آیا میدونید رب انار خانگی چطور درست میشه؟
رب انار در خانه ی هر ایرانی مانند رب گوجه فرنگی وجود دارد .
از رب انار برای تهیه بسیاری از غذاها استفاده می شود. مخصوصاً در غذاهای شمالی که می توان گفت از رب انار در بیشتر غذاهای شمالی استفاده می شود.
رب انار بسته به ذائقه افراد می تواند شیرین ، ترش یا ملس باشد.
لازم به ذکر است که رب انار فواید زیادی دارد ، برای مثال یکی از خواص رب انار تصفیه خون و کمک به بهبود بیماری های قلبی عروقی است.
خرید ترشی خانگی با تخفیف ویژه کلیک کنید
رب انار به دو صورت تهیه می شود یکی اینکه بعد از پخت به حالت رب گوجه فرنگی در آمده و دیگری اینکه به صورت روان تر است و مانند شربتی غلیظ است.
برای تهیه رب انار خانگی به صورت روان تر ابتدا آب انارها را با دستگاه های مخصوص آبگیری میگیرند، بعد آب انار را میجوشانند تا غلیظ بشه.
اما برای داشتن رب انار سفت تر ابتدا انارها را دون میکنند و از گوشت و آبش رب انار گوشتی تهیه میکنند که سفت هست.
این مدل رب انار هر چه بیشتر آبش کشیده بشه نگهداریش راحت تره و کپک نمیزنه درست مثل رب گوجه فرنگی.
• برای تهیه رب انار ملس باید از انارهای ملس و یا ترش و شیرین به صورت مخلوط که انارهای ترش بیشتر باشند استفاده شود.
• برای تهیه ی رب انار شیرین باید از انارهای شیرین استفاده شود.
• برای درست کردن رب انار ترش باید از انارهای ترش استفاده شود.
• برای غذا اکثرا از رب انار ترش و یا ملس استفاده می کنند.
طرز تهیه رب انار خانگی
روش اول
برای تهیه رب انار ابتدا انارها را بشویید و آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
برای دانه کردن انار ، آن را وارونه روی دست خود قرار دهید
و با پشت قاشق یا یک تکه چوب تمیز به پوست انار ضربه بزنید تا دانه ها جدا شوند و همه انارها را به همین صورت دانه کنید.
دانه های انار را در مخلوط کن بریزید و روشن کنید.
وقتی آب آنها جدا شد. یک الک یا صافی روی قابلمه بگذارید
و آب انار را داخل آن بریزید تا آب آن از هسته ها کاملاً جدا شود.
شما میتوانید انواع ترشیجات تک نفره را با تخفیفات فوق العاده خرید کنید .
این کار را برای همه ی دانه های انار ادامه دهید.
سپس آب انار را داخل قابلمه روی شعله گاز قرار دهید.
ابتدا شعله را زیاد کنید و بعد از جوش آمدن آب انارها شعله را کم کنید تا رب انار به آرامی بجوشد.
کف ایجاد شده روی قابلمه را بردارید و آن را هم بزنید. تا ته نگیرد .
در پایان غلیظ شدن رب انار ، مقداری نمک اضافه کنید تا از ایجاد کپک جلوگیری شود.
بعد از پخت ، بگذارید رب انار شما کاملاً خنک شود ، اما در این زمان قابلمه را نبندید و یک پارچه تمیز روی آن قرار دهید تا چیزی در آن نیفتد.
رب انار را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه رب انار خانگی
روش دوم
ابتدا انارها را پوست میگیریم.
سپس دانه های انار را با آب بسیار کمی روی گاز بگذارید تا بجوشند و نرم شوند.
بعد از اینکه دانه های انار نرم شدند با استفاده از یک سبد پلاستیکی دانه های انار را جدا کنید.
خرید ترشی تک نفره مخصوص مهمانی ها و مجالس با قیمت عالی کلیک کنید
باید مراقب باشید دستانتان نسوزد !!
میتوانید از گوشت کوب یا لیوان استیل برای فشار دادن انارها در حین صاف کردن استفاده کنید.
انارهای آب پز را در سبد بگذارید و آنها را با کف لیوان فشار دهید تا گوشت و آب آن جدا شود.
آب و گوشت به دست آمده را به قابلمه ای بزرگ منتقل کرده وروی اجاق گاز قرار دهید تا بجوشند.
پس از جوش آمدن ، باید زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید ، زیرا به سرعت ته میگیرند.
کف سفیدی را که روی قابلمه جمع شده است با کاردک جمع آوری کرده و دور بیندازید.
آب انار باید دائماً هم زده شود زیرا خیلی سریع ته می گیرد و ممکن است بوی سوختگی بگیرد.
مانند مراحل آخر ، رب گوجه فرنگی که می پاشد ، بنابراین باید زیر اجاق گاز کم باشد تا رب انارها بیرون نپاشند و هدر بروند.
بعد از دو ساعت ، رب انار شما به غلظت خوبی میرسد .
در مرحله آخر نمک را به رب اضافه کنید تا رب شما شور نشود.
به ازای هر 8 کیلوگرم انار ، یک قاشق غذاخوری نمک کافی است.
روش دیگری نیز برای برای تهیه رب انار وجود دارد و آن استفاده از چرخ گوشت است.
در این روش باید انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید.
البته برخی از آبمیوه گیری های خانگی و یا چرخ گوشت صنعتی نیز همین کار را انجام می دهند.
در این روش دیگر آبی داخل دانه ها باقی نمی ماند و می توانید تفاله ها را دور بریزید.
نکاتی درباره تهیه رب انار خانگی
هر چه رب غلیظتر شود دیرتر خراب و فاسد میشود و رنگ آن نیز تیرهتر میگردد البته مراقب باشید که ته نگیرد وگرنه زحمت و هزینه شما به هدر میرود!
رب انار را داخل ظروف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف درب شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.
رب انار را در مقدار کم در حد همان یک کیلوگرم برای مصرف خانگی درست کنید.
برای سفارش آنلاین ، زیتون شور با تخفیفات ویژه کلیک کنید .
چون هر چه مقدار انار کمتر باشد رب انار کمتر روی حرارت میماند و قرمزتر و خوشرنگتر میشود.
بهترین رنگ برای رب انار قهوهای روشن است. رب انار سیاه نشانه سوختگی رب انار است.
رفع تلخی رب انار کار آسانی نیست. در واقع علت اصلی تلخ شدن رب انار ته گرفتن آن است. اگر در حال پخت رب انار متوجه تکههای سوخته و ته گرفتی شدید سریعا آنها را از رب انار خارج کنید.
در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر ۸ کیلوگرم انار، ۱ کیلوگرم رب انار حاصل میشود.