بهترین روش پخت خورش نعنا جعفری با گوجه سبز :گوجه سبز جزو پرطرفدارترین و خوشمزه ترین میوه های نوبرانه ی بهار است که صحبت کردن در موردش باعث می شود بذاق دهان ترشح شده و یاد مزه ترش و دلچسب آن بیفتیم…
گوجه سبز علاوه بر طعم ترش و خوشمزه از ارزش غذایی خاصی نیز برخوردار است. گوجه سبز را به صورت تازه و یا پخته در خورشها مورد استفاده قرار میدهند. این میوه غنی از ویتامین C، اسیدمالیک و اسید سیتریک بوده، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث نفخ معده میشود. طعم ترش گوجه سبز باعث خوش طعم شدن غذاها شده و از آن میتوان در انواع غذاها به جای چاشنی استفاده کرد.
خورش نعنا و جعفری با گوجه سبز را می توانید هم با گوشت هم با مرغ تهیه کنید و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.
فهرست موضوعات این صفحه
مواد لازم برای پخت خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
گوشت سردست یا مغز ران گوسفند | 500 گرم |
گوجه سبز | 3 لیوان سرپر |
نعنا خشک | 1/4 لیوان |
جعفری خشک | 1/4 لیوان |
پیاز داغ | 1/2 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
بهترین روش پخت خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
پیاز داغ را با یک حبه سیر له شده تفت دهید، سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
سبزیجات خشک (نعنا و جعفری ساییده نشده) را به پیاز اضافه کرده و فوری از روی حرارت بردارید.
یک عدد پیاز را خرد کرده و جداگانه سرخ کنید، سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
وقتی رنگ گوشت عوض شد به مواد نعناع و جعفری اضافه کرده، آب جوش به آن افزوده و شعله را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
وقتی گوشت کاملا پخت و جا افتاد، گوجه سبز را به آن اضافه کرده و پس از اینکه رنگ آن تغییر کرد نمک را اضافه کنید (البته در صورت تمایل به ترش بودن خورش).
وقتی گوجه سبز پخته شد حرارت را خاموش کرده و خورش را در ظرف مناسب بکشید.
نکات مهم در تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
نعنا و جعفری اگر زیاد تفت بخورد، تلخ میشود و رفع تلخی آن غیر ممکن است.
در صورت تمایل به شیرین بودن خورش میتوانید 1 لیوان شکر به آن اضافه کنید و اگر تمایل به ترش بودن خورش دارید، کمی نمک اضافه کنید.
از تغییر رنگ و بافت گوجه سبز میتوان به پخته شدن آن پی برد. قبل از اینکه گوجه سبز له شود باید آن را از روی حرارت برداشت.
در تهیه این خورش به جای گوجه سبز از آلوچه خورشتی نیز میتوانید استفاده کنید.
برای نگهداری گوجه سبز و استفاده از آن در سایر فصول دو راه وجود دارد:
1. نگهداری گوجه سبز در فریزر: که در اینصورت باید دیرتر به خورش اضافه شود، زیرا گوجه سبز یخ زده زودتر میپزد و ممکن است له شود.
2. نگهداری گوجه سبز در آب نمک: گوجه سبزی که در آب نمک نگهداری میشود مقداری نمک جذب میکند و باید از نمک کمتری در خورش استفاده کنید.
فواید بی نظیر گوجه سبز
- سرشار از ویتامین A, C, K, B1, B2
- سرشار از انواع مواد معدنی و مغذی (مانند کلسیم، فسفر، آهن، نیاسین و پتاسیم)
- سرشار از فیبر
- کمک به هضم سریع غذا
- رفع یبوست
- کمک به عملکرد دستگاه گوارش
- بهبود عملکرد روده و کمک به رشد کرمهای مفید روده
- کاهش فشار خون
- کاهش چربی خون
- پیشگیری از سکته قلبی
- رفع خستگی
- ایجاد شادی و نشاط
- دارای خواص ضد سرطان
- پیشگیری از سرطان سینه
- جلوگیری از پیری زودرس
- کمک به درمان انواع تومورها و جلوگیری از رشد آنها
- کمک به درمان بیماری نقرس و پیشگیری از ابتلا به این بیماری
- دارای خواص ضد باکتریایی