روش پخت خورش آلو مسما:خورش آلو مسما یکی از انواع خورش های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که از خورش های مجلسی محسوب می شود.
این خورش با روش های مختلفی تهیه می شود که تقریبا بهترین نوع آنرا می توانید در شمال کشور بیابید. خورشت آلو مسما به صورت متداول با گوشت مرغ طبخ می شود ،
ولی می توان آنرا با گوشت خورشتی مانند گوشت گوسفندی و گوساله هم تهیه کرد. توجه داشته باشید برای استفاده از گوشت قرمز باید مقدار قابل توجهی گوشت برای این خورش استفاده کنید شما می توانید در تهیه این خورشت از آلوهای مختلف و یا قیسی نیز استفاده کنید و به دلخواه با افزودن کمی آبغوره مزه آن را متعادل و ملس کنید.
پس با ما همراه باشید با راحتترین روش پخت این خورش خوشمزه ..!
مواد لازم برای تهیه خورش آلو مسما:
مرغ
برای هر نفر یه تکه
آلو قیسی
برای هر نفر 2 تا 3 عدد
خرید انواع ترشی در بسته بندی تک نفره با طعمی بی نظیر مناسب مهمانی ها و مجالس از بزرگترین فروشگاه ترشی کشور کلیک کنید .
آلو سیاه
برای هر نفر 2 تا 3 عدد
پیاز
2 عدد
شکر
2 قاشق غذاخوری
رب انار یه مقدار لازم
زردچوبه
مقداری
طرز تهیه و پخت خورش آلو مسمی گیلانی:
مرغ رو با کمی آب و زرد چوبه و پیاز به روی شعله می گذاریم,و پس از آنکه نیم پز شد آلوها را که از قبل در روغن سرخ کرده ایم به آن اضافه می کنیم.
هر وقت که مرغ و آلو کاملا” پخت پیاز را که قبلا سرخ کرده ایم بهمراه شکر ورب انار به آن اضافه می کنیم.
بعد از کمی جوشیدن در مرحله آخر و نیم ساعت پایانی آماده شدن خورش آلو مسما به قابلمه مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید.
چطوری خورش آلو مسما بپزم؟
نکته:
1.راز خوشمزه تر شدن این خورش محلی این است که آنرا با شعله ملایم و بسیار کم بپزید تا لعاب انداخته و مزه ای بی نهایت عالی به خود بگیرد.
2. نگذارید پس از اضافه کردن پیاز نگذارید که غذا زیاد بجوشد چون اصطلاحا غذا وا خواهد رفت.
3.میزان شکر و رب انار این غذا بسته به میل شما قابل تغییراست.
4.طعم این غذا با وجود شکر و آلو سیاه و رب انار ملس می باشد.
5.اگر در حین طبخ متوجه شده اید که مرغ کاملا پخته شده ولی آلوها هنوز نپخته اند مرغها را از قابلمه خارج کنید تا الوها حسابی پخته و مرغها له نشوند.
6.برای خوشمزه تر شدن خورش آلو مسما می توانید از مقداری پودر دارچین در انتهای آماده شدن خورش استفاده کنید.
7.خورش آلو مسما در برخی نقاط به خورش آلو انار هم مشهور است. در این صورت به همراه آلو مقداری دانه انار هم به خورش اضافه میکنند.
نکات مهم دیگر در پخت خورش آلو مسما
استفاده از گوشت قرمز
خورش آلو مسما را اغلب با گوشت مرغ طبخ می کنند ولی در برخی مناطق این خورش را با گوشت قرمز درست می کنند. برای تهیه این خورش با گوشت قرمز باید گوشت مرغ را از مواد حذف کنید و به مقدار ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم گوشت خورشتی اضافه کنید.
پس از اینکه پیاز را تفت دادید گوشت را به صورت قیمه ای ( کمی بزرگ تر از گوشت خورش قیمه ) خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. در این مرحله گوشت را به خوبی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس مراحل بعدی پخت خورش را مانند دستور بالا ادامه دهید.
استفاده از رب انار
در برخی مناطق کشور و مخصوصا استان های شمالی کشور مثل گیلان به این خورش رب انار هم اضافه می کنند که باعث می شود خورش در پایان طعم ترش تری داشته باشد. البته اگر نمی خواهید خورش خیلی ترش شود می توانید از رب انار شیرین یا ملس استفاده کنید.