحله باقیمانده سرکه و آبلیمو را به کاسه اضافه می کنیم و مواد سس را با همزن دستی یا قاشق مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، پس از اینکه مواد یکدست شدند دوباره مجددا روغن را به صورت قطره قطره به سس اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله باید هر قطره روغن که می ریزیم کمی مواد را مخلوط کنیم، سپس قطره بعدی روغن را اضافه کنیم. پس از اینکه روغن را به طور کامل به سس اضافه کردیم و سس قوام یافت، دیگر مواد سس را مخلوط نمی کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله فلفل سیاه را به سس اضافه می کنیم و کمی سس را مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس سس مایونز را به مدت ۲ ساعت در گوشه ای از آشپزخانه قرار می دهیم تا به خوبی استراحت کند.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۲ ساعت یک ظرف شیشه ای مناسب انتخاب می کنیم و سس را داخل ظرف می ریزیم، سپس درب ظرف را محکم می بندیم و در یخچال قرار می دهیم و بعد از هر بار مصرف هم باید درب شیشه را ببندیم تاسس ماندگاری بیشتری داشته باشد.
مرحله نهم
نکته مهم در تهیه سس مایونز خانگی این است که حتما مقدار خیلی زیادی سس درست نکنید و سعی کنید به اندازه مصرف یک هفته سس تهیه کنید، چون این سس مواد نگهدارنده ندارد ماندگاری آن حداکثر یک هفته است.