طرز تهیه سیر ترشی شمالی فوری
سیر + سرکه + نمک + فلفل سیاه + سبزی معطر (ترخون)
طرز تهیه : سیرها را چند ساعت در اب خیس کنید تا پوست ان راحت کنده شود ،
پس از اینکه پوست سیرها را کندید بشوئید و بگذارید خشک شوند.
سیرهای تمیز را درون شیشه ای مناسب بریزید سپس دانه های فلفل ،
سبزی معطر و کمی نمک را روی سیرها بریزید ، در انتها نیز سرکه اضافه کنید تا روی سیرها را بپوشاند.
شیشه سیر ترشی اماده را در جای مناسبی قرار دهید ،
برای مصرف سیر ترشی 1 سال زمان لازم است ، اگر سیر ترشی 7 سال بماند خاصیت دارویی زیادی پیدا میکند.
میتوانید از انواع سرکه ها مانند سرکه انگور یا سرکه سیب برای تهیه سیر ترشی استفاده نمائید ،
اگر میخواهید سیر ترشی شما زودتر برسد ان را در افتاب قرار دهید.
میتوانید سیرها را با پوست ترشی کنید ،
برا این منظور پوست ضخیم روی سیر را بگیرید و درون سرکه قرار دهید ،
در اینصورت نیازی به استفاده از فلفل نمیباشد.
طرز تهیه سیر ترشی
سیر ترشی خونگی
برای تهیه سیر ترشی من سیرهای درشت و سالم رو گلچین میکنم …
ریشه هاشو با چاقو میزنم …لایه های رویی پوسته رو در میارم تا حبه های سیر کاملا مشخص بشه …
اگه کاملا خشک نیست تو سینی میچینم میذارم تو آفتاب خشک بشه…
البته سعی میکنم زمانی سیر خریداری کنم که واقعا وقتشه و سیرها خشک هستن …
و بعد تو شیشه می چینم و کمی نمک توش میپاچم …
بعدا مخلوط مساوی از سرکه انگور خونگی و سرکه خرما خونگی توش میریزم …..
چند روزی به شیشه ها سر میزنم که اگه سیرها سرکه رو جذب کردن و سرکه کم شده
دوباره توش سرکه میریزم بعدا دربش رو محکم میکنم تا آماده بشه ….
میگن تو آفتاب بذاری زودتر میرسه ولی من تو سایه میذارم …
دقیقا بعد از دوسال کاملا نرم میشه ولی هرچه بیشتر بمونه موقع خوردن تو دهن آب میشه …
هفت ساله اش که بهترین دارو محسوب میشه …
سرکه این سیرترشی بسیار ملس و شیرین میشه که همه عااشقش میشن …
اگه خواستم سال بعد مجددا سیر ترشی بندازم از سرکه های باقی مانده
از سیرترشیهای قبل ازش استفاده میکنم و قاطی سرکه های جدبد میشه یا به تنهایی با همون سرکه ها مجددا سیر ترشی میذارم …
چون بسیااااار پر خاصیت هست …
البته اکه چیزی ازش باقی بمونه …😉…..
من گاهی با سیر تازه هم ترشی میذارم یعنی زمانی که سیر تازه هست و حبه هاشم تکمیله خریداری میکنم
و با همین دستور ترشی میذارم که زودتر هم آماده میشه بخصوص که از پشت پنجره آشپزخونه بهش نور آفتاب برسه ….
نوش جان 😋😋