ترشی بندری گوجه ای تند یکی از چاشنی های بسیار معروف است کە در بسیاری از خانواده های ایرانی آن را در کنار غذاهای سنتی از جمله آبگوشت و لوبیا پلو قرار داده و از طعم دلچسب آن لذت می برند.
ترشی بندری گوجه ای تند و پر ادویه در کنار غذاهای مختلف فوق العاده است و خوشمزگی خاصی به غذاها میدهد.
مواد لازم برای تهیه ترشی بندری:
تمرهندی | 1 بسته |
گوجه فرنگی | 5 عدد |
موسیر | 50 گرم |
رب انار ترش | 1 لیوان |
بادمجان متوسط | 3 عدد |
کرفس | 3-2 شاخه |
گل کلم | 1 کیلو |
سیر | 1 بوته |
هویج | 3 عدد |
خیار | 3 عدد |
ادویه ترشی | 1-2 قاشق سوپخوری |
آب گوجه فرنگی غلیظ | 1 لیوان |
فلفل سبز ریز | 50 گرم |
سیب زمینی ترشی | 500 گرم |
سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) | 1 لیوان |
طرز تهیه ترشی بندری گوجه ای تند :
ترشی بندری یکی از انواع ترشی های های محبوب در سفره های ایرانی ها می باشد.
برای تهیه ی ترشی بندری ابتدا، فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند.
تمرهندی را درون ظرفی بریزید و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید.
سپس آن را داخل یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
گوجه فرنگی ها را به صورت ریز خرد کنید. هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را به اندازه بقیه مواد خرد کنید.
خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در آبکش بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید.
ریشه ها و قسمت های اضافی آن را بگیرید و با توجه به سلیقه خودتان به صورت کامل یا ریز شده استفاده کنید.
بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به صورت کامل ریز کنید. سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به صورت کامل مخلوط کنید.
ادویه ترشی، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید.
نکته:
جوشاندن بادمجان و فلفل سبز اختیاری هست و میتوانید این عمل را از دستور حذف کنید .
در صورت جوشاندن مواد ،ترشی شما بعد از دو روز قابل مصرف است.در غیر این صورت 2 هفته به استراحت نیاز دارد
بنا به ذایقه ی خودتان میتوانید مقدار تندی ترشی را بیشتر کنید .
فروشگاه سُنَّت کالا بزرگترین فروشگاه اینترنتی ترشی کشور، با گسترهای از ترشیجات،شور،زیتون،سیر و… متنوع برای تمام اقشار جامعه و هر ردهی سنی، برای کاربران خود «تجربهی لذتبخش یک خرید اینترنتی» را تداعی میکند. اینستاگرام سُنَّت کالا را دنبال کنید .
۲ دیدگاه
ممنون استفاده کردیم حتما طعم این ترشی را موقعی که آماده خوردن شد اینجا به اشتراک میزارم…
بسیار عالی