طرز تهیه لواشک هفت میوه در منزل بسیار راحت است و شما با رعایت چند نکته میتوانید انواع لواشکها با طعمهای مختلف را تهیه کرده و یک لواشک خانگی خوش طعم داشته باشید.
انواع لواشکها از جمله تنقلات بسیار پرطرفدار هستند که با میوههای مختلف در طعمهای متفاوت تهیه میشوند. برای داشتن لواشکهای تمیز و کاملا بهداشتی و بدون مواد نگهدارنده خودتان دست به کار شوید و لواشکهای خانگی خوشمزه را درست کنید.
یکی از لواشکهای ترکیبی ملس و خوشمزه که ترکیبی از انواع طعم و مزه است، لواشک هفت میوه بوده که متشکل از میوههایی همچون موز، آلو، سیب، زردآلو، هلو، آلبالو و انار است.
مواد لازم:
هفت میوه دلخواه (مانند آلبالو، هلو، شلیل، سیب، آلوچه، آلو قرمز، زردآلو) به میزان لازم
آب ۱ استکان
نمک و جوهر لیمو (اختیاری) کمی
طرز تهیه لواشک هفت میوه
همهی میوهها را بشویید، خرد کنید و آنها را داخل یک قابلمه بریزید. (در صرت تمایل میوههایی که هسته دارند را هستهگیری کنید.)
یک استکان آب روی میوهها ریخته و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
هر چند دقیقه یک بار میوهها را هم بزنید که ته نگیرند.
وقتی کمی آب میوهها تمام شد و میوهها له شدند شعله را خاموش کنید.
یک آبکش روی یک کاسه بگذارید و میوهها را در آبکش بریزید، سپس با پشت قاشق به میوهها فشار وارد کنید تا هستهها و تفالهها از هم جدا شوند و آب آنها به کاسه وارد شود.
به قدری مواد را مخلوط کنید که در پایان فقط هسته و پوستههای میوهها در آبکش باقی بمانند.
شما می توانید مواد را با گوشکوب برقی نیز له کرده و یا آن را درون مخلوط کن ریخته تا کاملا یکدست شوند.
به مواد حاصله نمک و جوهر لیمو اضافه کنید و آن را هم بزنید.
یک نایلون کف سینی پهن کنید و مواد حاصله در کاسه را آرام روی نایلون بریزید؛ به قدری مواد بریزید که لواشک ضخیم نشود.
سپس سینی را در آفتاب بگذارید تا خشک شود.
پس از حداقل سه روز لواشک آماده و خشک میشود.
نکته: شما میتوانید لواشک خود را زیر سایه نیز خشک کنید؛ در اینصورت رنگ لواشک شما زیباتر خواهد شد. اما این کار زمان بیشتری میطلبد و همچنین میزان ترشی لواشک هم کمتر از حالت آفتابی خواهد شد.
طرز تهیه لواشک هفت میوه با شکر یا نبات
مواد لازم:
میوه (شامل آلو قرمز، هندوانه، انگور سفید، آلبالو، گلابی، شاه توت، گیلاس) ۲ کیلو
نبات یا شکر کمی برای ملس کردن لواشک
سرکه کمی
دستور تهیه:
میوههایی که قابل شستن هستند را بشویید.
میوهها را در کمی سرکه خیس کرده و بعد آبکش کنید.
سپس میوهها را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا میوهها آب بیندازند و له شوند.
وقتی میوهها له و آبکی شدند حرارت را خاموش کنید و آنهارا در یک آبکش بریزید و آب میوهها را در یک کاسه جمع کنید.
مواد داخل آبکش را با دست زیر و رو کنید و ورز دهید تا همه آب و عصاره میوه گرفته شود.
سپس آب میوهها را روی حرارت بگذارید تا به غلظتی مانند غلظت رب گوجه برسد.
در حین جوشیدن کمی شکر بسته به ذائقه خودتان اضافه کنید و آن را هم بزنید که ته نگیرد.
سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.
کف یک سینی را کمی چرب کنید و مایع غلیظی که حاصل میشود را با ضخامت نازک درون سینی بریزید. (ضخامت آن بیشتر از نیم سانتی متر نشود.)
سینی را روی شوفاژ و یا در آفتاب بگذارید تا لواشک خشک شود.
پس از اینکه لواشک خشک شد آن را به قطعات کوچک برش بزنید.
طرز تهیه لواشک هفت میوه در فر
- برای تهیه این لواشک در فر، بعد از تهیه سس لواشک، یک سینی فلزی را کمی چرب کرده و مواد را درون آن پهن کنید.
- فر را روی دمای ۸۰- ۵۰ درجه تنظیم کرده و سینی فر را درون آن قرار دهید. (درب فر را نیمه باز بگذارید.)
- بعد از گذشت تقریبا یکساعت، خواهید دید که کم کم آب اضافی لواشک در حال تبخیر شدن است.
- پس از آنکه لواشک به رطوبت موردنظرتان رسید، فر را خاموش کرده و لواشک را بیرون بیاورید. (این کار حدودا بین 3 تا 5 ساعت بسته به ضخامت لواشک شما، طول خواهد کشید.)