طرز تهیه کوکی شکلاتی ترد و خوشمزه :کوکی شکلاتی یکی از انواع شیرینی های ساده و خوشمزه بین المللی است که معمولا برای پذیرایی استفاده می شود.
کوکیها، بیسکوئیتهای خوشمزهای هستند که در انواع مختلفی مثل کوکی شکلاتی و کوکی بادام و… درست میشوند. در ظاهر ممکن است فکر کنید بیسکوییت کوکی بسیار سفت و خشک است؛ در حالی که اگر این نوع شیرینی به شیوه درست طبخ شود بسیار ترد و در عین حال نرم است.
مواد لازم
کره | ۱۰۰ گرم |
آرد | ۱ و نیم پیمانه |
شکر | ⅔ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
وانیل | ½ قاشق غذاخوری |
جوش شیرین | ½ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ¼ قاشق چایخوری |
نمک | ½ قاشق غذاخوری |
شکلات تلخ | ½ پیمانه |
شکلات چیپسی | به مقدار کافی |
طرز تهیه کوکی شکلاتی ترد و خوشمزه
مرحله اول
برای تهیه کوکی شکلاتی خوشمزه ابتدای کار از ۳۰ دقیقه قبل کره را از یخچال خارج می کنیم، سپس در فضای آشپزخانه قرار می دهیم و اجازه می دهیم کره با دمای محیط کاملا هماهنگ شده و به طور کامل نرم شود.
مرحله دوم
حالا پس از گذشت این زمان کره به دمای محیط رسیده را به همراه شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با دور تند همزن برقی به مدت ۳ تا ۴ دقیقه هم می زنیم تا مخلوط کره و شکر سفید و سبک شود.
مرحله سوم
در این مرحله تخم مرغ را به همراه وانیل به مخلوط کره اضافه می کنیم، سپس مجددا با همزن برقی هم می زنیم تا مواد یکدست شود. در ادامه آرد را به همراه جوش شیرین، بکینگ پودر و نمک درون یک کاسه مناسب می ریزیم و هم می زنیم.
مرحله چهارم
حالا مخلوط آرد و بکینگ پودر را درون الک می ریزیم و ۳ مرتبه الک می کنیم. در ادامه مخلوط آرد را طی ۳ مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم و با کمک لیسک هم می زنیم تا بافت خمیر کوکی یکدست شود.
مرحله پنجم
در این مرحله شکلات تلخ را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس درون خمیر کوکی می ریزیم و مجددا با لیسک هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود. در ادامه روی کاسه خمیر کوکی را با سلفون می پوشانیم.
مرحله ششم
حالا اجازه می دهیم خمیر کوکی به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال استراحت کند. در ادامه پس از گذشت این زمان فر را روی حرارت ۱۸۰ قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم فر کاملا گرم شود. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم.
مرحله هفتم
در این مرحله با اسکوپ یا قاشق مقداری از خمیر کوکی برمی داریم، سپس در دست گرد می کنیم و درون سینی فر با فاصله از هم قرار می دهیم. در ادامه مقداری شکلات چیپسی روی خمیر می ریزیم و کمی فشار می دهیم تا شکلات درون خمیر برود.
مرحله هشتم
حالا سینی را طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا بپزند. در ادامه پس از گذشت این زمان سینی را از فر خارج می کنیم، سپس اجازه می دهیم بدون دست زدن کوکی ها کاملا خنک شوند.
مرحله نهم
در نهایت پس از خنک شدن کوکی های شکلاتی را از کاغذ روغنی جدا می کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. در ادامه کوکی شکلاتی را به همراه چای زعفرانی یا شیر سرو می کنیم. نوش جان.
نکات مهم در پخت کوکی شکلاتی
سینی خود فر مناسب پخت کوکی نیست و جنس و رنگ تیره آن باعث میشود کف کوکیها بسوزند. بهتر است از سینی رنگ روشن مثل گالوانیزه به جای سینی اصلی فر استفاده کنید.
حتما قبل از گذاشتن همه شیرینیها داخل فر، یک عدد کوکی را روی یک کاغذ روغنی کوچیک داخل فر قرار دهید تا زمان پخت و بافت شیرینی بعد از خنک شدن دستتان بیاید و بقیه کوکیها را با خیال راحت داخل فر قرار دهید.
استفاده از کاکائو و شکلات مرغوب باعث خوشطعم شدن کوکیهای شما میشود؛ بهتر است از کاکائوی هلندی یا ترک استفاده کنید.