طرز تهیه شیرینی رول دارچین راحت و خوش عطر :شیرینی رول دارچین یا نان رول دارچینی یکی از خوشمزه ترین شیرینی می باشد.
این شیرینی خوشمزه بسیار مقوی بوده و مناسب میان وعده کودکان می باشد.
سعی کنید دارچین را در غذاها یا شیرین های خود استفاده کنید زیرا خواص زیادی از جمله سلامت قلب، بهبود گردش خون دارد و برای تسکین دردهای عضلانی نیز بسیار مفید است.
برای تهیه این شیرینی به خمیر مایه احتیاج داریم
سعی کنید خمیر مایه را در یخچال نگهداری کنید و همیشه به مقدار کم بخرید تا تازه داشته باشید
یکی از علل خراب شدن شیرینی و نان همین فعال نشدن خمیر مایه می باشد که می تواند به عوامل زیادی بستگی داشته باشد به طور مثال آب یا شیر دمای زیادی داشته یا آنقدر کم بوده خمیر مایه فعال نشده پس حتما از سالم بودن خمیر مایه خود اطمینان داشته باشید.
مواد لازم:
شیر ولرم | ۱ پیمانه |
کره | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد | ۴ پیمانه |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
مواد لازم برای فیلینگ | |
شکر قهوه ای | ۱ پیمانه |
پودر دارچین | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
مواد لازم برای رومال | |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱ قاشق غذاخوری |
فهرست موضوعات این صفحه
طرز تهیه شیرینی رول دارچین راحت و خوش عطر
مرحله اول
برای تهیه رول دارچینی خوشمزه در ابتدای کار شیر ولرم را به همراه شکر و خمیر مایه درون یک کاسه مناسب ریخته و کمی مخلوط می کنیم، سپس روی کاسه را با درپوش می پوشانیم تا خمیر مایه به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند.
مرحله دوم
پس از گذشت این مدت، زمانی که خمیر مایه به عمل آمد تخم مرغ را درون یک کاسه جداگانه اضافه کرده و هم می زنیم تا بافت آن از لختگی خارج شود، سپس به کاسه حاوی خمیر مایه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
حالا آرد را به همراه نمک درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک می کنیم، سپس آنرا کنترل شده به کاسه اضافه کرده و ورز می دهیم، زمانی که خمیر نرم و لطیف که به دست نمی چسبد حاصل شد، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم.
مرحله چهارم
در ادامه درون یک کاسه بزرگ و جادار را با مقداری روغن مایع چرب کرده، سپس خمیر بدست آمده را درون آن منتقل می کنیم. حالا روی کاسه را با سلفون پوشانده و اجازه می دهی خمیر به مدت ۲ ساعت در دمای محیط استراحت کند.
مرحله پنجم
پس از گذشت این مدت، زمانی که حجم خمیر دو برابر شد روی سطح کار را آرد پاشی کرده، سپس خمیر را روی آن قرار می دهیم. در ادامه خمیر را با کمک وردنه به صورت مستطیلی نازک پهن کرده و کره را روی حرارت بخار کتری قرار می دهیم.
مرحله ششم
حالا کره را بنماری می کنیم تا کاملا ذوب شود، سپس از روی کتری بر می داریم و به وسیله برس آنرا روی سطح خمیر می مالیم. در ادامه شکر قهوه ای را به همراه پودر دارچین مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله هفتم
حالا مخلوط شکر و پودر دارچین را به صورت یکنواخت روی سطح خمیر می پاشیم، سپس خمیر را از طول رول می کنیم و آنرا به ۱۲ تا ۱۵ تکه مساوی تقسیم می کنیم. در ادامه سینی فر را با مقداری روغن مایع چرب می کنیم.
مرحله هشتم
در ادامه خمیر های رولی را درون سینی فر می چینیم، سپس روی آنها را با کیسه فریزر پوشانده و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا حجم آنها دو برابر شود. حالا فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
مرحله نهم
حالا اجازه می دهیم فر کاملا گرم شود. پس از اتمام استراحت رول ها، زرده تخم مرغ را به همراه شیر مخلوط کرده، سپس به وسیله برس روی رول ها می مالیم تا در هنگام پخت درون فر روی آنها خشک نشود.
مرحله دهم
پس از اینکه روی رول های خمیر را رومال زدیم، سینی را طبقه وسط فر قرار داده و اجازه می دهیم به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه کاملا پخته شوند. زمانی که رول ها کاملا پخته و روی آنها طلایی شد، سینی را از فر خارج می کنیم.
مرحله یازدهم
در نهایت اجازه می دهیم رول ها به طور کامل خنک شوند، سپس آنها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه چای تازه دم سرو می کنیم. در صورت تمایل می توانید رول ها را با مایه کرم پنیری سرو کنید. نوش جان.