طرز تهیه مربای توت فرنگی :مربای توت فرنگی یکی از انواع مرباهای بسیار خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است که مانند دیگر مرباها معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود.
این مربای خوشمزه یک مربای فصلی است و بهتر است در فصل بهار و تابستان که توت فرنگی محلی در بازار موجود است، آنرا درست کنید. البته با توت فرنگی گل خانه ای هم می شود این مربای خوشرنگ را درست کرد، ولی کیفیت مربای توت فرنگی با توت فرنگی محلی بسیار بالاتر است و باعث می شود مربا علاوه بر اینکه عطر و طعم بهتری داشته باشد.
کسانی که توت فرنگی دوست دارند، حتما اهل مربا توت فرنگی هم هستند. اگر شما هم از طرفداران مربای توت فرنگی به شمار می روید، می توانید سادهترین روش پخت و تهیه مربای توت فرنگی را اینجا آموزش ببینید.
مواد لازم مربای توت فرنگی
مواد لازم | میزان لازم |
توت فرنگی | 1 کیلو گرم |
شکر | 800 گرم |
جوهر لیمو | نوک ق چ |
آب | نصف لیوان |
طرز تهیه مربای توت فرنگی
مرحله اول :
برای تهیه مربای توت فرنگی ابتدا باید توت فرنگی ها را خوب بشویید و اجازه دهید تا در داخل آبکش آب اضافی آن گرفته شود.
مرحله دوم :
برگ های توت فرنگی را جدا کنید و در داخل قابلمه لعابی که گنجایشش 3 برابر مقدار توت فرنگی هاست بریزید.
مرحله سوم :
ابتدا مقداری از توت فرنگی ها را در قابلمه لعابی بریزید و بعد روی آن ها شکر بریزید. به همین ترتیب 2 الی 3 بار این کار را انجام دهید تا توت فرنگی و شکر تمام شود.
مرحله چهارم :
در آخر نصف لیوان آب را به توت فرنگی ها اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا حدود 12 ساعت درون یخچال بماند.
مرحله پنجم :
پس از گذشت 12 ساعت شکر ها آب شده اند و در توت فرنگی ها حل می شوند.
مرحله ششم :
حالا قابلمه مربا را روی حرارت زیاد قرار دهید تا شهد به جوش آید. نیاز به هم زدن زیاد مربا نیست اما باید به آن توجه کامل داشته باشید تا سرریز نشود.
مرحله هفتم :
پس از اینکه شهد به جوش آمد کف صورتی رنگی روی مربا ایجاد می شود بهتر است این کف ها را بردارید این کار به شفافیت و خوش رنگ شدن مربا شما کمک زیادی می کند.
محله هشتم :
پس از جوشیدن حرارت گاز را متوسط کنید و بگذارید تا حدود نیم ساعت مربا بپزد و قوام پیدا کند.
مرحله نهم :
نوک قاشق چای خوری جوهر لیمو را به مربای توت فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. پس از این که شربت مربا پس از خنک شدن حالت چسبندگی پیدا کرد مربا شما حاضر است.
برای آزمایش قوام آمدن مربای توت فرنگی ابتدا مقدار کمی از شربت مربا را بردارید و بگذارید تا کمی خنک شود با نوک انگشت مقدار از شربت خنک شده را بردارید اگر حالت چسبندگی پیدا کرد مربای شما حاضر است.
مرحله دهم :
شعله گاز را خاموش کنید و بگذارید تا مربا خنک شود. مربای شما حاضر است.
نکات مهم در طرز تهیه مربای توت فرنگی :
بهتر است برای تهیه این مربا از توت فرنگی ها ریز استفاده کنید ، در صورت نبودن توت فرنگی ریز باید توت فرنگی های درشت را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
به جای جوهر لیمو می توانید از دو قاشق غذا خوری آبلیمو استفاده کنید.
میزان شکر برای مربای توت فرنگی اینطور است که به ازای هر یک کیلو توت فرنگی 800 گرم شکر نیاز است
الگوریتم مربای توت فرنگی اینگونه است که اگر مربا توت فرنگی را با شعله کم بپزید رنگ آن تیره می شود و توت فرنگی ها درون آن له می شوند.
برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.
مهمترین نکته در پخت مربا ، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.
بعد از اینکه مربای توت فرنگی پخته شد باید صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد داخل شیشه بریزید.
اگر توت فرنگی ها آب دار باشند ممکن است بیشتر از 30 دقیقه زمان برای قوام آمدن شربت نیاز باشد.
از توت فرنگی های سفت ، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهر خود را از دست ندهند.
توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید. تا همزمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.
به هیچ وجه قاشق خیس را داخل مربای پخته شده نزنید چون باعث کپک زدن آن میشود.
برای اینکه مطمئن شوید قوام مربا کافیست باید ببینید بعد از خنک شدن حالت کشدار پیدا میکند یا نه. برای این کار چند قطره از مربا را داخل ظرفی بریزد و امتحان کنید.
درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.
بهتر است برای توت فرنگی های شیرین به همان اندازه شکر در نظر بگیرید. ولی اگر مزه توت فرنگی ها ملس بود میزان شکر را یک و نیم برابر کنید.
اگر شکر کم باشد و شربت مربا قوام نیاید و پخت توت فرنگی ها کافی نباشد ، مربا کپک می زند.
زمان پخت مربا هر چقدر بیشتر باشد رنگ آن تیرهتر می شود.
دارچین ،هل، وانیل، زعفران و بادیان ستاره ای عطر مربا را بیشتر خواهند کرد.هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد میکند.
حتما کف های را که روی مربا هنگام حرارت ایجاد میشود را بردارید تا هم مربا شکرک نزند و هم خوش رنگ تر بماند.
زمان پخت مربا به مقدار آن بستگی دارد.
برای اینکه مربا تیره رنگ نشود آبلیمو را در آخر پخت مربا اضافه کنید