طرز تهیه ترشی فلفل تند :ترشی فلفل سبز یکی از انواع ترشی های خوشمزه و خوشرنگ ایرانی است که علاوه بر اینکه می توانید از آن به عنوان یک چاشنی خوشمزه استفاده کنید، می توانید برای تزیین غذاها نیز از آن بهره ببرید.
فهرست موضوعات این صفحه
مواد لازم :
فلفل | 1 کیلو |
سیر | به مقدار لازم |
سرکه قرمز یا سفید | به مقدار لازم |
نمک | 1 و نیم قاشق غذاخوری |
ترخون | ۳ شاخه |
طرز تهیه ترشی فلفل تند :
در ابتدا فلفل ها را تمیز بشویید.
قسمت ساقه فلفل را جدا کنید و آن ها را خرد کنید .
نکته مهم :
برای خرد کردن فلفل ها حتما از دستکش استفاده کنید .
برای گرفته شدن تلخی فلفل ها آن ها را در قابلمه ای بریزید و روی آن آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کمی بجوشد در حدی که نمک کاملا در آب حل شود .
سپس فلفل ها را از داخل قابلمه دربیارید و آبکشی کنید و در ظرف دیگر محتوی آب به مدت 1 روز قرار دهید تا استراحت کند و تلخی آن کاملا گرفته شود .
بعد از 1 روز فلفل ها را از داخل آب خارج کنید .
روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا آب آن گرفته شود .
سپس سیرها را پوست گرفته و شسته با دستمال خشک کنید.
ظرف مخصوص ترشی را شسته و کاملا خشک میکنیم .
یک لایه از فلفل را داخل شیشه میریزم و 1 شاخه ترخون و سیر نیز اضافه میکنیم و تا پر شدن شیشه این کار را ادامه میدهیم .
در آخر سرکه را روی فلفل ها می ریزیم تا کاملا روی آن ها با سرکه پوشیده شود .
درب شیشه را محکم می بندیم و در یخچال یا جای خنک و خشک به مدت ۱۰ روز نگهداری می کنیم تا ترشی فلفل سبز ما آماده شود و همراه با غذا نوش جان کنید.
سرکه مناسب برای ترشی فلفل
برای تهیه این ترشی به سلیقه خود می توانید از سرکه سفید یا سرکه قرمز استفاده کنید. اگر طعم این ترشی را به صورت تند و تیز تر می پسندید، باید از سرکه سفید استفاده کنید. برای اینکه ترشی طعم ملایمتر و کمی شیرینی داشته باشد باید از سرکه قرمز استفاده کنید.
یا به مقدار مساوی از آب و سرکه استفاده کنید .
خواص فلفل سبز تند
فلفل سبز تند دارای فواید متنوعی نیز برای سلامتی و زیبایی است که در این ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
۱- تقویت سلامت چشم
از آنجا که فلفل سبز تند سرشار از ویتامین A است، مصرف منظم آن میتواند از بروز بیماریهای چشمی که ممکن است با افزایش سن ظاهر شوند، جلوگیری کرده و احتمال بروز آنها، به خصوص آب مروارید را کاهش دهد.
2-درمان آکنه و جوش صورت
تحقیقات نشان داده که کپسایسین موجود در فلفل تند می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت و قرمزی پوست ناشی از جوش صورت مفید باشد.
3-خواص فلفل سبز تند برای قلب
فلفل سبز همچنین اثرات مفیدی بر سیستم قلبی عروقی دارد. به طور خاص، با کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون و تجمع پلاکت ها و همچنین افزایش فعالیت فیبرینولیتیک، احتمال ابتلا به تصلب شرایین را کاهش می دهد. فعالیت فیبرینولیتیک به توانایی جلوگیری از تشکیل لخته خون اشاره دارد که می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود.
4. تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای ویتامین های موجود در فلفل تند برای تقویت و افزایش رشد موی سر مفید هستند.
5-خواص فلفل تند برای معده
حرارت تولید شده توسط فلفل، به عنوان یک مسکن موثر، به عنوان یک کمک کننده گوارشی و ضد زخم عمل می کند. اگرچه، افراد مبتلا به زخم معده فعال ممکن است مصرف “غذاهای تند” برایشان آزاردهنده باشد.
6- کاهش درد با فلفل تند
فلفل سبز تند هنگام خوردن، اندورفین ترشح میکند که خلق و خو را تقویت میکند و درد را کاهش میدهد.
7-لاغری و کاهش وزن
فلفل تند به عنوان یک ماده ی غذایی ترموژنیک شناخته می شود و با ایجاد حرارت در بدن به افزایش متابولیسم و چرب سوزی کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
8-درمان میگرن
یکی از فواید فلفل سبز تند این است که میتواند به درمان میگرن کمک کند؛ چرا که این ماده غذایی سرشار از کپسایسین است که ممکن است برای انواع درد، از جمله سردرد، اثر آرام بخشی داشته باشد.
9-دیابت و قند خون
خرید انواع ترشی در طعم های مختلف در بزرگترین فروشگاه آنلاین ترشی کشور کلیک کنید
فلفل تند حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان کپسایسین، ویتامین C و کاروتنوئید هاست که به بهبود تنظیم انسولین در بدن کمک کرده و برای پیشگیری از افزایش قند خون و درمان دیابت نوع 2 مفید می باشد.
10-خواص فلفل سبز تند برای کاهش پوکی استخوان
فلفل سبز سرشار از ویتامین K است که به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و خونریزی خطرناک در هنگام بریدن یا زخمی شدن کمک می کند.
11-سرطان
کپسایسین موجو در فلفل تند دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی بوده و به برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها مفید می باشد.
فلفل تند قاتل سلول های سرطان پروستات می باشد؛ یک مطالعه در سال 2006 نشان داده که کپسایسین سلول های سرطان پروستات را وادار به خودکشی می کند، همچنین فلفل تند با نابودی ژن های مسئول ایجاد تومور پروستات به درمان سرطان پروستات کمک می کند.
12-خواص فلفل تند در بارداری
مصرف فلفل تند در دوران بارداری باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار شده و از ابتلا به سرماخوردگی و سرفه پیشگیری می کند.
فلفل تند هضم غذا را بهبود می بخشد و برای پیشگیری و درمان معده درد، یبوست و همروئید یا بواسیر در دوران بارداری مفید می باشد.
13-سرماخوردگی و عفونت سینوسی
کپسایسین موجود در فلفل سبز اثر محرکی بر روی غشای مخاطی بینی و سینوس ها دارد. کپسایسین جریان خون را از طریق غشاها تحریک می کند و باعث رقیق شدن ترشحات مخاطی می شود. این عمل آن را در مبارزه با سرماخوردگی یا عفونت های سینوسی مفید می کند.