روش پخت سیمیت ترکیه ای ، سیمیت یکی از خوشمزه ترین نان های ترکی می باشد که قدمت زیادی دارد. شاید به استانبول سفر کرده باشید و این نان های حلقوی آغشته به کنجد را در دستفروش های استانبول دیده باشید.
تاریخچه این نان به قرن ۱۵ میلادی باز می گردد در آن زمان شاه در ماه رمضان به سربازان خود نان سیمیت هدیه می داد و در فرهنگ ترکیه این نان یک پیشکش ارزشمند محسوب می شد. این نان خوشمزه به خاطر مقرون به صرفه بودن آن بسیار مورد استقبال قرار گرفته است شما به راحتی می توانید نان سیمیت ترد و خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سیمیت :
شیر | 200 گرم |
شکر | 5 قاشق سوپخوری |
مایه خمیر | 1 قاشق سوپخوری |
روغن مایع | 100 گرم |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
آرد | 500 گرم |
مواد لازم برای رومال
شیره انگور یا شیره خرما | 2 قاشق سوپخوری |
آب برای رقیق کردن شیره | 2 تا 3 قاشق |
تخم کنجد و سیاه دانه | به میزان لازم |
روش پخت سیمیت ترکیه ای :
دو قاشق شکر و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید، سپس شیر ولرم را روی آن بریزید.
مواد را هم بزنید و بگذارید در جایی ثابت بماند.
حدود 4 دقیقه برای عمل آمدن کافی است.
هر چقدر که مایهخمیر بیشتر بماند، بیشتر عمل میکند و کف روی ظرف زیاد میشود و به همان نسبت بوی ترشی و مخمری که به نان تان میدهد هم افزایش پیدا میکند
در ظرف دیگری مقداری روغن مایع و مابقی شکر را با هم مخلوط کنید.
خمیرمایهتان را به آن اضافه کنید. نیمی از آرد را یک باره روی مواد بریزید و هم بزنید و مابقی آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیر لطیفی به دست آورید.
خمیر را روی میز که آرد پاشی شده منتقل کنید. آن را حدود 5 دقیقه ورز دهید. حدود 4 قاشق روغن مایع را کف ظرفی که 3 برابر بزرگتر از خمیرتان است، بریزید. خمیر را در آن بچرخانید تا همهجایش چرب شود،
سپس روی آن سلفون بکشید و حدود 50 دقیقه آن را در فضایی نسبتاً گرم و مرطوب قرار دهید.
بعد از 50 دقیقه، خمیر را روی میز کارتان قرار دهید. از خمیر، چانههایی بهاندازه یک پرتقال درست کنید.
میتوانید نان را به همین شکل گرد بپزید یا اینکه آن را شبیه یک رشته بلند دربیاورید، سپس آن را از وسط به دورهم تاب بدهید (حالتی شبیه گیس بافت). حالا دو سر آن را به هم وصل کنید و مانند یک چرخ روی سینی فر آرد پاشی شده بگذارید.
برای رومال، شیره رقیق شده را با یک برس، روی نانها بزنید و دانههای کنجد و سیاهدانه را روی آن بپاشید. 20 تا 30 دقیقه دیگر به نان استراحت بدهید.
برای اینکه نانها خشک نشوند، از یک پارچه دولای نمدار استفاده کنید و آن را با احتیاط روی نانها بگذارید.
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید. در طبقه پایین فر یک سینی دیگر یا یک ماهیتابه پر از آب قرار دهید تا داخل فر پر از بخار شود. سپس نانها را حدود 15 دقیقه داخل فر قرار دهید تا نان طلایی شوند بعد از پخت نان ها را داخل یک کیسه قرار دهید برای نیم ساعت سپس همراه با چای میل کنید. نوش جان.