طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی :بستنی سنتی، همون بستنیه که با زعفران درست میشه و تو ایران معروفه. تهیهی بستنی زعفرانی کار سختی نیست، فقط نیاز به کمی صبر و حوصله داره.
بستنی یک دسر عالی و شیرینی هیجان انگیزیه که همه دوسش دارن. بستنی به خاطر داشتن شیر، خامه و زعفران بهترین دسر برای بچهها به حساب میاد.
فهرست موضوعات این صفحه
مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی برای ۶ نفر
شیر پرچرب | ۴ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
ثعلب | ۲ قاشق چایخوری |
گلاب | نصف پیمانه |
خامه | ۱۰۰ گرم |
خلال پسته و زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی
مرحله اول
ابتدا خامه راکمی با چنگال بزنید سپس کف یک سینی لبهدار پلاستیک فریزر پهن کنید و خامه را کف آن پهن کنید بهطوریکه ضخامت نازکی داشته باشد. سینی را در فریزر قرار دهید و بگذارید تا خامه یخ بزند.
مرحله دوم
در این فاصله شیر را داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. بعدازآن حرارت را کم کنید و زعفران دمکرده و گلاب را به شیر اضافه کنید. دقت کنید که رنگ بستنی پس از بسته شدن کمی روشنتر میشود پس با توجه به رنگی که دوست دارید بستنی داشته باشد مقدار زعفران را اضافه کنید.
مرحله سوم
در یک ظرف ثعلب و شکر را باهم خوب مخلوطکنید و آن را قاشق قاشق به مخلوط شیر و زعفران و گلاب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شکر و ثعلب در شیر حل شوند و مخلوط غلیظ شود. شکر و ثعلب حتماً باید کمکم به شیر اضافه شوند تا مخلوط بستنی یکدست شود.
خرید خرمای تازه در بسته بندی مخصوص یک نفر ،مقوی و خوشمزه به صورت آنلاین فقط کلیک کنید
مرحله چهارم
قابلمه را از روی حرارت بردارید و مخلوط بستنی را در یککاسه بریزید و کاسه را روی یخ بگذارید تا خنک شود. بستنی را با همزن بزنید تا خودش را بگیرد و کمی کشدار شود.
مرحله پنجم
بعدازاینکه مواد بستنی کمی خنک شد روی ظرف مواد را بپوشانید و آن را داخل فریزر قرار دهید تا منجمد شود. بعد از نیم ساعت بستنی را از فریزر خارج کرده و دوباره آن را هم بزنید تا کشدار شود و مجدد بستنی را داخل فریزر قرار دهید. این کار را ۵ بار انجام دهید تا بستنی بهخوبی کش بیاید.
مرحله ششم
در این مرحله باید خامههای یخزده را خردکرده و همراه با پسته به بستنی اضافه کنید. پسازآن بستنی را حداقل به مدت پنج ساعت داخل فریزر بگذارید تا بستنی سنتی آماده شود.
نکات کلیدی برای تهیه بستنی سنتی خانگی
ثعلب را باید از لوازم قنادی یا عطاری تهیه کنید. دقت کنید که اگر کیفیت ثعلب خوب نباشد بستنی دچار یخزدگی شده و کشدار نمیشود.
علت کشدار شدن بستنی ثعلب است پس هرچقدر میزان آن بیشتر باشد بستنی کشدار تر میشود ولی دقت کنید که بیشازحد نباید از آن استفاده شود.
اضافه کردن شکر زیاد باعث نبستن بستنی میشود.
بهتر است از خامه ۳۵ درصد به بالا برای تهیه بستنی سنتی استفاده شود تا تیکههای خامه درون بستنی یخ نزند.
اگر بخواهید بستنی را در دستگاه بستنیساز درست کنید حتماً باید اول آن را در فریزر قرار دهید تاکمی خودش را بگیرد و بعد آن را در دستگاه ریخته و بگذارید به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم بخورد تا بستنی بسته شود.
در صورت تمایل میتوانید روی بستنی سنتی شیره آلبالو یا آبلیمو بریزید و سرو کنید.
شیر را حتماً قبل از تهیه بستنی باید بجوشانید.
اطلاعاتی در مورد زعفران
زعفران یکی از ادویه های محبوب ایرانیان از قیمت بالایی برخوردار است. گیاه زعفران از خانواده زنبقیان بوده و گلبرگ های بنفش رنگی دارد. رنگ نارنجی زعفران به دلیل وجود ماده ای به نام کروسین، بو و عطر آن به دلیل وجود سافرنال و مزه آن ناشی از وجود پیکروکروسین موجود در آن می باشد. گذشته از این بیشتر از 150 ترکیب متفاوت در زعفران وجود دارد.
خرید خرمای تازه در بسته بندی مخصوص یک نفر ،مقوی و خوشمزه به صورت آنلاین فقط کلیک کنید
چند مورد از خواص زعفران
- محافظت از بدن در برابر بسیاری از آسیب ها به دلیل وجود آنتی اکسیدان و کاروتنوئید.
- مؤثر در آرامش اعصاب و تشکیل سلول های خونی بدلیل داشتن ویتامین B6
- خاصیت سرخوشی و شادابی و ضد افسردگی
- کمک به تقویت حافظه
- کمک به جذب کلسیم، سوخت و ساز بدن و تنظیم قند خون به دلیل داشتن منگنز
- کمک به تصفیه خون به دلیل داشتن آهن
- کمک به تعادل مایعات بدن به دلیل وجود پتاسیم
- کمک به تقویت هورمون های جنسی
- دشمن عفونت به دلیل داشتن ویتامین C