ترشی چغاله بادام سنت
طرز تهیه ترشی چغاله بادام ( در 4 مرحله آسان)

طرز تهیه ترشی چغاله بادام

اوایل بهار که می رسد، کم کم در کوچه و خیابان پر از میوه ای سبز رنگ می شود. میوه ای نوبرانه بهاری که بسیاری از ما، طعم و مزه آن را دوست داریم. آری این میوه نامش چغاله بادام است. بسیاری از دوست داران این نوبرانه بهاری نمی دانند که می توان از آن ترشی نیز درست کرد. شاید خیلی ها نمی دانند که این خوشمزه بهاری دارای خواص است.
از جمله خواص چغاله بادام می توان به: تقویت لثه و ریشه دندان ها و منبع کلروفیل است که به عملکرد دستگاه گوارش و تولید منیزیم نیز کمک می کند. با مراجعه به مطلب 18 خاصیت شگفت انگیز چغاله بادام می توانید در مورد خواص بیشتر چغاله بادام بدانید.

چغاله بادام
چغاله بادام

 


روش تهیه ترشی چغاله بادام

 

طرز تهیه این ترشی بسیار آسان است با ما همراه باشید تا به شما آموزش تولید ترشی چغاله بادام را بدهیم.

مواد لازم

چغاله بادام 1 کیلوگرم


آب 4 لیوان


فلفل قلمی تند 2 عدد


سرکه 2 لیوان


نمک 2 قاشق غذاخوری


زردچوبه 1 قاشق چایخوری


سیر به مقدار لازم


ترخون به مقدار لازم


گشنیز به مقدار لازم


نعنا به مقدار لازم

مرحله اول (شستشو و پرز گیری چغاله بادام ها)

در ظرفی مقداری آب و نمک درست می کنیم و چغاله بادام ها را دورن آن می ریزیم. بعد از گذشت چند دقیقه، با دست آب نمک را بر روی سطح آن می کشیم تا پرز های لایه روی آن مقداری کم بشود. در قدم بعدی چغاله بادام ها را می شوئیم و می گذاریم تا کاملا خشک بشوند.


مرحله دوم (تهیه محلول ترشی چغاله)

درقابلمه ای نسبتا بزرگ سرکه، آب و نمک را ریخته و بر روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاید( در این مرحله می توانید مقدار نمک را بر اساس مزاج خود کم یا زیاد تر کنید)


مرحله سوم (برش چغاله ها)


در این مرحله باید چغاله هایی که سایز آنها درشت است را، با کمک چاقو خرد کنید و زردچوبه را به مواد در حال جوشیدن اضافه کنید.


مرحله چهارم (افزودن مواد به ظرف ترشی چغاله)


یک شیشه بر اساس سلیقه خود بردارید و تکه های سیر، فلفل و تکه های چغاله را درون آن قرار دهید. چند تکه برگ گشنیز، نعنا و ترخون را بر اساس سلیقه درون شیشه قرار دهید و مخلوط سرکه و نمک را درون شیشه بریزید. مقدار محلول آماده شده باید کل شیشه را پر کند.
درب شیشه را کاملا محکم ببندید و در جای خنک به مدت یک هفته نگهداری کنید تا ترشی خوشمزه چغاله بادام آماده شود.


نکات پایانی

اگر تمایل دارید طعم سرکه بیشتری داشته باشید می توانید از سرکه و نمک کمتر استفاده کنید. حواستان باشد مقدار نمک را خیلی کم نکنید زیرا باعث می شود چغاله ها شل بشود و حالت ترد بودن خود را از دست بدهد.

محلولی که از ترکیب سرکه و نمک بدست می آورید باید کل ظرف را پر کند و چغاله ها کاملا درون آن قرار بگیرد.
بعد از یک هفته شما می توانید این ترشی را درون یخچال نگهداری کنید و از آن میل کنید.

زردچوبه را می توانید به صورت دلخواه اضافه کنید تا رنگ زیبا تری بگیرد.

شما می توانید ترشی چغاله هلو، بادام و … را از سنت کالا به صورت بسته های تک نفره، 750 گرمی، 1300گرمی و …. تهیه فرمائید.

 در این مطلب شما با طرز تهیه ترشی چغاله بادام و خواص و فواید آن نیز آشنا شده اید.